Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Renaud Bronner

  Renaud Bronner (f. 1950 i Dordogne, Sydvestfrankrig) fik allerede i barndommen sin interesse for vin på bedstefaderens og onklens vingårde i Périgord og Bordeaux. Som niårig flyttede han med familien til Alsace, og efter en uddannelse på hotel- og restaurationsskolen i Strasbourg blev det til jobs rundt om i Frankrig, Schweiz, Italien, Belgien og Tunesien.
  Efter endt militærtjeneste ved et faldskærmsregiment var der lige tid til et par måneders fordybelse på en klunser-sommerlejr i Cognac-området, hvor han mødte en sød, lyshåret pige fra Hadsund. Det blev til en ny og spændende tilværelse fra 1973 i Århus.
  De første år i Danmark blev brugt til nye studier på universitetet og til socialt arbejde – bl.a. som leder af et kollektiv i Århus for folk med bl.a. alkohol- og stofproblemer. Her lærte han både sproget og det danske samfund at kende.
  I 1982 blev Renaud Bronner ansat i Mahlers Vinhandel i Århus. Han købte forretningen i 1984, hvilket førte til et frugtbart samarbejde med Østjysk Vinforsyning og firmaets indehaver Knud Kjellerup. Ønsket om at være mere i kontakt med vinleverandørerne gjorde, at han i 1990 solgte sin vinhandel til Knud Kjellerup og blev en del af teamet i Østjysk Vinforsyning.
  I dag, hvor firmaet er vokset til 25 og er en del af V&S Wine, er Renaud Bronner produktchef. Han deltager bl.a. i udvælgelsen af nye vine, smagninger, vinskole for kunder og deres ansatte samt rejser til leverandørerne. Han står for bladet ”Nyt fra Vignoble”, for diverse hjemmesider samt for kompendier til brug i firmaets vinskole.
  Den sparsomme fritid bliver stadig en gang imellem brugt til undervisning, men han har efterhånden lært at slappe af. Bjergklatrings- og skiudstyret, flycertifikatet og guitaren trænger til at blive luftet lidt mere …
  Sønnen Mathias (24 år) har vistnok tilgivet de mange vinkælderbesøg, som han blev udsat for i sin barndom, og datteren Anne Sofie (snart 10 år) er lige nu mest interesseret i den søde gravhund, hun netop har fået.
  Adresse: Østjysk Vinforsyning, Navervej 21, 8382 Hinnerup, tlf.: 86 98 84 00, fax: 86 91 14 76, e-mail: info@vinforsyning.dk - www.vignoble.dk