Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 01, 2001


Vin-aktuelt i uge 1
30. december 2000 - 7. januar 2001

Links til de forrige uger
Vi ved, at nogle af vore 5-6000 læsere kun læser VinAvisen hver anden uge. De læser ugens aktuelle nyhedsbrev og finder forrige uge i arkivet.For at lette livet for disse hver-anden-uge-læsere bringer vi her links til de sidste tre uger:
.
VinAvisen uge 50VinAvisen uge 51VinAvisen uge 52

GODT NYTÅR!
Så tager vi fat på en ny årgang af VinAvisen, der vil rumme et væld af spændende nyheder og endnu flere former for service.
VinAvisen er jo en "gratis-omdelt avis". Det koster ikke noget at abonnere. Men vore læsere kan gøre os en stor tjeneste ved at sprede det gode budskab. Fortæl meget gerne alle vinvennerne om VinAvisen, det ugentlige nyhedsbrev for alle, der køber og sælger vin i Danmark, både forbrugere og branchefolk.
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Årets første gode nyhed
Den nye skatteminister, Frode Sørensen, er mere tilbøjelig til at sænke afgifterne end den gamle, Ole Stavad.
For at reducere trafikken med øl over grænsen til Tyskland foreslår Frode Sørensen en afgiftsnedsættelse med virkning fra 1. januar 2002, og dette vil automatisk også trække prisen på vin med ned.
I dag sparer man typisk 50 kr. ved at købe en kasse øl i Tyskland, og hver femte øl, der drikkes i Danmark, er derfor købt syd for grænsen.
- Det er jo molboagtigt, at vi først eksporterer øllet til Tyskland i stor stil for derefter at importere det tilbage igen i trailere, siger Frode Sørensen til Politiken.
EU har kædet afgifterne på øl og vin sammen, og det vil ifølge Skatteministeriets beregninger betyde, at prisen på en flaske vin falder med 1 krone for hver krone en kasse øl falder i pris.
Frode Sørensen bor i Sønderborg og har haft nemt ved at se, hvordan grænsehandelen er til skade for dansk erhvervsliv. De borgerlige partier er positive over for forslaget, mens venstrefløjen er bange for danskerne drikkevaner.
Frivillig deklassering
Piemontes topvinmager Angelo Gaja vil ikke mere lave Barolo og Barbaresco. Helt frivilligt deklasserer han dem til den enklere appellation DOC Langhe Nebbiolo. For at gøre vinene endnu bedre vil han nemlig blande op til 15 procent Cabernet Sauvignon, Merlot eller Syrah i de ellers 100 procent rene Nebbiolo-vine, og det er ikke tilladt i appellationerne Barolo og Barbaresco. Ikke engang 3 procent andre druer vil vinmyndighederne give tilladelse til.
I Chianti er det tilladt med 15 procent andre druer, og det mener blandt andet Gaja også burde være tilladt i Piemonte.

En duft af skumbanan
Opsøger man det svenske Systembolags hjemmeside - http://www.systembolaget.se - og finder frem til systemets Beaujolais Nouveau, får man at vide, at vinen har en åben, bærrig duft med indslag af hindbær og skumbanan.

Et tip til nye læsere
I året, der gik, har VinAvisen offentliggjort to specille rapporter, der stadig ligger på vores server. Her er godt vinstof at gå på opdagelse i. Materialet finder du ved at klikke på disse links:
Alt, hvad der er værd at vide om Sherry
De gode vine fra Bulgarien
Vi forbereder en lignende rapport om Navarra. Den kommer om et par uger.
.


Husk at gemme flaskens nummererede etiket. Den gælder som en lodseddel, og er du heldig, kan du vinde et ophold for to på et fransk vinslot.
    Hospice-vine på auktion
    Der er stadig gang i salget af vinen Hospice no. 1 til fordel for seks hospice-projekter i henholdsvis Odder, Århus, Esbjerg, Odense og Korsør samt på Sydfyn. Vinen, der koster 44,95 kr., sælges en lang række steder landet over - en liste over forhandlerne findes på www.hospicevinen.dk.
    Nu indbyder arrangørerne til en vinauktion med musik i festlige rammer. Søndag d. 25. februar kl. 15-17 går det løs i Slagelse Musikhus. Her vil man blandt andet bortauktionere Hospice-vinen med etiketterne nr. 1, 2 og 3, alle signerede af årets kunstner, Knud Erik Sørensen.
    Ved samme lejlighed vil originalakvarellen til årets etikette blive sat under hammeren.
    I forbindelse med auktionen - der har skuespiller Per Pallesen som auktionarius - vil der blive musikalsk og anden underholdning.

