Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Ole Troelsø


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Ole Troelsø (født 1962) ser ret ungdommelig ud på billedet her. Han skriver nemlig – siden 1997 – om mad og vin i dagbladet Børsen og ønsker ikke at blive genkendt på restauranterne.
  Oprindelig er han uddannet som kok og har arbejdet som sådan i Danmark og kortvarigt i USA, før han gled over i en karriere inden for salg og markedsføring. Siden tog han den fireårige journalistuddannelse på Danmarks Journalisthøjskole og kombinerer i dag det gastronomiske med det journalistiske.
  Vininteressen opstod allerede inden kokketiden, og den har været vedligeholdt flittigt hen ad vejen. Således var det naturligt, at han kom til at skrive om vin på Børsen, selv om han i begyndelsen havde traditionelle virksomhedshistorier og IT som område.
  Som vinskribent på Børsen arrangerer han regelmæssigt forskellige temasmagninger, hvor et panel af vinfolk blindsmager 20-30 vine ad gangen. De bedste omtales i avisen, mens de dårlige forbigås i tavshed. Troelsø anser det nemlig for vigtigere at vise vej til de gode flasker end at pege fingre ad de dårlige.
  Et af hans vigtige interesseområder er sydafrikansk vin, og i 2003 udgav han bogen "Sydafrikas Vine", det første skandinaviske værk om landets vine. Han følger Sydafrikas udvikling nøje og holder foredrag om emnet samt arrangerer smagninger.
  Et andet fokusområde er danske vinmagere i udlandet, et emne Troelsø skrev en bog om i 2004, "Danske Vinmagere". Han er i øvrigt også forfatter til portrætbogen om pelshandler Finn Birger Christensen, "En frakke med hår på".
  Ole Troelsø er gift med Stine Lolk. Sammen har de to guldfisk samt hobbyen madlavning og -spisning, en hobby de udøver dagligt.
  Adresse: Dagbladet Børsen, Møntergade 19, 1140 København K, tlf.: 33 32 01 02, fax: 33 12 24 45, e-mail: ole.troelso@borsen.dk. Privat: Adelgade 47, 3, 1304 København K, e-mail: troelso@hotmail.com,