Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

John Futtrup


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  John Futtrup (f. 1961) kan i 2013 fejre 25 års jubilæum med DM-Vine. Det var vennen og fodboldtræneren Leif Brøgger, der i 1988 introducerede den revisor-uddannede John Futtrup til vin. Vinen kom således bogstavelig talt ind fra sidelinjen, og der var tæt sammenfald mellem første vinsmagning, et besøg hos vinhuset Prosper Maufoux i Santenay og stiftelsen af DM-Vine sammen med Leif Brøgger.
  Siden er der afholdt mange smagninger, gourmetmiddage og vinrejser, hvor 35 kunder tages med på en uges masterclass i Bourgogne og Rhône. Det er arrangementer, der afvikles med humor og stort engagement.
  Drivkraften for John Futtrup er at komme helt ind under huden på hver enkelt vin og hver enkelt vinbonde – og en række personlige venskaber har været en naturlig følge af det passionerede forhold til vin.
  I det 25-årige samarbejde med Prosper Maufoux og 20 år med Ortas Rasteau har han kendt de to vinhuse længere end de respektive ledelser, men løbende introduceres også nye vinhuse hos DM-Vine.
  John Futtrups hovedbeskæftigelse er som direktør for den store fagboghandel Factum Books. Tidligere var han regnskabschef i en større kantinevirksomhed med mulighed for at dyrke sin interesse for vin i dagligdagen. Så de to ejere af DM-Vine har kun arbejdet med vin i fritiden. Partnerskabet holdt, indtil Leif Brøgger døde i 2012, og i dag er det alene familien Futtrup, der driver vinforretningen.
  De mange år i vinbranchen har budt på unikke oplevelser - som da det lykkedes DM-Vine at købe et fad Volnay 1. Cru på Hospice de Beaune-auktionen i 2009. Dermed fik forretningen mulighed for at lave "sin egen vin" og følge fadet, indtil det blev klar til flasketapning i kældrene hos Maufoux. Begivenheden blev fejret ved at tappe en kasse med specialetiket til hver af familiens tre piger, hustruen Kirsten og døtrene Rikke og Tine.
  I en sparsom fritid er det oftest gode venner, en kunstudstilling eller rejser, der lokker John Futtrup op af stolen. Det handler om passion, og den største er Frankrig omgivet af familie og venner - især på opdagelse i Bourgogne og Provence. Storbyferier og Californien må gerne krydre rejseoplevelserne.
  Adresse: DM-Vine, Multebærvej 26, 8471 Sabro, tlf.: 86 94 92 07, mobil: 40 20 92 07, e-mail: jfu@ats.dk / johnfuttrup@hotmail.com, http://dm-vine.weebly.com.