Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jørgen Guldager


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Jørgen Guldager (f. 1940) gik efter 50 år i vinbranchen på pension.
  Efter sin uddannelse i en københavnsk vinhandel tog han til Bourgogne og dykkede ned i alle de praktiske aktiviteter, lige fra høsten af druerne til aftapning af den færdige vin. I Bordeaux besøgte han i hundredvis af slotte og et stort antal négocianter, ligesom han fulgte teoretiske kurser på vinuniversitetet i Talence.
  I 1964 kom han tilbage til Danmark, og indtil han blev pensioneret, var han knyttet til den samme virksomhed, der i 1990 blev overtaget af Bacardi-Martini.
  Fransk vin har altid haft Jørgen Guldagers store interesse. Han var således i over 25 år i bestyrelsen for Det Franske Vinråd og var formand i en årrække. Han var også i en periode fra 1972 til 1982 fransk konsul i Randers. Yderligere har han modtaget to franske ordener, idet han er Chevalier dans L'Ordre Les Palmes Académiques og Commandeur de L'Ordre des Mérites Agricole.
  I en årrække var han bestyrelsesmedlem i brancheorganisationen V.S.O.D., hvor han med stor ihærdighed bearbejdede myndighederne for at skabe bedst mulige forhold for vin og spiritus.
  Familien optager ham meget, ikke mindst de fire børn, alle drenge fra henholdsvis 1966, 1969, 1980 og 1982, og de 6 børnebørn.
  Adresse: Kløverbakken 39, 2830 Virum, tlf.: 40 82 64 22, email: ljguldager@outlook.com. (Opdateret 2016).