Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Lotte Schou


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Lotte Schou (f. 1957) er den, der sætter Slovenien på det danske vinkort. Efter at det lille land ved Adriaterhavet blev selvstændigt, har hun rejst meget i Slovenien og opdagede, at det 2000 år gamle vinland er værd at lægge mærke til. Vinene vinder mange internationale priser, kvaliteten er i top, og distrikternes stramme regler for dyrkning, høst, produktion og lagring bliver overholdt. Så hun tog det store skridt og blev vinimportør. I 1999 grundlagde hun firmaet Schou Vin Import med det formål at importere vin fra Slovenien og for at udbrede kendskabet til slovensk vin i Danmark. Altså ikke kun forretning, men også et oplysningsmæssigt felttog.
  Det passer også godt med, at hun er cand. mag. og underviser i dansk og historie på Morsø Gymnasium.
  Schou Vin Import er agent for fem af de mest interessante og internationalt orienterede producenter og dækker dermed en stor del af det slovenske vinspektrum. De tre største er Jeruzalem, Goriska Brda og Vipava, og dertil kommer to mindre, privatejede vingårde, Kupljen og Dolfo. Og det er ikke nogen helt lille import. Lotte Schou har mere vin på lager, end der kan stå i en garage.
  En stor del af sortimentet sælges til danske hoteller, kroer og gourmet-restauranter, idet mange restauratører og vintjenere synes, det er interessant at kunne introducere vine fra et "nyt" vinområde i Europa.
  Når Lotte Schou ikke underviser på gymnasiet eller besøger Slovenien - eller sender flasker afsted til alle landets hjørner - nyder hun fritiden sammen med sin mand, Christian Pallesen, og deres to piger, Cecil og Drude, der deler forældrenes interesse for sejlsport og rejser.
  Adresse: Schou Vin Import, Dalvænget 20, 7900 Nykøbing Mors, tlf.: 97 71 19 92, fax: 97 72 19 94, e-mail: schou.vin@mail.dk.