Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Mikol Brandis  Mikol Brandis (f. 1972) er født og opvokset i USA med en dansk mor og en dansk-amerikansk far. I 1999 købte hendes far og hans svenske kone vinslottet Château de Palayson i Provence, og det var her, Mikol Brandis interesse for vin for alvor begyndte.
  Det historiske Provence-slot blev genopbygget, vinproduktionen blev forbedret, og dets vine har siden da vundet talrige priser. Og gennem årene har familien opbygget en stærk og loyal kundekreds i de skandinaviske lande.
  Et vinsmagningskursus, som Mikol Brandis deltog i, da hun for 20 år siden boede i New York, gav ligeledes næring til ønsket om et arbejdsliv med vin. Det spændende og inspirerende kursus blev ledet af Master Sommelier Andrea Immer Robinson - der som den første kvinde i USA blev kåret til bedste sommelier af Sommelier Society of America.
  I 2005 flyttede Mikol Brandis til Danmark, og i 2019 grundlagdes vinfirmaet Château Wines Direct. Bag firmaet står familiens eget Provence-slot samt Château de La Cômbe, der ligeledes ligger i Provence, og så Clos du Cotnarian i Rumænien. Ejerne af de tre slotte er gode venner, og ønsket var at etablere en base for salget af slottenes vine til det skandinaviske marked. Og det er her, Mikol Brandis kommer ind i billedet som firmaets leder på dansk jord.
  Her er der derfor ingen fordyrende mellemled, når der sælges via webshop og lager til kunder i både Danmark og Sverige.
  Ud over vin fra egne vinhuse sælger vinfirmaet også vine fra fire andre producenter - heriblandt mousserende vin fra Vinarija Aleksandrovic i Serbien og vin fra Chianti-huset Fattoria di Montemaggio. Vine fra flere andre vinhuse er ligeledes på vej ind i sortimentet.
  Château Wines Direct har en enkel ambition: at være en sammenhængende og naturlig forlængelse af vingårdene og give kunder nem og overkommelig adgang til prisbelønnede kvalitetsvine uden at skulle betale mere, end de ville “aux caves” (direkte fra vingården).
  - Det er ingen hemmelighed, at der er mange vinhandlere i Danmark, siger Mikol Brandis. - Det er et yderst konkurrencedygtigt (og mandsdomineret) marked, men det er en udfordring, jeg nyder, og jeg føler mig privilegeret over at være en del af det.
  Vinfirmaet har kontor og lager på det smukke Danstruplund i Fredensborg, og selv bor Mikol Brandis også i den nordsjællandske by sammen med sin mand og to teenagepiger. Den sparsomme fritid går med gåture med familiens hunde, god mad og vin med venner og familie, og rejser tilbage til USA for at besøge hendes søster og dennes familie.
  Adresse: Château Wines Direct, Danstrupvej 27L, 1. sal, 3480 Fredensborg, tlf.: 91 99 50 00, e-mail: vin@chateauwinesdirect.dk, www.chateauwinesdirect.dk. (Opdateret 2021).