Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jan Eriksen  Jan Eriksen (f.1962) er manden bag den succesfulde Skjold Burne forretning i Frederiksværk.
  I 25 år arbejdede han som flisemurer, men efter en arbejdsulykke, hvor han mistede det ene øje og fik nedsat syn på det andet, stod han til at få invalidepension.
  Flere år i træk havde han hver december måned solgt juletræer for Frederiksværk Fodbold Klub i baggården hos den lokale elektronikforretning. Han plejede at komme hjem med digitalt udstyr, men i 2010 kom han "hjem" med en vinbutik. Helt så hurtigt gik det dog ikke, men han havde set et tomt butikslokale ved siden af elektronikforretningen og fik så den idé at åbne en vinbutik - alternativet var invalidepension, og det havde han ikke lyst til.
  Ejeren af det tomme lokale, Jørn Petersen, var yderst hjælpsom, og Jan Eriksen fik Skjold Burne med på ideen og fik lavet den gode aftale omkring betalingsbetingelser, som alle nye forhandlere hos kæden kan få. Han havde ikke nogen viden om vin, men det blev der snart rettet op på via et grundkursus og to seminarer hos Skjold Burne.
  I 2011 slog han dørene op for sin vinforretning, og han har gjort det godt, idet han nu kun to år efter er blevet kåret som årets Skjold Burne forhandler.
  Ud over vine fra alverdens lande sælger Jan Eriksen også spiritus, diverse delikatesser og 120 forskellige specialøl.
  Han er gift på 25. år med Helle, og sammen har de børnene Louise på 22 år og Casper på 25 år - der til daglig hjælper sin far i forretningen.
  Adresse: Skjold Burne, Kirkegade 9, 3300 Frederiksværk, tlf.: 47 77 70 75, e-mail: fr-vaerk-skjold-burne@live.dk, http://site.skjoldburne-frederiksvaerk.dk. (Opdateret 2013).