Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Niels Christensen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Niels Christensen (f. 1960) har siden 1998 været formand for Vinkyperforeningen af 1. Maj 1884, en lille eksklusiv forening med lidt under 100 medlemmer.
  Og hvad laver så en vinkyper? Niels Christensens karriere giver svaret, for han har siden gymnasietiden og sin treårige uddannelse hos Hans Just prøvet det meste. Alt lige fra prøvesmagning og indkøb af vin og spiritus til modtagekontrol, igen med smagning og laboratorieanalyser, behandling og aftapning af vinen, indkøb af flasker og propper og design af spiritusmærkevarer - samt regnskaberne til Told&Skat, ikke at forglemme. - Jeg har endog rangeret togvogne med vin, siger han. En uddannelse som merkonom i markedsføring og butiksdrift er det også blevet til.
  Uddannelsen til vinkyper varer normalt i tre år. Som udgangspunktet har man en handelsskole-uddannelse, og man arbejder gerne i udlandet i slutningen af læretiden.
  Selv har Niels Christensen blandt andet været hos vinfirmaet Troels-Smith, hvor han var med til at indrette et helt nyt laboratorium. Da det var gjort, tog han sin "dannelsesrejse" Jorden rundt med ophold hos vinfirmaer i Japan, Australien og USA, hvorefter han igen kom til Troels-Smith.
  Fra 1992 havde han sammen med vinkyper Uffe Arnholtz foden under eget bord i Vinhuset Chez Nous, inden han i 1996 kom til Johs. M. Klein Distribution A/S. Her har han ansvaret for produktion og lager og står blandt andet for den succesrige Dr. Nielsen´s Bitter.
  Niels Christensen får ofte henvendelser fra unge mennesker, der gerne vil være vinkypere, og desværre må han skuffe de fleste. Der er ikke brug for ret mange vinkypere i Danmark. Men mange mister også interessen, når de får pillet lidt ved deres romantiske forestillinger om alpehuer og stearinlys i hvælvede vinkældre.
  Privat er Niels Christen gift med Eva og har to sønner, Jens og Søren. I fritiden spiller han jazztrommer, fisker, bygger hus, dyrker fitness og have, elsker madlavning - og selvfølgelig vin.
  Adresse: Johs. M. Klein Distribution A/S, Gammel Vartov Vej 42, 2900 Hellerup, tlf.: 39 15 00 42, e-mail: nc@jmk.dk.