Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Søren Friis


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Søren Friis (f. 1945) er historien om en lang og lige vej ind i den danske vinverden - fra "kommis" hos købmand Andersen i Frederiksværk til vinindkøber hos FDB - eller COOP Danmark, som det nu hedder. Fra salg af to flasker over disken til køb af mange hundrede tusinde flasker til danske middagsborde.
  Efter militærtjeneste og sergentskole på Kronbog fik Søren Friis job i et firma, der solgte toldfrit cowboytøj, vin og spiritus til skibe og fly - i den forbindelse var han trekvart år i Canada. Og i 1968 åbnede så vinens verden sig for ham, da han blev vindisponent hos "den frie købmand" Holger Christensen i Gladsaxe. Det blev til fire nye læreår hos den karismatiske og legendariske købmand, der gav en masse spændende lærdom fra sig.
  Efter studiet til merkonom fik Søren Friis tilbudt at blive "konsulent" hos Hans Just. Han var ikke sen til at slå til, og det fortrød han ikke. Hans Just var, dengang som nu, et dynamisk og meget spændende firma, der gav adgang til at lære en masse om vin og spiritus, og den daværende salgschef, Flemming Hvelplund, og naturligvis Flemming Karberg sørgede for, at den nye medarbejder kom ud til firmaets forskellige agenturer, så han fik lært produkterne ordentligt at kende.
  Denne form for videreuddannelse fortsatte i de næste jobs som salgschef hos Troels-Smith, Better Brands, Skjold Burne og senere som sælger hos Chris-Wine, og den blev udbygget på German Wine Academy, Weinakademie Österreich og Wine & Spirit Education Trust i London samt på en række specialkurser i Bordeaux og Rhône, Douro og Jerez.
  Efter to år som leder af Carl Jacobsens Vinhandel i København sprang Søren Friis så over på den anden side af disken og blev indkøber hos COOP Danmark.
  Han er gift med sin "hustru af første ægteskab", Bente, og sammen nyder de fritiden med lange ture langs stranden i Liseleje og Tisvilde eller sejlture på Arresø. Ferierne går altid til et af vinområderne i Europa.
  Adresse: FDB, Roskildevej 65, Albertslund 2620, tlf.: 43 86 43 86, e-mail: soeren_friis@fdb.dk.