Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jess Hansen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Jess Juul Hansen (f.1974) er oprindelig uddannet i Løvbjerg supermarked i Odder, hvor han allerede efter tre måneder som lærling overtog vinafdelingen.
  Efter endt læretid tog han til Bordeaux, hvor han fik job i kælderen hos Château Prieure-Lichine i Cantenac Margaux.
  Vel hjemme i Danmark igen blev det til et par år som sælger for brødfirmaet Schulstad i Brabrand.
  I 1999 vendte Jess Juul Hansen dog tilbage til vinbranchen som butikschef for Kjær & Sommerfeldts butik i Århus.
  Da Kjær & Sommerfeldt i 2005 solgte sine butikker i provinsen til Østjysk Vinforsyning, blev han ansat på vinfirmaets hovedkontor som detailchef for firmaets ti butikker og i 2006, i forbindelse med en omstrukturering af virksomheden og lanceringen af det nye kædekoncept Vinoble, fik han ansvaret for hele kæden.
  I 2009 blev Vinoble-butikken i Skanderborg sat til salg og det endte med, at Kædechefen selv købte butikken og så var det tilbage bag disken som vinhandler.
  Efter seks år som ren Vinoble-butik blev forretningen i 2015 også en del af kæden Vinspecialisten og blev dermed til to vinforretninger under samme tag.
  Med omkring 4000 vine i sortiment er pladsen blevet lidt trang, og næste projekt er en stor udvidelse af butikken i 2019.
  Jess Juul Hansen har en formidabel hukommelse for smags- og duftindtryk, og det kommer ham til gode i hverdagen i forretningen. Han kan stort set huske smagen af alle de vine, som ligger på lageret.
  Hans favorit er den klassiske Bourgogne, og det kan være svært at finde en Bourgogne, der dur – uden at det koster kassen. Men vinhandlerens Bourgogne-radar er altid tændt.
  Adresse: Vinoble & Vinspecialisten Skanderborg, Adelgade 75, 8660 Skanderborg, tlf.: 20 30 60 14, e-mail: skanderborg@vinoble.dk, www.vinobleskanderborg.dk. (Opdateret 2017).