Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jesper Danielsen


.

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Jesper Danielsen (f. 1967) er vokset op med mad og vin på Restaurant Piaf i Silkeborg. Her fik han tidligt færten af de gode vinflasker, og ti år gammel cyklede han rundt til byens restauranter efter tomme flasker. - Der var unægteligt et overforbrug af varmt vand, siger han, når etiketterne skulle af til samlingen.
  Sin uddannelse til kok afsluttede han på Hotel Impala i Silkeborg, og herfra gik turen i 1988 videre til La Crevette i Tivoli. Efter knap et år på dannelsesrejse i Sydamerika arbejdede han som volontør hos blandt andet Kong Hans og La Cocotte inden en fastansættelse på Søllerød Kro. Siden gik det retur til Silkeborg, hvor Restaurant Piaf lancerede jordskokker, duebryster og kartoffeltimbaler med Jesper Danielsen i køkkenet.
  Dette førte til grundlæggelsen af butikken Piaf Vinhandel i 1992 sammen med Peter Rystok, primært med salg til erhverv og private. I 1999 udvidedes aktiviteterne med importfirmaet Vinmonopolet, stiftet med fokus på salg til vinhandlere og restauranter. Her importeres i dag ikke kun et bredt udvalg af vin men også øl, foie gras, olivenolie, whisky, cognac osv. I 2010 overtog Jesper Danielsen det fulde ejerskab af Vinmonopolet.
  I 2006 grundlagde han sammen med sin bror, Søren, Brdr. D’s Vinhandel på Frederiksberg. Med egen vinimport arbejder de primært med salg til restauranter og erhverv. I 2011 åbnedes butik på Østerbro og i 2015 yderligere en butik i Ordrup.
  I 2016 fusionerede Piaf Vinhandel og Brdr. D´s Vinhandel under sidstnævnte firmanavn, således at butikkerne i Silkeborg nu er under samme paraply.
  Ind i mellem er der tid til kokkeskole, vinforedrag, besøg hos producenter, smagninger, lettere bjergbestigning, foreningsarbejde, hustru og tre børn.
  Adresse: Brdr. D’s Vinhandel, Rolighedsvej 9, 1958 Frederiksberg C og Østerbrogade 152, 2100 Kbh. Ø, tlf.: 35 39 30 80, e-mail: jd@dvin.dk, mail@dvin.dk, www.dvin.dk. Vinmonopolet, Mads Clausensvej 5, 8600 Silkeborg, tlf.: 87 20 08 88. (Opdateret 2016).