Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Knud Erik Henriksen  Knud Erik Henriksen (f.1952) kom til Sydafrika i 1995, og det var kærlighed ved første blik - dels til landet, dels til dets vine. Den første rejse blev til flere, og i 2006 slog han dørene op for internetfirmaet PinotageShoppen.
  I dag importerer Knud Erik Henriksen vine fra ti forskellige vingårde i Cape-området - vingårde, som er nøje udvalgt ud fra deres behandling af druerne, medarbejderne og muligheden for at få et personligt forhold til vinmagerne.
  Lige fra den første rejse til Sydafrika har det frem for alt været landets national-drue Pinotage, som har fascineret ham - hvilket fremgår af firmaets navn. Det er derfor også vine på denne drue, der er flest af i PinotageShoppen. Det er en mangfoldig drue, som bliver til en spændende palet af rødvine med forskellige smagsnuancer. Men faktisk kan der også laves både hvidvin, mousserende vin og dessertvine på Pinotage.
  Da Knud Erik Henriksen selv lever 98% økologisk, gør han en stor indsats for at finde netop økologiske vine fra Sydafrika. I sit sortiment har han blandt andet vine fra de økologiske top-producenter Reyneke og Lazanou.
  Vinforretningen er stadigvæk en fritidsbeskæftigelse, idet Knud Erik Henriksen til daglig passer sit job som produktchef i Post Danmark.
  Derfor bruger han aftener og weekender på at fortælle om vinene - og afsætte dem, hvilket gøres via PinotageShoppens webshop samt på udstillinger og markeder. Forretningen sælger kun vin til private.
  På de årlige rejser til Sydafrika ledsages han af hustruen Marianne, og sammen tager de rundt til vingårdene for at finde nye spændende vine.
  Adresse: PinotageShoppen, Alfehøjen 20, 4700 Næstved, tlf.: 21 75 66 98, email: pinotageshoppen@stofanet.dk, www.pinotageshoppen.dk. (Opdateret 2012).