Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jan Hesdorf


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Jan Hesdorf (f. 1961) er vokset op med vinen. Hans morfar var vinhandler, og i hans butik på hjørnet af Gothersgade og Grønnegade i København gik drengen Jan ham tilhånde. Da han skulle i erhvervspraktik i 1977, anbefalede morfaderen, at han søgte ud hos Knud Jørgensen i Hellerup, og det lykkedes. I de to uger, praktikken varede, blev han glad for firmaet, og heldet var med ham: Han fik lov til at starte som lærling hos brødrene Peter og Flemming Jørgensen.
  Under sin uddannelse var han i ni måneder praktikant i franske og tyske vindistrikter, hvor han arbejde i marker og kældre og lærte en masse om vinens forunderlige verden. Blandt andet boede han tre måneder på Château Siran, Cru Bourgeois Exceptionelle i Margaux.
  Efter et job hos Carl W. Reffs Eft. var han i syv år i Bacardi-Martini, indtil han i 1995 startede i det firma, der i dag hedder Maxxium Danmark A/S. Her er han i dag ansvarlig for salget i datterselskabet Maxxium Nordic Duty Free.
  Selskabet dækker Nordens fem riger samt de baltiske lande, og i porteføljen er kendte vinnavne som Antinori, Krug, Pi-per-Heidsieck, Faustino, Wiliams & Humbert, Henkel, Dourthe Frères, Hugel og Geyser Peak samt spiritusmærker som Finlandia, Rémy Martin, Cointreau, The Famous Grouse, Highland Park, The Macallan, Passoã, Galliano, Bols, De Luze, Jim Beam og Stroh. Duty free--organisationen har ni medarbejdere, hvoraf de fire sidder i Helsinki.
  Foruden at sidde i bestyrelsen af Maxxium Danmark A/S sidder Jan Hesdorf også i bestyrelsen af distributionsfirmaet Trans-Alko A/S, som Maxxium Danmark A/S ejer en tredjedel af.
  Privat er han gift med Tina, der er operationssygeplejerske på Hillerød Sygehus, og sammen har de Amalie på ti og Victor på syv. Friitiden går med familien, men Jan Hesdorf er også stadig aktiv kaptajn af reserven inden for artilleriet på Sjælsmark Kaserne. Og så spiller han fodbold - det har han gjort i 25 år.
  Adresse: Maxxium Danmark A/S, Naverland 8, 2600 Glostrup, tlf. 43 22 55 24, fax 43 46 19 39, e-mail: jan.hesdorf@maxxium.com.