Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Kurt Hansen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Kurt Hansen (f.1944) - med mellemnavnet Wilfred - markerer sig stærkt med sit énmands-firma, KH Import, og har da også mange år på bagen i den danske vinbranche.
  Han var en af Irmas to første mandlige elever, og vejen videre i handelens verden gik via Niels Brock og Handelshøjskolen i København.
  I 1980 overtog han ledelsen af Interfrugts afdeling med vin, konserves, nødder og tørfrugt og etablerede senere denne division som et selvstændigt aktieselskab i Interfrugt-koncernen. Her blev Kurt Hansen både medejer og administrerende direktør, og firmaet fik grundlæggernes navn: Andersen & Schultz. Det var blandt andet specialist i import af spanske og italienske vine, og i midten af 80’erne var firmaet - og Kurt Hansen - Danmarks største importør og distributør af Rioja-vine.
  Da Interfrugt i 1992 gik konkurs og trak datterselskabet Andersen & Schultz med sig i faldet, etablerede Kurt Hansen sit eget firma, KH Import, og videreførte alle agenturer. I dag beskæftiger virksomheden sig overvejende med forefaldende konsulentarbejde inden for vinbranchen. Derudover har Kurt Hansen i 2004 sammen med grosserer Steffen Hansen-Nord stiftet firmaet D.K. Vinimport - et firma, der foruden vin sælger en række forskellige delikatesser.
  Kurt Hansen er medlem af Det franske Vinråd og æresbroder i vinskribenternes klub, Laugsmagistrene. Privat bor han i Vridsløsemagle og er far til to børn, Kasper og Lasse. Fritiden bruger han på jagt, hunde og aktive vildmarksture i Sverige samt madlavning og vinsmagninger.
  Adresse: KH Import, Skovkildevej 7, Vridsløsemagle, 2630 Taastrup, tlf.: 43 99 97 14, e-mail: khimport@email.dk.