Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Svend Stysiek


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Svend Stysiek (f. 1945) har som handelsuddannet arbejdet inden for flere forskellige brancher, men midt i firserne blev det én gang for alle vinbranchen, der løb af med sejren.
  Først prøvede han kræfter med vinafdelingen i et supermarked. Dernæst havde han et længerevarende ophold på Domaine Cauvard i Beaune i Frankrig, hvor han lærte alt om vinproduktion. Og så i 1991 slog han sig ned som selvstændig vinhandler i Ringsted med firmaet Vin-Stysiek.
  Stort set alt, hvad der sælges i forretningen, importeres direkte fra små europæiske vinhuse i Italien, Spanien, Frankrig, Tyskland og Portugal. Og Vin-Stysiek kan byde på sin egen store vinklub, hvor indehaveren selv står i spidsen for de mange vinsmagninger.
  Svend Stysiek har gennem flere år undervist på aftenskole samt været en kendt stemme som studievært i en udsendelse om mad og vin på Ringsted lokalradio. Derudover er han medarrangør af den årlige Ringsted Vinfestival på det lokale Scandic-hotel. Og så er der alle vin-grupperejserne, som han arrangerer sammen med hustruen Hanne.
  Svend Stysieks arbejde er også hans hobby, så der er ikke rigtigt noget, der hedder fyraften. Ferierne går til diverse vindistrikter på jagt efter nye vine. Han elsker at lave mad, og opskrifterne bliver gerne videregivet i vinklubbens medlemsblad.
  Adresse: Vin-Stysiek, Tinggade 1, 4100 Ringsted, tlf.: 57 61 28 83 og 61557982 e-mail: vin-stysiek@vin-stysiek.dk, www.vin-stysiek.dk. (Opdateret 2010).