    Interesserede samlere og/eller virksomheder, der ønsker at støtte sagen og byde på auktionen, kan forhåndsreservere pladser via info@hospicevinen.dk
    Per Pallesen, der medvirker i den gode sags tjeneste, har lovet at bidrage til et festligt arrangement til glæde for publikum og auktionskøbere. 
    Billetter à 50 kr. kan bestilles i forsalg via
    info@hospicevinen.dk - med forbehold for, at der hurtigt må meldes udsolgt. Slagelse Musikhus rummer 408 siddepladser, som sælges efter "først
    til mølle"-princippet.

Vinbonde på deltid
En af VinAvisens kære pligter er at holde øje med danskere, der laver vin i fjerne lande. Nu har vi fundet endnu en, nemlig Allan Jørgensen, der i 1993 forlod en stilling som flyvelederassistent og sammen med sin franskfødte kone slog sig ned som lejrchef på Camping La Résidence i St. Remèze i det franske departement Ardèche.
- Vi fik meget hurtigt et stort dansk klientel på campingpladsen, fortæller han, - og allerede på et tidligt tidspunkt opdagede jeg, at det var en god idé at arrangere forskellige aktiviteter, blandt andet små udflugter til lokale vinbønder. Her kiggede vi på deres redskaber og deres cuveer og smagte naturligvis på deres produkter.
Allan Jørgensen er endnu ikke selv blevet vinbonde, men næsten. Hans interesse for vin har smittet hans campinggæster, der gerne vil have de lokale vine. Allan er derfor gået i samarbejde med en god ven og vinbonde, der var ved at opgive vindyrkningen på en af sine mindre parceller. Vinbonden fortsætter med at passe vinstokkene, men når høsten er inde, overtager Allan midlertidigt vinmarken og bliver deltids-vinbonde - og så går hans campister i gang med at plukke de modne Syrah-druer. Hans 1999-årgang fik både en guld- og en sølvmedalje på et par udstillinger, og 2000-årgangen tegner lige så flot.
Allan Jørgensen sælger også selv de 4-5000 flasker, der kommer ud af det, samt flere andre vine: - Kunderne er naturligvis tidligere gæster på campingpladsen, og i starten havde jeg vinen med op til Danmark, når jeg alligevel skulle på rejsemesser. Nu kommer jeg faktisk en gang om måneden og har lavet et lille firma, der tager sig af "Vin til Grænsen" - så må kunderne selv hente vinen dernede.
Allan Jørgensens e-mail adresse er allan.jorgensen@wanadoo.fr.

