Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Leo Steen Hansen  Leo Steen Hansen (f. 1972) er vokset op i et hjem med stor glæde for mad og vin. Hans far var køkkenchef på Kryb-I-Ly kro i Fredericia, og allerede som 12-årig fik Leo Steen Hansen lov til at arbejde side om side med sin far i køkkenet.
  Senere blev han uddannet inden for salg- og marketing, men vinens verden forblev hans store passion, og han satte sig derfor igen på skolebænken - denne gang som tjenerelev på hotel- og restaurantskolen i Kolding. Praktikken foregik på Munkebjerg Hotel, hvor den legendariske sommelier Orla Farhmann yderligere øgede hans interesse for vin.
  Læretiden blev efterfulgt af vinrejser til Frankrig, Italien og Spanien samt en uddannelse som sommelier.
  I 1997 fik Leo Steen Hansen jobbet som ansvarlig for vinkortet hos den enstjernede Michelin-restaurant Kong Hans Kælder i København. Arbejdet førte ham til Californien på jagt efter nye vine til kortet, og det blev kærlighed ved første blik.
  I 1999 hev han teltpælene op og flyttede til det amerikanske vindistrikt for at lære at fremstille vin. I de næste mange år arbejdede han om dagen i forskellige vinhuse og om aftenen som sommelier. Samtidig studerede han kemi, vindyrkning og vinfremstilling.
  I 2004 blev Leo Steen Hansen ansat som vinmager hos Stuhlmuller Vineyards i Alexander Valley i Sonoma - og grundlagde samme år sit eget vinhus, Leo Steen Wines, ligeledes i Sonoma.
  Hvor californiske vine er kendt for deres relativt høje alkoholindhold og ofte markante fadsmag, lægger den danske vinmager vægt på mindre alkohol og mindre ny eg i sine vine. Herhjemme importeres vinene fra Leo Steen Wines af Østjysk Vinforsyning.
  Leo Steen Hansen er også stadig vinmager - samt ansvarlig for salg og marketing hos Stuhlmuller Vineyards. Derudover har han også aftenjob som sommelier. Og så har han oven i købet fået tid til i 2009 at gennemføre et Diploma kursus hos WSET (Wine & Spirit Education Trust).
  I sin fritid tager han gerne en cykeltur i bjergene i Sonoma County eller dyrker Cross-Fit, og om vinteren gælder det skiene og kombinationen af frisk bjergluft, flot natur og fart under fødderne.
  Adresse: Leo Steen Wines, PO Box 1444, Healdsburg, 95448 Californien, tlf.: (+1) 707 433 2925, e-mail: info@leosteenwines.com, www.leosteenwines.com. (Opdateret 2013).