Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Thomas Ole Rask


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Thomas Ole Rask (f. 1966) er både uddannet kok og tjener og har mange års erfaring som restaurantchef i en lang række toprestauranter – blandt andet Restaurant Mikkelsgaard og Søllerød Kro. Og det var via jobbet sidstnævnte sted, at han fik lyst til at gå på opdagelse i vinens verden.
    I første omgang gjaldt det de franske vine, men en dag sendte hans bror, Peter, der dengang boede i Grækenland, ham nogle kasser græsk vin.
    En yderst skeptisk Thomas Rask opdagede til sin overraskelse, at en hel del af flaskerne smagte fantastisk godt.
    Det blev startskuddet til Dionysos Wines, som han og broderen slog dørene op til i 2004. Siden er det gået slag i slag med at overbevise danskerne om, at græsk vin er meget andet end solferiens Retsina. Grækernes 300 forskellige druesorter bliver nemlig hvert år forvandlet til masser af rød- og hvidvin af høj kvalitet med flot frugt og gode tanniner.
    Salget i dag omfatter hele Skandinavien, og mens Thomas Rask er ansvarlig for produktkvalitet, pr-strategi og salg, står broderen for regnskab og marketing.
    Selv om der er travlhed i firmaet, bliver der også tid til at hygge sig med familien, der består af hustruen Henriette samt børnene Frederikke på 8 år og Nicolai på 6 år.
    Svampejagt, fiskeri samt op- og nedture på mountainbiken er sagen for Thomas Rask. Og så er der "vinmarken" i forhaven, som han har tilplantet med Rondo-druer med henblik på vinproduktion til husbehov. Første årgang er lige på trapperne.
    Adresse: Dionysos Wines I/S, Odinshøjvej 25, 3140 Ålsgårde, tlf.: 70 23 77 23, mobil: 20 76 64 38, fax: 49 75 54 42, e-mail: info@dionysoswines.dk, www.dionysoswines.dk.