Debatten om 100 point-skalaen
Alle indsendte indlæg i den lille debat kan læses på en særlig side. Her prøver vi - ganske kort - at opsummere nogle af de fremsatte synspunkter:
Der er forskel på vininteressen. Såkaldte "vinnørder" synes at være glade for 100 point-skalaen. Vi har imidlertid debateret, om skalaen generelt er anvendelig i Danmark. Vil den almindelige avislæser kunne bruge en sådan skala til noget fornuftigt - og vil han tro på dens foregivne millimeter-nøjagtighed? Det kom der ikke rigtigt argumenter for.
Skal man endelig have en skala, peger et par af indsenderne på, at det er bedre med en 1-5 eller en 1-20 skala. Men generelt fremhæves, at point-tal aldrig bør stå alene - at smagenotaterne er det vigtigste, og at det er meget forkert blot at bruge point-tal i forbindelse med markedsføring. En vinskribent som fx Robert Parker bør ifølge en af indsenderne forbyde, at point, stjerner osv. citeres uden de medfølgende kommentarer. Systemet er farligt i ukyndige hænder, skriver han. Især vinhandlernes.
Det bliver nævnt som noget positivt, at fx Robert Parker og Wine Spectator kun giver en vin point efter dens kvalitet og ikke ser på prisen. Dette kan måske forsvares i et vintidskrift, der henvender sig til flere internationale markeder, hvor priserne svinger. Men i danske medier angives altid vinens pris. Her er det en parameter, der er inde i billedet, og den almindelige læser vil helt naturligt gå ud fra, at prisen også er taget med i bedømmelsen.
Vi her på VinAvisen søsatte denne debat, fordi vi vi ikke er glade for 100 point-skalaen. Vi var spændte på, om debatten mon kunne få os på andre tanker. Dette er ikke sket. Men vi siger tak for de mange indlæg, som har været spændende læsning. Indlæggene findes som sagt på en særlig side.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side, der efterhånden vil komme til at danne en vinbranchens blå bog.
.
..
    Knud Kjellerup (f. 1952) er historien om en garageimport, der voksede sig stor. Sammen med to kammerater, der også studerede til civiløkonomer på Handelshøjskolen i Århus, stiftede Knud Kjellerup i 1976 et importfirma, som blev kaldt Østjysk Vinforsyning. To år efter overtog Knud Kjellerup foretagendet som et enkeltmandsfirma, der i dag har 25 ansatte.
    Ideen var fra starten at importere kvalitets-vin til hotel- og restaurant-branchen (HoReCa) samt til den traditionelle vinhandel, og denne strategi er fastholdt siden da. I dag tegner disse to segmenter sig for hver cirka 50 procent af omsætningen i Østjysk Vinforsyning, og firmaet har cirka 700 HoReCa-kunder, der tilbydes de mere end 1200 forskellige vine og specialiteter.
    Helt frem til begyndelsen af 90'erne stod Østjysk Vinforsyning for landets mest spektakulære salg af beaujolais primeur. I nært samarbejde med Citroën hentede det den unge beaujolais til Danmark, hvor især receptionen på rådhuset i Århus samt efterfølgende på de fleste af byens restauranter markerede sig som en af verdens største primeur-manifestationer. Denne glade folkefest løb imidlertid ind i et imageproblem, da Thorkild Tyring under politieskorte og høj hastighed kørte nogle få flasker ind til Hotel d´Angleterre i København.
    I 1990 startede Østjysk Vinforsyning i samarbejde med en række selvstændige vinhandlere i Danmark den landsdækkende kæde "Vignoble". Kæden tæller i dag 28 vinforretninger, som alle har et nært samarbejde med Østjysk Vinforsyning - der dog også leverer vin til forretninger uden for kæden.
    I 1993 købte Knud Kjellerup sammen med to gode venner Bourgognehuset Albert Sounit, der producerer crémant de bourgogne samt røde og hvide bourgogner primært fra Côte Chalonnaise. Huset har inden for de seneste år hvert år modtaget guldmedalje for sin crémant. I dag ejer Østjysk Vinforsyning 60 procent af det franske vinhus.
    Knud Kjellerup har siden 1999 været medlem af bestyrelsen for V.S.O.D. (Vin og Spiritus Organisationen i Danmark). Privat er han gift med laborant Mette Steen Jensen, har tre børn - og elsker at spille Petanque.
    Adresse: Østjysk Vinforsyning, Navervej 21, 8382 Hinnerup, tlf.: 86 98 84 00, fax: 86 91 14 76, e-mail: info@vinforsyning.dk.
.

20 spørgsmål til vinprofessoren
Det seneste nummer af Dansk Sommelier Forenings blad, Sommelier'en, bringer Niels Rønnest og Henrik Texels spørgsmål, som aspiranterne skulle besvare ved foreningens årlige optagelsesprøve.
Her er tyve af spørgsmålene, og man vil have en meget stor vinviden, hvis man kan besvare dem alle. Men prøv ad!
Svarene kan du se ved at klikke her.
1. Hvor mange grand cru'er er der i Chablis, og hvad hedder de?
2. Hvor mange druer er tilladt i Châteauneuf du Pape? Nævn mindst tre af dem.
3. Hvad er forskellen på Champagne og Crémant - ud over området?
4. Côte Rotie er delt i to underområder, hvilke?
5. Hvad hedder distrikterne i Rioja?
6. Hvilken drue bruges til Brunello di Montalcino?
En kort pause ...

