Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Prins Henrik


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  ....
  Prins Henrik (f. 1934) eller Henri Marie Jean André greve de Laborde de Monpezat eller Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen – eller Danmarks mest berømte vinbonde ... Prins Henrik har ikke kun mange navne og titler, men også mange evner.
  De første fem år af sit liv boede han med sine forældre i Vietnam, det daværende Fransk Indokina, hvorefter familien vendte tilbage til Frankrig og til hjemegnen Cahors.
  Efter endt studentereksamen i 1952 læste Prins Henrik jura og statskundskab sideløbende med sprogstudier i vietnamesisk og kinesisk. Dernæst blev det til en række år med arbejde inden for diplomatiet.
  I 1967 blev han gift med Dronning Margrethe, dengang kronprinsesse, og har siden da via forskellige hverv været med til at repræsentere Danmark udadtil.
  Men Prins Henrik er også vinbonde med vinslot i det franske Cahors. I 1975 købte regentparret Château Caïx, hvis vinmarker strækker sig fra hovedbygningen af det fornemme gamle slot og hele vejen ned til floden Lot. Hvert år giver disse vinmarker druer til prinsens glimrende rød- og hvidvine, der i dag sælges over hele verden.
  Hvor utroligt det end lyder, så får Prins Henrik også tid til at skrive bøger og digte. Han har blandt andet udgivet digtsamlingen "Cantabile" og bøgerne "Skæbne forpligter", "Chateau de Caïx" og "Til glæde for ganen - nye opskrifter til et kongeligt køkken". I sidstnævnte finder man prinsens egne opskrifter. For han er nemlig også en sand gourmet, der ved, at der til god vin hører god mad.
  .