Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Lars Møller

  Lars Møller (f. 1964) er en cand. polit. med glødende interesse for vinens verden, hvilket til at begynde med udmøntede sig i medlemskab af diverse vinklubber. I 1996 grundlagde han The Wine Company sammen med sin gode ven Steen H. Rasmussen. Idéen med dette importfirma var at bringe god vin hjem til venner og familie fra favoritområderne Rhône og Bourgogne.
  I dag drives virksomheden på fuldtidsbasis, og i de senere år er antallet af vinleverandører kraftigt forøget, så områder som Champagne, Alsace, Piemonte, Toscana og Portugal også er stærkt repræsenteret i sortimentet. Filosofien er at finde morgendagens vinøse stjernefrø, mens de er til at betale.
  Kundekredsen er også vokset markant de senere år og tæller større erhvervskunder, en række af landets bedste restauranter og utallige privatkunder.
  Foruden salg af vine afholder The Wine Company smagninger for kunderne et par gange om måneden. Og hvert år besøger makkerparret de nøje udvalgte vinhuse, som er repræsenteret i forretningen, for at få et indtryk af den nyeste årgang og holde den nære kontakt til de mennesker, der fremstiller vinen.
  I Rhône er det vinene fra Châteauneuf-du-Pape, som står Lars Møllers hjerte nærmest. I 2005 blev han optaget i byens vinbroderskab, "Échansonnerie des Papes", som en anerkendelse af hans indsats for at markedsføre vinene i Danmark – noget, han blandt andet gør via den traditionsrige Rhône-vinfestival, der afholdes hvert år i september. Han er desuden arrangør af Nordsjællands Gourmet- og Vinfestival, hvor de bedste fødevarer og vine fra det nordsjællandske hvert år præsenteres.
  Lars Møllers fritidsinteresser er løbeture, lystfiskeri og så selvfølgelig vin. Han er gift med Tine og har to børn, Tobias på 13 år og Jonathan på 10 år.
  Adresse: The Wine Company, Jyllingevej 66, gården, 2720 Vanløse, samt Buevej 7, 3400 Hillerød, tlf.: 21 40 44 81, e-mail: lars@thewinecompany.dk, www.thewinecompany.dk og www.rhonevinfestival.dk.
  (Opdateret 2012).