De næste spørgsmål
7. Pineau des Charentes fremstilles i Cognac. Hvad hedder samme produkt fremstillet i Champagne?
8. Hvad er Banyuls?
9. Hvad betyder "Meritage", når ordet står på en flaske californisk vin?
10. Hvad er kryo-ekstraktion, og hvor bruges det?
11. Hvorfra i Spanien kommer Vega Sicilia? Og hvilke druer er vinen lavet på?
12. Nævn mindst fire vindyrkende områder i New Zealand.
13. Hvilke kendte Bordeaux-slotte hører disse anden-vine til:
* Les Pagodes de Cos?
* La Dame de Malescot?
* Pavillon Rouge?
* Réserve du Géneral?
* Clos du Marquis?
* Château Haut-Bages Averous?
Endnu en lille pause ...

De sidste spørgsmål
14. Forklar kort reglerne for, hvornår Vintage Port skal tappes på flaske.
15. På en flaske La Tache fra Domaine de la Romanée-Conti står der "Monopole". Hvad betyder det?
16. På en flaske portugisisk vin står der "Garrafeira". Hvad dækker det over?
17. Hvilken drue gemmer sig bag udtrykket "Fume Blanc" på amerikansk vin?
18. Hvad hedder druen fra Syditalien, som man forbinder med Zinfandel?
19. Hvad hedder druer, der er kendt for at lave "sorte" vine i Cahors?
20. Nævnt de fire Madeira-typer, og arrangér dem efter sødme med den sødeste først.
Som sagt: Svarene får du ved at klikke her.

Æblerosens flimrende velduft
Ved jule-vinauktionen hos Bruun Rasmussen gik en assorteret originalkasse med tolv flasker fra Domaine de la Romanée-Conti, årgang 1985, for 54.000 kr. - hvilket var ikke mindre end 80 procent over auktionshusets vurdering på 30.000 kr. To andre kasser i årgangene 1995 og 1996 fik hammerslag ved henholdsvis 24.000 og 28.000 kr.
Som vi fortalte i uge 50, er der i hver kasse kun en enkelt flaske Romanée-Conti - men man kommer jo nok igennem de elleve andre andre flasker i kassen ...
En enkelt flaske Romanée-Conti 1986 - uden følgeskab af sine mindre fine kammerater - fik hammerslag ved 5700 kr. Om den skriver den engelske vinskribent Oz Clarke: - Den har en næsten satinagtig struktur, dens bouquet flimrer med en æbleroses velduft, og dens orgie af vidunderlige dufte og eksotisk rigdom har været kendt for at slå vinskribenter med stumhed og besjæle vintjenere med venligtsindet iver.
.
.
Ædle vine
til salg
.
      Her er VinAvisens opslagstavle, hvortil læserne kan indsende besked om vine, de har til salg - eller vine, de efterlyser. Vi optager gratis indlæg fra private, og køber og sælger må selv kontakte hinanden og tinge om priser osv.
      Under disse linier kommer ugens opslag, og lignende tilbud og efterlysninger kan e-mailes til anker@vinavisen.dk
80
    Sælges: 3 stk. Antinori Solaia 1993 til 625 kr. pr. flaske * 6 stk. Château Calon-Ségur 1992 til 195 kr. pr. flaske. Vinene kan afhentes i Odense efter aftale pr. e-mail madsen@edb.dk. Ved samlet køb kan levering evt. aftales. C. Madsen.
    .
    Den danske vinbranche
    * Fionia Vinimport (tlf.: 65 93 36 96) har overtaget agenturerne på vinhusene Ramon Bilbao og Carlos Serres, begge Rioja, Spanien.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse yderst drikkeværdige vine:

Maricopa, Cabernet Sauvignon, Californien 1997
65 kr., Østjysk Vinforsyning, tlf.: 86 98 84 00
En blød og ret saftig Cabernet med tilpas fadlagring. Den kommer ikke masende, er blot rar og venlig. Den kan drikkes nu, men kan også ligge endnu nogle år.

Plantagenet, Mount Barker, Cabernet Sauvignon, Western Australia 1997
159 kr. (ved 12 flasker), Laudrup Vinimport, tlf.: 44 84 80 86
Denne rødvin er usædvanlig. Det er en rigtig bodybuilder-vin med 14 procent alkohol, men de mange procenter modsvares fint af den intense, rene frugt. Vinen kan drikkes nu, men endnu nogle år på flaske vil runde den mere af.

