Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Karsten Søndergaard

  Karsten Søndergaard (f. 1949) kom ind i vinens verden, fordi han solgte noget så lidet vinøst som højtryksrensere.
  I 1974-76 boede han i Tyskland, hvor han og hans kone, Anna-Marie, startede et datterselskab for K.E.W. Industri i Had-sund med det formål at sælge højtryksrensere til blandt andet vinbønder og vinindustri.
  Kontakten med vinen blev holdt vedlige, og i 1978 begyndte Anna-Marie Søndergaard - som en hobby - at importere vine fra Tyskland under navnet Amka Vinimport - navnet dannede de af forbogstaverne i Anna-Marie og KArsten (i dag hedder firmaet blot Amka).
  Og så gik det bare deruda’. Karsten Søndergaard er en ildsjæl, der med sit ravjyske temperament får tingene til at ske. - Men hvis man tror, at man bliver rig af at handle med vin, siger han, - kan man godt tro om igen. - Det er interessen og entusiasmen, der skal drive værket.
  I efteråret 1980 købte han Spritlageret Randers Aps. - som han senere gav det mindre vulgære navn Vinlageret Randers A/S, mens Amka fortsatte i privat eje.
  Amka blev firmaet, der importerer vinen og sælger den til andre grossister, inkl. Vinlageret Randers, der fungerer som distributionsfirma til uafhængige supermarkedkæder og siden 2000 også til restauranter.
  I 1999 blev dette firma - sammen med datterselskaber i Norge, Sverige og Tyskland - afhændet til ægteparrets søn, Frank Søndergaard.
  Amka blev det første danske firma, der introducerede både chilensk og sydafrikansk vin - fra Chile Santa Rita og fra Sydafrika blandt andet Nederburg, Plaisir de Merle og Klein Constantia.
  I dag repræsenterer Amka cirka 50 firmaer fra de fleste af verdens vinproducerende lande og har cirka 900 forskellige vine på lager.
  Anne-Marie og Karsten Søndergaard er gift på 28. år og bor lidt uden for Randers i et hus, de købte i 1976.
  Adresse: Amka, Østre Boulevard 29, 8900 Randers, tlf.: 86 41 96 00, e-mail: amka@amka-vin.com.