Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Martin Damm Hansen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Martin Damm Hansen (f. 1971) har smagt sig gennem samtlige spanske vindistrikter, og den store ”vinsmagning” begyndte allerede, da han som atten-årig besøgte sin bror, der bor i Spanien. Med en guidebog i hånden gik turen rundt fra distrikt til distrikt.
  Martin Damm Hansen tog en uddannelse som ergoterapeut, men interessen for vin blev ikke lagt på hylden. Sideløbende med det daglige job begyndte han at skrive artikler til blandt andet Vinårbogen og Smag & Behag.
  Han har ligeledes stået for bearbejdningen af ”Gyldendals Bog om Spanske Vine” og har været med til at kåre Spaniens bedste vine for vinbladet Vino y Gastronomia.
  I 1998 åbnede han dørene for importfirmaet Vinotinto – et engrosfirma, der leverer spanske topvine til restauranter og vinbutikker. Udbudet omfatter blandt andet et stort udvalg af vine fra Priorato og Ribera del Duero, to af Spaniens bedste vinområder.
  Sideløbende med Vinotinto driver Martin Damm Hansen sammen med Hans Peter Knudsen vinbutikken Høyer Vine. Her finder man et udvalg på langt over 1000 vine, 200 whiskyer samt mere end 200 specialøl.
  I dag har Martin Damm Hansen en meget bred viden om vin fra hele verden, særligt foretrækker han klassiske vine fra Piemonte og Bordeaux, men lægger vægt på, at man varierer sig så meget som muligt.
  Adresse: Vinotinto & Høyer Vine, Dytmærsken 3, 8900 Randers, tlf.: 87 10 06 09, e-mail: vinotinto@vinotinto.dk.