Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Georges Duboeuf

  Georges Duboeuf (f. 1933-2020), også kaldet "kongen af Beaujolais", blev født i byen Chaintre i Pouilly-Fuissé i en familie med vinproducent-rødder tilbage til 1700-tallet.
  Det faldt derfor helt naturligt, at Georges Duboeuf ligeledes skulle gå vinvejen, og i en alder af kun seks år var han med til at fremstille sin første vin.
  Som ung studerede han idræt i Paris, men vendte efter et par år tilbage til Pouilly-Fuissé, hvor han slog sig ned som vinkøbmand – eller négociant, som man siger på fransk.
  I begyndelsen cyklede han fra vinhus til vinhus for at smage og opkøbe vine, som han så solgte videre til nogle af Frankrigs mest berømte stjernerestauranter.
  I 1964 etablerede han sig for alvor med virksomheden Les Vins Georges Duboeuf, og i dag er han Beaujolais’ største négociant. Virksomheden har kontrakter med omkring 400 vinproducenter og fremstiller årligt cirka 30 millioner flasker vin, som eksporteres til mere end 120 forskellige lande – inklusive Danmark, hvor hans vine er at finde på hylderne hos Løgismose Vinimport. Alt i alt står hans virksomhed for hele 15% af regionens vinproduktion og for 75% af eksporten.
  Georges Duboeuf har gjort mangt og meget for at markedsføre Beaujolais. I 1970 var han blandt andet med til at starte det berømte Beaujolais Nouveau-kapløb, som finder sted hvert eneste år, når den nye Beaujolais-vin kommer på gaden. Og han var også manden bag et stort vinmuseum i byen Romanèche-Thorins.
  Georges Duboeuf har to børn, Fabienne og Franck, med sin hustru Rolande. Franck indtrådte i sin fars firma i 1983.
  Adresse: Les Vins Georges Duboeuf, 208 rue de Lancié, Romanèche-Thorins, 71013 Mâcon Cedex, Frankrig, tlf.: (+33) 3 85 35 34 20, fax: (+33) 3 85 35 34 25, e-mail: contact@duboeuf.com, www.duboeuf.com. (Opdateret 2020).