Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Leif Kjærgaard


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Leif Kjærgaard (f. 1956) indledte sin karriere i vinens verden i 1989 som salgschef hos Ripella. Derefter har han været salgschef hos Selected Wine and Spirits, salgs- og marketingsdirektør hos Allied Domecq, key account manager hos Vin&Sprit og national sales manager hos Valora Trade Beverages Denmark, indtil han i 2007 blev country manager hos Chris-Wine, hvor han har ansvaret for virksomhedens vinsalg i Danmark.
  I 1994 gennemførte han – som en af ganske få i verden – den skotske master-uddannelse i whisky på destilleriet Laphroaig på øen Islay, der ligger ud for den skotske vestkyst.
  Kun syv mennesker i hele verden har denne uddannelse, og den har da også gjort Leif Kjærgaard kendt viden om. Gennem en lang række inspirerende foredrag og smagninger blandt whisky-interesserede har han formidlet sit store kendskab til whisky, og flere af disse foredrag har han holdt i et tæt samarbejde med skuespilleren Tom McEvan.
  Leif Kjærgaard er ud over sin store viden om vin og spiritus et kendt ansigt i golfkredse, hvor han er en af initiativtagerne til Nordsjællands Golf Open, der er den største amatør-golfturnering i Danmark, samt Nordsjællands Business Golf.
  Privat bor han sammen med kæresten Mette og ynder at holde ferie i Frankrig.
  Leif Kjærgaard døde i 2012. (Opdateret 2013).