Les Dentelles, Gigondas, Frankrig 1997
99,95 kr. (ved 12 flasker), Lloyd Wine, tlf.: 59 44 60 18
En meget blid og imødekommende rødvin, som man drikker med umiddelbar glæde. Den har en kraftig, krydret, let røget duft med lidt pebber, og smagen er blød og meget frugtagtig. Den må godt "plaskes" over i en karafel et par timer før.

Pepper Tree Wines, Shiraz, South East Australia 1998
149 kr. (ved 12 flasker), Laudrup Vinimport, tlf.: 44 84 80 86
En meget flot, kraftig og afrundet rødvin med en tiltalende, krydret duft og en smag med toner af sorte bær og kirsebær. Den er som en stor Rhône-vin, men har ikke så meget garvesyre.

Primavera, Touriga Nacional, Beiras, Portugal 1998
59,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
En god mundfuld af en rødvin. Kraftig, meget frugtagtig og en god ledsager til mad. Den er lavet på den portugisiske drue Touriga Nacional og er tilpas fadlagret. Den vinder ved at blive "plasket" over i en karafel et par timer før middagen.
      Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
      Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
      OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet, gerne sammen med anden tekst. Klik her: anker@vinavisen.dk
.
    .
    Hvem skriver hvor?
    Nedenfor bringer vi listen over vine, som de forskellige aviser og andre medier har fremhævet som særligt gode. Og som en særlig service har vi også lavet en liste over, hvem der skriver hvor. Listen finder du ved at klikke her.
    .

Disse vine fandt de trykte medier
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet. Listen gentages og suppleres uge efter uge, og når en henvisning har stået i tre uger uden yderligere tilføjelser af bladnavne, sletter vi den.
Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så man nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.

MOUSSERENDE VINE
Arthur Metz, Crémant d'Alsace, Frankrig til 69,95 kr. fra Skandinavisk Vin Kompagni (tlf.: 36 77 07 70). (Alt for Damerne/52)
Asti Toso, Dolce, Italien, spumante til 39,95 kr. i Iso (Berlingske Tidende/52)
Gran Baron, Brut, Cava, Spanien til 44,95 kr. i SuperBrugsen. (Politiken/52)
Jacob's Creek, Australien til 72 kr. fra World Brands (tlf.: 39 27 02 01). (Penge & Privatøkonomi/50)
Laurent-Perrier, Brut, Champagne, Frankrig til 250 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Børsen/52)
Lenoble, Brut Réserve, Champagne, Frankrig til 149 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Penge & Privatøkonomi/50)
Louis Roederer, Brut Premier, Champagne, Frankrig til 265 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (EkstraBladet/52)
Martin Zahn Brut, Crémant d'Alsace, Frankrig til 84,95 kr. hos FDB. (Penge & Privatøkonomi/50)
Perle de Seguin, Cuvée Prestige, Crémant de Bordeaux, Frankrig 1998 til 99 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Vinbladet/50, Penge & Privatøkonomi/50, Århus Stiftstidende/52)
Raventós i Blanc, Gran Reserva, Brut Nature, Cava, Spanien 1996 til 105 kr. fra La Cava (tlf.: 32 96 95 77). (Information/50)
"R" de Ruinart, Champagne, Frankrig til 235 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22). (Børsen/52)
Vallereaux, Blanc des Blancs, Brut, Champagne, Frankrig til 171 kr. fra Bækgaard Vinimport (tlf.: 45 16 14 15). (Mad & Bolig/50)
Winston Churchill, Pol Roger, Champagne, Frankrig til 610 kr. fra Sigurd Müller (tlf.: 98 18 50 99). (Børsen/52)

