Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Mette Clausen    Mette Clausen (f. 1965) drog til Paris i januar 1988 efter endt uddannelse som tre-sproglig erhvervskorrespondent i dansk, fransk og engelsk på Odense Universitet. Hun havde forinden tilbragt et sabbatår i Paris lige efter studentereksamen. Hun fandt hurtigt arbejde som flersproget sekretær på et advokatkontor i det 16. arrondissement med rød løber og dør om dør med Eiffeltårnet. Et halvt år efter sagde hun ja tak til et jobtilbud som direktionssekretær hos forlaget Fogtdal.
    Efter fire skønne år i Paris besluttede hun at holde en pause i karrieren og flytte til Sydfrankrig på landet og i bjergene med sin mand Gilles, der arbejder indenfor sport og turisme. De har i dag to voksne døtre, Solveig og Selma.
    I 1998 flyttede hele familien til Middelhavsbyen Montpellier, da Mettes nye projekt var at komme tilbage på arbejdsmarkedet. I maj 1998 bankede hun således på døren hos foreningen af økologiske vinproducenter i Languedoc-Roussillon (Sudvinbio – tidligere AIVB-LR), der hovedsagligt er kendt for verdensmessen for økologisk vin Millésime Bio. Her blev hun foreningens første fastansatte medarbejder med promotion som hovedopgave, selv om hun dog også står for adskillige andre sideløbende opgaver hos Sudvinbio. Efterhånden er der kommet fem andre faste medarbejdere til samt et helt hold ekstra ansatte før og under messen. Fra Mette startede med at deltage i organiseringen af Millésime Bio, er antallet af udstillere steget fra 78 i januar 1999 til næsten 700 økologiske vinproducenter fra 10-12 forskellige lande i januar 2013.
    I sin fritid nyder Mette bla. at dyrke sport, rejse, deltage i Montpelliers rige kulturliv samt mødes med danske veninder, der også bor i området. I det private er Mettes mand en fantastisk kok til stor fornøjelse for resten af den madglade gourmetfamilie. Og så med et godt glas vin fra en vingård henne om hjørnet...
    Adresse: Sudvinbio, Arcades Jacques Coeur, Bâtiment C, 75, avenue de Boirargues, 34970 Lattes, Frankrig, tlf.: 00 33 4 99 06 04 39, fax: 00 33 4 67 06 53 96, e-mail: mette.clausen@sudvinbio.com, www.millesime-bio.com. (Opdateret 2013).