Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Peter Thuesen

  Peter Thuesen (f. 1954) er den ene af de to succesrige mænd bag det unge firma Vinens Verden i Odense.
  Selv kom han sent ind i vinbranchen. Efter fire års studier i geografi ved Københavns Universitet arbejdede han som revisor og læste til HD i Regnskabsvæsen, og samtidig dyrkede han sin interesse for vin, der blandt andet førte til spændende bijobs som vinguide for De danske Vinrejser.
  I 1985 kom Peter Thuesen til Knud Jørgensens Vinhandel som regnskabschef, og mindre end to år efter skiftede han til H.J. Hansen Vinhandel i Odense, hvor han som direktør fik ansvaret for markedsføring og økonomi. Gentagende uoverensstemmelser med ejer og bestyrelse fik ham imidlertid til at forlade H.J. Hansen og starte for sig selv, og i 1994 etablerede han Vinens Verden sammen med Kåre Selvejer, der også havde en fortid hos H.J. Hansen, hvor han var produkt- og marketingchef. (Kåre Selvejer vender vi senere tilbage til).
  Ideen med Vinens Verden var at sammensætte en lille, fleksibel og uhøjtidelig organisation, der kunne markedsføre og sælge vine fra hele verden med væsentligt mindre omkostninger pr. flaske end konkurrenterne. Blandt andet importerer firmaet vine fra Carmen i Chile, Norton i Argentina, Deakin i Australien og Villa Maria i New Zealand. Men der er også blevet plads til klassikere som Josmeyer i Alsace og Louis Jadot i Bourgogne samt til flere af Sydfrankrigs mange spændende småslotte. Vinens Verden sælger kun til vinhandeler og restauranter - og kun vin, ikke spiritus.
  Firmaet har i dag - ud over Kåre Selvejer og Peter Thuesen - fem ansatte og omsætter for lige knap 50 mio. kr. Egenkapitalen udgør cirka 10 mio. kr.
  Adresse: Vinens Verden, Hestehaven 21D, 5260 Odense S, tlf.: 66 14 44 48, fax: 66 19 04 48, e-mail: vinens-verden@vinens-verden.dk.