Marco Andreis (f. 1963) voksede op i Århus som søn af en italiensk violinist og en dansk mor. Der er altså 50 procent sydlandsk blod i ham, og det var måske grunden til, at han i 1990 forlod et halvfærdigt tandlægestudie til fordel for et job i ViniPortugal.
  Dette markante vinfirma blev i sin tid skabt og ejes stadig af António Mendes Lopes, kendt for bogen "Den Portugisiske Vinguide", der udkom midt i 1980´erne.
  Med sine italienske smagsløg blev Marco Andreis kastet ud i kunsten at forstå og "overleve" Portugal og ud i arbejdet med import og salg af især portugisiske vine, portvine, madeira og olivenolie fra en halv snes mindre og mellemstore producenter.
  Senere blev salget udvidet fra specialist til generalist: Flere store udenlandske firmaer kom ind i sortimentet med udgangspunkt i Portugal og Spanien samt i nyeste tid Argentina, Chile, Italien og Frankrig.
  I slutningen af 2016 forlod han ViniPortugal og slog 1. august 2017 dørene op for vin-engrosfirmaet Vinimondo med sin nye makker Henrik Markussen.
  Ud over arbejdet i vinfirmaet er Marco Andreis en flittig foredragsholder om Portugal og portvin i vinklubber landet over.
  I juni 2002 blev han optaget i portvins-broderskabet, Confraria do Vinho do Porto, efter i mange år at have været dansk ambassadør for portvinens fortræffeligheder med vine fra Kopke, Romariz og Barão de Vilar.
  Privat bor Marco Andreis i Hellerup sammen med hustruen Ulla og børnene Louise-Christine, Simon og Clara - og fornøjer sig med at spille guitar og lave spaghetti til familien.
  Adresse: Vinimondo, Overgaden Neden Vandet 19 A st., 1414 København K, tlf.: 53 70 19 74, e-mail: marco@vinimondo.dk, www.vinimondo.dk.