Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Niels Vendelboe Jensen  Niels Wendelboe Jensen (f. 1947) står ved roret i den familieejede Strandgårdens Vinhandel i Helsingør – et firma, hvis historie går helt tilbage til 1833, og som blev grundlagt af K.F. Marstrand for at sælge proviant til de mange skibe, der lagde til i sundbyen.
  Meget hurtigt begyndte firmaet at importere vin i fade, der blev tappet i kælderen under Marstrands hus i Strandgade, og efterhånden blev vinene ikke kun solgt til skibene, men også til kunder rundt omkring i Nordsjælland.
  I 1972 blev firmaet solgt til det svenske LB Ferries (senere Scanlines), og under navnet Strandgårdens Vinhandel blev det grossist for de talrige vinhandlere i Helsingør. I 1982 blev firmaet overtaget af Tom Wendelboe Jensen, der som direktør i LB Ferries også havde fungeret som leder af vinfirmaet, og i 1991 indtrådte Niels Wendelboe Jensen i firmaet som direktør og hovedaktionær.
  Niels Wendelboe er uddannet inden for skibsproviantering og blev i 1976 HD i afsætningsøkonomi fra Handelshøjskolen i København. Markedsføring af mærkevarer er hans store lidenskab, og efter ansættelser i reklame- og mediaverdenen blev han produktansvarlig for kendte konfekturebrands, bl.a. After Eight og Lion Bar.
  I 1981 tog han det første skridt ind i vin- og spiritusbranchen med stillingen som marketingchef i firmaet Torben Anthon (senere Better Brands). Her havde han ansvaret for kendte mærker som Smirnoff, Gilbeys, Baileys, Hennessy, Cinzano og Kirsberry.
  Efter en tid som leder- og sælgertræner i konsulentfirmaet Mercuri International kaldte branchen igen, da Consiva i 1984 ønskede at starte en vin- og spiritusafdeling med Niels Wendelboe som leder.
  Siden 1991 har Strandgårdens Vinhandel udviklet mærkevaresiden – dels med en egenproduktion af "Hot n’ Sweet", der i begyndelsen af 90’erne blev Danmarks mest solgte vodkashot, dels med import af mærkerne Offley, Molinari og Vecchia Romagna. Også på vinsiden er der sket en rivende udvikling med flere kendte mærker. Strandgården har i dag tyve ansatte, heraf otte salgskonsulenter.
  Sideløbende med aktiviteterne i Helsingør er Niels Wendelboe medejer af den landsdækkende grossistkæde Excellent Wine, ligesom han har været med til at etablere grossistselskabet Scangros GmbH ved den dansk-tyske grænse.
  Privat er han gift med Kirsten, der er tandlæge, og sammen har de to voksne børn. En del af fritiden tilbringes i sommerhuset, og når tiden tillader det, motionerer han med tennis, badminton og skiløb.
  Adresse: Strandgården A/S, Fredericiavej 56, 3000 Helsingør, tlf.: 49 22 62 22, fax: 49 22 68 00, e-mail: nielswendelboe@strandgaarden.dk, www.strandgaarden.dk.