Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Xavier Gras  Xavier D.F. Gras (f. 1977) kommer fra en fransk restauratørfamilie, hvis første restaurant åbnede i 1893 i Grenoble i Rhône - og stadig er i drift med femte generation bag roret. Så barndommen og opvæksten foregik mellem gryder, vinglas, kokke og sommelierer.
  Selv fik han fra og med slutningen af 1990’erne stillinger som Chef de Rang og senere som
  Maitre d´hotel og restaurantchef med ansvar for indkøb af vin og spiritus i flere gourmetrestauranter rundt om i Frankrig.
  I 2001 mødte han sin færøske hustru, Rachel, mens han var ansat i en gourmetrestaurant i Chatel i Haute-Savoie, og i 2003 besluttede han sig for at lægge det hele bag sig for at følge med hende tilbage til Danmark.
  Xavier D.F. Gras kunne ikke et ord dansk, og han lærte det ikke på skolebænken men ved hurtigst muligt at få sig et arbejde. Efter tre måneder som opvasker i en restaurant fik han sin opholdstilladelse, og efterfølgende blev han ansat som førstemand sammen med ejerens søn, Morten, hos Vinspecialisten i Århus, hvor parret havde slået sig ned. Forretningens ejer, Peter Jensen, fik rigtig stor betydning for hans videre karriere på dansk jord via hans store branchekendskab og mange gode råd.
  Der blev snart lagt mærke til Xavier D.F. Gras, der var med til at gøre Århus-butikken til en af de største i Vinspecialist-kæden, som ejes af H.J. Hansen. Og i 2010 blev han tilbudt jobbet med at servicere eksisterende Vinspecialist-butikker og udvikle nye forretninger for vinfirmaet - hvilket han gjorde med stor succes. To år senere blev han salgschef for firmaets Horeca-afdeling.
  I 2015 blev han headhuntet til en af Danmarks største koncerner inden for vin og spiritus, Taster Wine, som salgsdirektør for firmaets Horeca-afdeling, Oskar Davidsen & Co. I januar 2019 blev han også kædedirektør for detailkæden Skjold Burne, der i dag tæller 36 butikker rundt om i Danmark.
  Det er selvsagt et stort arbejde og ansvar at bestride begge poster på én gang. Men drivkraften finder Xavier D.F. Gras i sin passion for forretningsudvikling, i inspirationen fra forretningsforbindelser og ikke mindste fra samarbejdet med sit fantastiske sælgerteam og sin organisation - og selvfølgelig i sin passion for de produkter, det hele drejer sig om: vin og spiritus.
  Han lægger mange timer i sit arbejde og er sin hustru Rachel og deres børn, Etienne og Callista, stor tak skyldig for deres uundværlige støtte. Via den har han formået at finde en balance i familielevet, så der ud over arbejde også bliver tid til rejser, madlavning og metalfestivalen Copenhell.
  Xavier D. F. Gras har tre yndlingscitater, som han gerne vil videregive:
  ”Du er ikke bedre end det sidste regnskab, du har leveret”
  ”Når døren er låst, så tager man vinduet”
  ”Alene er man ingenting - via fælleskabet alt”

  Adresse: Taster Wine, Ringager 6, 2605 Brøndby, tlf.: 43 22 65 15, mobil: 91 89 43 90, e-mail: xagr@odvs.dk, xagr@skjold-burne.dk, www.taster-wine.com. (Opdateret 2019).