Karlin Nielsen (f. 1942) er "den lille købmand", som i tide så skriften på væggen og skiftede til rollen som vinhandler i den helt store stil.
    Han er født i Lohals på Langeland og kom som femtenårig i lære i Vejstrup Brugsforening på Sydfyn. Efter aftjent værnepligt startede han sin karriere, da købmand Peter Birkested på Kongevejen i Holte nord for København søgte en ung kommis med kørekort. Det var i 1963. Otte år efter overtog unge Karlin butikken.
    Karlin Nielsen har altid været god til at spå om fremtiden. Han så, at de mange supermarkeder og discountbutikker hurtigt ville blive en stor konkurrent til den lille købmand, så nøjagtigt på tiårsdagen for sin overtagelse af butikken lavede han den om til Holte Vinlager - der i dag er en kæde af seksten butikker fordelt over hele Danmark.
    Det tre butikker i Holte, Virum og på Frederiksberg Allé driver Karlin Nielsen sammen med sin hustru og deres tre sønner. Desuden ejer den ældste søn, Henrik, butikken i Hørsholm, den mellemste, Jan, butikken på Østerbro i København, og den yngste, Claus, den i Ordrup. Resten af butikkerne ejes af Karlin Nielsens gode venner, idet det samlede indkøb samt den overordnede markedsføring foregår gennem Holte Vinlager.
    Karlin Nielsens kæde dækker "kun" 1 procent af danskernes vinforbrug. Men det svarer immervæk til over 2 millioner flasker om året, så "Kalle" fra Langeland hører ubetinget til blandt de succesfulde operatører på det danske vinmarked.
    Adresse: Holte Vinlager, Kongevejen 33, 2840 Holte, tlf.: 45 42 04 15, fax: 45 52 04 68.