Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Peter Rystok


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Peter Rystok (f. 1966) er født og opvokset i Silkeborg. Som 17-årig pakkede han kufferten og tog til Frankrig for at plukke druer hos Champagne-bonden Jacques Marquette i Reuil. Det var en stor oplevelse for den unge silkeborgenser, og det blev startskuddet til en glødende interesse for vin.
    I 1988 blev Peter Rystok udlært som tjener fra Hotel Eyde i Herning. Derefter afprøvede han tjenervingerne på Brøndums Hotel, tog sommelier-eksamen og blev i 1990 medlem af Dansk Sommelier Forening.
    Udlandet trak, og første stop blev et tjenerjob i Paris. Dernæst gik turen til London, hvor Peter Rystok arbejdede i ni måneder som sommelier i The Reform Club – den fornemme gamle klub, der var udgangspunktet for Phileas Foggs jordomrejse i Jules Vernes roman "Jorden rundt i 80 dage".
    Vel tilbage i Silkeborg blev han ansat som tjener i Restaurant Piaf. Her lærte han kokken Jesper Danielsen at kende, og i 1992 åbnede de to vininteresserede venner Piafs Vinhandel og i 1999 Vinmonopolet, en grossistvirksomhed med salg til restauranter og vinhandlere. I dag er Vinmonopolet, der også sælger øl, cognac, whisky, madeira, pasta, olivenolie og paté, Peter Rystoks ansvarsområde.
    Adresse: Vinmonpolet, Lillehøjvej 18, 8600 Silkeborg, tlf.: 87 20 08 88, fax: 86 80 46 68, e-mail: info@vinmonopolet.dk.