Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jean-Michel Cazes

  .....
  Jean-Michel Cazes (f. 1935-2023) voksede op i en vinproducerende familie i byen Pauillac i Bordeaux. Det blev dog ikke vinens vej, han valgte i første omgang, men derimod en uddannelse som ingeniør med speciale i geologi og råolie. Efter udstået militærtjeneste fik han job hos IBM i Paris, hvor han havde sin daglige gang i de næste tolv år.
  I 1973 gik turen så hjem til Pauillac, og det blev startskuddet til Jean-Michel Cazes’ vinøse karriere. Her gik han i gang med at hjælpe faderen med at drive familiens to vinslotte, Château Lynch-Bages og Château Les Ormes de Pez. Og gennem de næste femten år var han primus motor i restaureringen af slottene, forbedring af produktionsfaciliteterne og ikke mindst af vinenes kvalitet.
  I 2006 overlod han roret og direktørstolen i sin virksomhed til sin søn, Jean-Charles.
  Jean-Michel Cazes var højt respekteret blandt sine kolleger i Bordeaux. Han gjorde nemlig ikke kun en indsats inden for egne fire vægge, men har gennem årene gjort mangt og meget for at promovere Bordeauxs vine på verdensplan. Yderligere har han haft et succesfuldt samarbejde med forsikringsselskabet AXA Midi, der har opkøbt og financieret en række berømte Bordeaux-slotte.
  Ligeledes bør nævnes hans arbejde med til at lokke flere turister til Pauillac. Han åbnede blandt andet restauranten Cordeillan-Bages, der har en stjerne i Guide Michelin. Og så har han forvandlet den faldefærdige landsby Bages til et center for gastronomisk shopping.
  I 2002 blev han tildelt La Croix de Chevalier de la Légion d’Honneur (Æreslegionens ridderkors), og året efter blev han udnævnt til ”årets mand” af vinmagasinet Decanter.
  Jean-Michel Cazes var gift med Maria-Thereza Carregal Ferreira, og sammen har de - ud over Jean Charles - døtrene Anne-Christine, Marina og Catherine.
  (Opdateret 2023).
  .....