Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Reihdar Hansen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Reihdar Hansen (f. 1951) er bankmanden og fodboldspilleren, der grundlagde et vinfirma og fik succes med det. Han blev uddannet som bankmand i Bogense Bank og fik en karriere i Provinsbanken, blandt andet som udstationeret i Luxembourg, og siden som marketingchef i Sydfyns Diskontobank i Faaborg. Samtidig var han professionel fodboldspiller på B 1909’s førstedivisions-hold og var i Luxembourg på banen for Union Luxembourg.
  Weekenderne dernede blev flittigt brugt på en anden passion, nemlig vinen og de smukke områder i Frankrig, og det var under en cykeltur i Bourgogne, at han sammen med en ven købte sine første fem paller vin til distribution i Danmark.
  Efter hjemkomsten til Danmark var han i en periode direktør for DZ Wine Jylland/Fyn, før han i 1982 etablerede Reihdar Hansen Grafisk Partner samt importfirmaet Vinlageret.
  Siden er virksomheden vokset støt og roligt. I en årrække var sortimentet meget europæisk orienteret, men behovet for vine fra den nye verden var stigende, så et samarbejde med Woodstock Wine i Fredericia blev indledt. Dette firma var meget fokuseret på Australien, Sydafrika og Chile, så sammenlagt blev sortimentet ganske bredt.
  I 2003 havde den ene af ejerne af Woodstock Wine, Kim Hedemann, udtrykt et ønske om at intensivere samarbejdet, så et opkøb var en logisk mulighed for Reihdar Hansen. Beslutningen blev taget, og samtlige agenturer og kontakter samt Kim Hedemann fulgte med til Vinlageret.
  I dag har Vinlageret et stort salg til HoReCa, B2B og detailbutikker, ligesom firmaet har et stærkt samarbejde med en svensk HoReCa-distributør.
  Sideløbende med sit arbejde i Vinlageret og den grafiske branche, sidder Reihdar Hansen i diverse bestyrelser inden for fodbold og investeringsrådgivning, så fritiden er ikke stor, men nydes med hustruen Bettina og sønnen Rasmus – gerne med et lille glas.
  Adresse: Vinlageret, Agerhatten 27A, nr. 7, 5220 Odense SØ, tlf.: 66 13 07 19, fax: 63 11 00 13, e-mail: info@vinlageret-odense.dk, www.vinlageret-odense.dk.