Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Leif Huitfeldt Svendsen



    Leif Huitfeldt Svendsen (f. 1962) voksede op i Sydslesvig, hvor hans far var præst for det danske mindretal. Efter studentereksamen fra Århus Katedralskole søgte han ind på møbellinien ved Kunstakademiet i København, men fik afslag og fandt sig i stedet et job som kok på den legendariske restaurant Munkestuen i Århus.
    Jobbet gav ham mulighed for i lange perioder at gå med i køkkenet som volontør hos Søren Gericke på Søllerød Kro, Daniel Letz på Kong Hans, Arne Fusager på Gammel Åbyhøj og Jan Hurtigkarl i Dronningens Tværgade.
    Da Leif Huitfeldt Svendsen i 1983 fik tilbud om en tjenerlæreplads på De 4 Årstider i Århus, slog han til og afsluttede sin uddannelse i 1986 med Danmarks hidtil næsthøjeste karakter.
    Samme år kvalificerede han sig som sommelier og vandt Danmarksmesterskabet og titlen "Årets Sommelier".
    Året efter fik Leif Huitfeldt Svendsen tilbudt forpagtningen af Restaurant Standart i Århus og drev denne med succes i den 3-årige periode, kontrakten varede.
    I 1990 trængte han til luft under vingerne og søgte til London, hvor han blev ansat som chefsommelier hos verdens dengang store superstjerne, kokken og restauratøren Marco Pierre White.
    Senere har han været med i ledelsen og opstarten af flere restauranter i London - heriblandt The Square og Gidleigh Park - og har ligeledes haft store management-opgaver for fashionable restauranter og barer i Berlin.
    Siden september 2012 har Leif Huitfeldt Svendsen igen været at finde i Danmark, hvor han er en del af ledelsen i den anerkendte café Europa1989 i København og har ansvaret for rekruttering, serviceudvikling og caféens PR-profil.
    Derudover har han været med til at grundlægge Dansk Sommelier Forening, har et diplom fra Deutsche Wein Akademie i Rheingau og vil i en ikke så fjern fremtid forhåbentlig kunne føje en Master of Wine til sine mange bedrifter.
    Adresse: Leif Huitfeldt Svendsen, Lindevej 2, IV,1877 Frederiksberg C, tlf.: 51 82 40 30.