Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Thomas Winther  Thomas Winther (f. 1970) er uddannet Cand. polit og har arbejdet med international økonomi og politik i mange år. Hans passion for vin startede tidligt, og sammen med andre vinentusiaster er det gennem årene blevet til utallige vin-studieture.
  Med base i Bruxelles i 1990’erne gik turene ind i det nordlige Frankrig og sydlige Tyskland. Senere, ofte med udgangspunkt i familiens sommersted ved Nice, udforskedes distrikterne og vingårdene i Sydfrankrig og Italien.
  I 2012 flyttede Thomas Winther til Sydafrika, hvilket udløste en opdagelses- og dannelsesrejse i sydafrikansk vin. Han fandt frem til en ny gruppe meget talentfulde - og for det meste ret unge - vinmagere, der havde igangsat en revolution i et hjørne af den sydafrikanske vinindustri. De lavede vine, der skabte bølger - men vine, som man ikke kunne få i Danmark.
  I to år arbejdede Thomas Winther på at udvælge de bedste af disse vinkunstnere med det mål at kunne præsentere deres vine for et dansk publikum. Arbejdet bragte ham langt ud i vinmarkerne og dybt ned i kældrene, og han endte med i alt tretten vinproducenter, der alle laver vin i små mængder og med det gode håndværk i højsædet.
  I 2016 flyttede Thomas Winther tilbage til Danmark og åbnede egen vinbutik, Vinkunsten, hvor man på hylderne finder i alt 65 sydafrikanske vine fra de udvalgte producenter. Butikken er allerede blevet et levende sted for vinelskere, og i vinloungen på 1. sal afholdes der ofte vinsmagninger. Ud over den fysiske butik har Vinkunsten også en webshop.
  Ved dette års udgave af den store sydafrikanske prisuddeling, Platter’s Award, modtog hele otte af Vinkunstens vine den højeste anerkendelse (5 ud af 5 stjerner), og herhjemme ved Den Store Oversøiske Vinfestival i slutningen af oktober, løb en af vinene med prisen for Messens Bedste Vin.
  Ud over at dyrke vinens verden, dyrker Thomas Winther også familielivet sammen med hustruen Katrine og børnene Nora og Arthur.
  Adresse: Vinkunsten, Lavendelstræde 8, 1462 København K, tlf.: 31 12 77 11, e-mail: info@vinkunsten.dk, www.vinkunsten.dk, www.facebook.com/Vinkunsten.