Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nicholas Hammeken


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Nicholas Hammeken (f. 1971) begyndte som tolv-årig at samle på vinetiketter og læse vinbøger, og denne tidlige interesse førte ham til Taster Wine. Efter endt uddannelse til vinkyper arbejdede han i Tyskland, Frankrig og Spanien, og under opholdet i Spanien blev han meget betaget af den spanske kultur – af mennesker og mad og ikke mindst vin. Han så det store potentiale i de mindre kendte vinområder, der dengang ikke rigtigt var kommet i gang med eksporten.
  Inden sit nuværende spanske eventyr havde han mødt sin kone, Lotte, i England og flyttede til byen Bath, hvor han i fire år arbejdede i det kendte vinfirma Oddbins og samtidig tog adskillige vindiplomer hos The Wine and Spirit Education Trust - www.wset.co.uk.
  Med denne gode kommercielle erfaring fik Nicholas Hammeken blod på tanden til selv at forsøge sig med moderne spansk vin, så i 1996 flyttede han og hans kone til Javea syd for Valencia, hvor han grundlagde vinfirmaet VinNico Export S.L.
  Firmaet har specialiseret sig i produktudvikling i tæt sammenarbejde med kunden og de forskellige bodegaer og har i dag fem ansatte.
  Nicholas Hammeken fortæller, at når han har fri, elsker han – ud over sin kone – skiture med vennerne og afslapning i sommerhuset i Liseleje med lange løbeture i Asserbo plantage. Og så er han i øvrigt lidt af en fanatiker med jazz. Plus med god mad og vin, naturligvis.
  Adresse: VinNico Export S.L, Plaza de la Constitucion Española 1,1, E-03730 Javea (Alicante), Spanien, tlf.: 00 34 96 579 19 67, fax: 00 34 96 646 14 71, e-mail: vinnico@ctv.es, www.vinnico.com.