Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Lisbeth Maag


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Lisbeth Maag (f. 1949) grundlagde i 1992 sammen med sin mand, Jes Maag, LMT Vin-Import med vægt på brasiliansk økologisk vin.
  Hun er vokset op i Brasilien, har studeret på italienske og franske nonneskoler i Sydamerika og er uddannet som journalist og korrespondent i fransk.
  Da Lisbeth Maags far bosatte sig i São Paulo i 1952, kunne han ikke undvære ordentlig vin, som han havde fået hjemme i Danmark, så noget af det første, han foretog sig, var at importere chilensk vin til Brasilien. Datteren, Lisbeth, kunne ikke helt klare tropeklimaet. Hun skulle have malurt, men i stedet ordinerede hendes far rødvin, og det blev nok starten på hendes store interesse for vin. I begyndelsen af 70’erne arrangerede hun således busture for brasilianske familier og turister til de små portugisiske vingårde omkring São Paulo.
  Efter nitten år flyttede Lisbeth Maag tilbage til København, men beholdt Brasilien i sit hjerte. I en årrække arbejdede hun som sekretær på den brasilianske ambassade, senere som regnskabsfører i sin mands køle- og ventilations-virksomhed. I dag er den brasilianske vin trængt i baggrunden - hovedsagelig på grund af den høje dollarkurs - og erstattet af vine fra især Bourgogne.
  I København har parret en vinklub og vinkælder, La Petite Chaume (Den Lille Høj), der benyttes til præsentation og smagning af vine samt som mødested for forretningsfolk - byggemøder, kurser m.m. Det er ikke en vinforretning med synlige priser på flaskerne, men et samlingssted for vininteresserede med gildesal, køkken og et nyåbnet galleri.
  La Petite Chaume er også navnet på parrets franske vingård ved Mercurey i Côte Chalonnaise. Her er der en lille vinmark med de fire druer fra Bourgogne - Pinot Noir, Gamay, Chardonnay og Aligoté - og gården fungerer som opsamlingssted for de eksklusive vine, der skal transporteres hjem.
  Adresse: Lager og kontor, LMT Vin-Import A/S, Håndværkervangen 2, 3550 Slangerup, tlf.: 47 33 54 81, fax: 47 38 20 25, e-mail: lmtvin@mail.tele.dk.