Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jette Haugaard  Jette Haugaard (f. 1952) er en af Nordsjællands dygtige erhvervsvinavlere. Hun er uddannet jurist og arbejdede i Miljøministeriet, indtil hun i 2013 gik på pension - blandt andet for at hellige sig driften af Garbolund Vin, der er opkaldt efter hendes gård nord for landsbyen Annisse.
  På den bakke, hvor vinmarken på 1,4 hektar ligger i dag, lå der tidligere en granskov. Den fældede Jette Haugaard i midten af 1990'erne, og i flere år overvejede hun, hvad jorden på bakken skulle anvendes til. Spisekirsebær var blandt overvejelserne, men det endte med, at hun i 2003 plantede 950 vinstokke inspireret af områdets stadig flere vinavlere. Ti år senere kom endnu 2000 vinstokke til.
  Jette Haugaard holder frem for alt af at arbejde i vinmarken - et arbejde, hun klarer alene bortset fra, når høsten melder sig.
  Garbolund Vin producerer primært rosé- og hvidvin, og fra og med høsten 2014 vil vinen blive fremstillet under ledelse af franske Francois David, der selv producerer naturvin.
  Vinmarken dyrkes i forvejen efter økologiske principper, druerne håndplukkes og håndsorteres, og den færdige vin bliver hverken filtreret eller klaret med tilsætningsstoffer.
  Jette Haugaards vision er at fremstille vin, som afspejler den jord og det klima, vi har i Danmark. Vinen skal have sin egen danske karakter, som er et udtryk for dyrkning af vin i kolde klimaer, hvor druerne modnes langsomt i de lange og lyse sommerdage.
  Garbolunds Vin har igennem årene fået flere diplomer for sine vine, og i 2008 blev det til to sølvmedaljer under Dansk Vinskue.
  Jette Haugaard var den ene af de syv vinavlere, der i 2012 forsøgte at promovere dansk vin ved at åbne en butik for danske vine i København. Hun blev i 2014 valgt som bestyrelsesmedlem i brancheorganisationen Danske Vingaarde.
  Adresse: Garbolund Vin, Helsingevej 7, Annisse, 3200 Helsinge, tlf.: 61 42 32 71, e-mail: haugaard@garbolund.dk, www.garbolund.dk. Facebook: https://da-dk.facebook.com/Garbolundvin.