Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Søren Juhl


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Søren Juhl (f. 1961) fik sin glødende interesse for vin allerede i gymnasiet i Odense, hvor alle lommepengene blev spenderet hos H.J. Hansen og et par andre gode vinhandlere i byen.
  Med fransk som fremmesprog fra femte klasse blev Flauberts modersmål den anden store lidenskab, der bragte Søren Juhl på utallige rejser til Frankrigs vin- og kulturcentre. Han startede på teologi – og siden kunsthistorie – på Århus Universitet i 1981, og i løbet af studietiden blev de nødvendige pauser tilbragt i Frankrig, blandt andet i Bourgogne, hvor han plukkede druer og gik til hånde i kældrene. Derudover blev det til et Diplôme d’Études Approfondies fra universitetet i Poitiers.
  I starten af 1990’erne var alle væsentlige vinområder i Frankrig besøgt. Troede han. For der var jo lige Languedoc-Roussillon.
  Som højskoleforstander på Brandbjerg Højskole i slutningen af årtiet mødte han Morten Brink Iwersen, elev på skolen, og sammen har de to nu udgivet en bog om det lovende vinområde.
  I 1998 begyndte Søren Juhl specialimport af topvine fra Languedoc-Roussillon i enkeltmands-firmaet Atelier Occitanien, og ivrigt sekunderet af Morten Brink Iwersen fik han snart forhandling af vine, der er efterspurgt af Europas bedste restauranter. I 2001 blev firmaet omdannet til en erhvervsdrivende forening med tolv indehavere, mens Søren Juhl i højere grad helliger sig formidling af viden om vin og vinområder, især Languedoc-Roussillon. Han er således formand for Languedoc Vinklub.
  År 2000 udgav Søren Juhl bogen ”Mad og Vin i Provence” på Politikens Forlag, og i 2002 var han dansk koordinator af en stort anlagt smagning på Børsen i København, hvor 66 vinbønder fra Languedoc udstillede. Dette gav startskud til en række rejser for dansk vinpresse til Languedoc og medførte en henvendelse fra Gads Forlag om at udgive bogen om Languedoc-Roussillon, der anmeldes ovenfor.
  Søren Juhl er i dag sognepræst i to mindre sogne mellem Roskilde og Køge.
  Adresse: Søren Juhl, Ørsted Præstegård, Ørstedvej 15, 4622 Havdrup, tlf.: 46 18 50 23, e-mail: sju@languedoc.dk.