Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Poul Juul


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Poul Juul (f. 1941) blev fanget af vinens verden i 1982 via en fjernsynsudsendelse. Helt tilfældigt lukkede han op, da sagen om firmaet Troels Schmidts forfalskninger af vine rullede over skærmen, og her blev han præsenteret for Erling Carl - manden, der afslørede falsknerierne. Erling Carl var grundlæggeren af Chris-Wine og en meget dygtig smager.
  Få dage efter udsendelsen så Poul Juul en stillingsannonce fra Chris-Wine og betænkte sig ikke to minutter på at søge stillingen. Indtil da havde han blandt andet været direktør i et firma, der tog sig af eksport til krydstogtskibe og danske firmaer i Mellemøsten. Vin vidste han ikke så meget om, men hos Chris-Wine kom han i menneskehænder og lærte en masse, og det endte med, at han blev salgs- og marketingdirektør med ansvar for Danmark, Grønland, Island og grænsehandelen.
  Fra og med den 1.april 2006 tiltrådte han en stilling som national direktør for Danmark hos Les Grands Chais de France med ansvar for Danmark, Grønland og Island, og som sådan servicerer og betjener han i dag danske kunder, som har handlet med firmaet i mange år.
  Les Grands Chais de France er et af verdens største vinfirmaer/producenter. Til firmaets egen produktion hører kendte vinmærker som J.P. Chenet og Grand Sud samt en lang række mærker inden for vodka, rom, whisky og cognac. Herudover er firmaet ejer af mange vingårde og produktionsfirmaer over hele Frankrig.
  I 37 år har Poul Juul været gift med Lis, og sammen har de to voksne drenge, der er henholdsvis ingeniør og psykolog, samt i alt fem børnebørn. Børnebørnene optager naturligvis en god del af den sparsomme fritid, som ellers bliver brugt til rejser, traveture og en smule badminton og tennis.
  Adresse: Les Grands Chais de France, 1, rue de la Division Leclerc, 67290 Petersbach, Frankrig, national direktør: Poul Juul, Hasselhaven 111, 2600 Glostrup, tlf.: 21 43 54 04, fax: 43 96 08 42, e-mail: pjuul@lgcf.fr, www.gcfplanet.com.
  (Opdateret 2015).