Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jimmi Korsholm



    Jimmi Korsholm (f. 1977) er uddannet sommelier fra Vinakademiet i 2010. Oprindelig er han uddannet cand.scient. i idræt og sundhed fra SDU og har efterfølgende både arbejdet som selvstændig sundhedskonsulent og gymnasielærer. Interessen for vin startede i 2008, da han efter en lang periode med triatlontræning og Ironman smagte en god vin.
    Siden sin sommelieruddannelse har Jimmi Korsholm undervist i vin på FOF i Odense, hvor han også er vokset op, ligesom han laver talrige vinsmagninger og foredrag for både vinklubber, virksomheder og private.
    Efter utallige opfordringer fra venner og bekendte startede han eget vinfirma, Korsholm VIN i 2015 med fokus på koldklima-vine fra især Canada, England, Danmark og Tyskland. Det er friske, syrerige og lav-alkoholiske vine. Også øko-, bio- og naturvine er at finde i sortimentet.
    Kun et år efter åbningen af vinfirmaet har han kunne leve fuldtid af sit vinsalg. Det primære salg er til restauranter særligt i København, på Bornholm og Fyn. Restauranter som Geranium, Kokkeriet, Domestic, Rebel, Sortebro Kro, Molen, Rå m.fl. og diverse vinbarer er en del af referencelisten. Det er også blevet til eksport til Island i form af Iceland Air, Hilton og Radisson Blue i Reykvavik.
    Når Jimmi Korsholm ikke afholder smagninger eller besøger restauranter, elsker han selv at smage vine blindt med sine gode venner. Den megen triatlon-træning er således erstattet med en masse træning i blindsmagning. I foråret 2016 debuterede han til DM i blindsmagning for hold. Derudover er han vild med at rejse til forskellige vinområder og læse om vin.
    Adresse: Korsholm VIN, Filippagrenen 4, 5462 Morud, tlf.: 29 24 46 23, e-mail: jimmi@korsholm-vin.dk, www.korsholm-vin.dk. (Opdateret 2021).