Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Søren Strunge  Søren Strunge (f. 1945) har mere end 40 års erfaring i vinbranchen. Han blev uddannet tjener fra Restaurantskolen i Odense i 1965 og lod sig snart efter videreuddanne som stagiere først på Brenners Park Hotel i Baden-Baden og dernæst på Hotel Ritz i Paris. Og det var på Hotel Ritz, hvor han blandt andet fungerede som afløser for hotellets sommelier, at hans interesse for vin blev vakt.
  I 1969 blev Søren Strunge ansat hos Vingaarden, som vinimportørens første konsulent for Horeca-kunder. Senere fik han job hos Hans Just, hvorefter der fulgte seks år som selvstændig vinhandler i Odense.
  Efter en kort periode på to år som inspektør hos Tuborg i det fynske område vendte Søren Strunge tilbage til vinens verden - til et job som handelskonsulent hos Better Brands. Efter ti dejlige år i dette firma gik turen videre til Chris Wine, Kjær og Sommerfeldt og til sidst til Excellent Wines, hvor han forblev, indtil pensionsalderen kaldte.
  Efter at have nydt begyndelsen på den tredje alder med nogle skønne MC ture og en Motor-home tur tværs over USA grundlagde Søren Strunge sammen med Bent Aamand i 2014 VineKole - et lille firma med vinskole-rejser til forskellige europæiske vindistrikter.
  VineKole afholder også kommenterede vinsmagninger og hjælper restauranter med udarbejdelse af vinkort og opdatering af sortimentet.
  I sin fritid er Søren Strunge en ivrig vinterbader, og så nyder han at passe de fem børnebørn sammen med hustruen Ann Strunge.
  Adresse: VineKole, Skræddervænget 10, 5800 Nyborg, tlf.: 22 40 19 25, e-mail: soren@vinekole.dk, www.vinekole.dk. (Opdateret 2015).