HVIDVINE
Baron de Pocé, Chardonnay, Vin de Pays, Frankrig 1999 til 40 kr. hos Skjold Burne. (Politiken/50)
Jacob's Creek, Semillon / Chardonnay, South Eastern Australia 2000 til 44,95 kr. fra World Brands Denmark (tlf.: 39 27 02 01). (Nordjyske Stiftstidende/51)
Khan Krum, Chardonnay / Sauvignon Blanc, Preslav, Bulgarien 1999 til 35 kr. i Fakta. (Fyens Stiftstidende/52)
Leitner, Welshriesling, Gols, Neusiedlersee, Østrig 1998 til 155 kr. (37,5 cl) fra Østrigsk Vinimport (tlf.: 86 83 61 62). (Vinbladet/50)
Pommery, Champagne, Frankrig til 169 kr. fra Bacardi-Martini (tlf.: 44 86 55 14). (Frederiksborg Amts Avis/51)
Stölzerhof, Zweigelt Beerenauslese, Burgenland, Østrig 1998 til 122,50 kr. hos Delikat Vine (tlf.: 46 15 30 55). (Vinbladet/50)

RØDVINE
Château de Cazeneuve, Le Roc des Mates, Coteaux du Languedoc Pic Saint-Loup, Frankrig 1998 til 99 kr. hos Karla Vinimport (tlf.: 45 42 19 23). (Vinbladet/50)
Château des Tours, Côtes du Rhône, Frankrig 1998 til 85 kr. hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (JP København/52)
Château Ségur, Cuvée Préstige, Haut-Médoc, Frankrig 1998 til 79,95 kr. i OBS!, Kvickly og SuperBrugsen. (Nordjyske Stiftstidende/51)
Cortini, Connaonau, Riserva, Sardinien, Italien 1995 ril 94 kr. hos Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78). (Jyllands-Posten/50)
Cuvée Carl, Bordeaux Supérieur, Cru Exceptionnel, Frankrig 1998 til 175 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Information/51)
Danzante, Sangiovese, Frescobaldi og Mondavi, IGT delle Marche, Italien 1998 til 75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/51).
Delas Frères, Côtes du Rhône, Frankrig 1998 til 69,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (ErhvervsBladet/50)
Dionysos, Valdepeñas, Spanien 1999 til 57 kr. fra ViniPortugal (tlf.: 43 63 32 22). (Jyllands-Posten/51)
Domaine de la Curnière, Vacqueyras, Frankrig 1999 til 44,95 kr. i Fakta. (B.T./50)
Domaine Gerin, Côte la Loye, Frankrig 1998 til 229 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 39 61 62 67). (Jyllands-Posten/52)
Domaine Montmija, Corbières, Frankrig 1999 til 44 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 45 87 07 90). (Mad & Bolig/50)
Guigal, Condrieu, Frankrig 1998 til 211 kr. hos Bichel (tlf.: 86 22 94 00). (Jyllands-Posten/52)
High Gables, Cabernet Sauvignon, Coastal Region, Sydafrika 1998 til 79,95 kr. i Kvickly. (B.T./48, Berlingske Lokalaviser/50))
Incógnito, Cortes de Cima, Vinho Regional Alentejana, Portugal 1998 og 1999 til 195 kr. fra Cappa Vin (tlf.: 86 33 62 70). (Smag & Behag/49, Århus Stiftstidende/50)
Jerzu, Connonau di Sardegna, Riserva, Sardinien, Italien 1994 til 108 kr. hos Dansk Vinforsyning (tlf.: 56 29 30 00). (Jyllands-Posten/50)
Le Bocce, San Leolino, IGT Rosso Toscano, Italien 1998 til 59,50 kr. fra La Maison Sevino (Alt for Damerne/51)
Les Launes, Delas, Crozes-Hermitage, Frankrig 1998 til 115 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Nordjyske Stiftstidende/50)
Marques de Monistrol, Cabernet Sauvignon, Penedès, Spanien 1997 til 55 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Frederiksborg Amts Avis/43, Berlingske Lokalaviser/44, Fyens Stiftstidende/47, Vinbladet/50)
Masi, Costasera, Amarone della Valpolicella, Italien 1997 til 169 kr. i Føtex. (JP København/50)
Monte Amán, Tinto Roble, Ribera del Arlanza, Spanien 1999 til 75 kr. hos La Cava (tlf.: 32 96 95 77). (Information/50)
Periquita, Fonseca, Terras do Sardo, Portugal 1997 til 65 kr. for 1 magnum i Netto. (Politiken/50)
Promessa Primitivo, Mark Shannon, Puglia, Italien 1999 til 39,95 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Politiken/50)
Rasteau Villages, Côtes du Rhône, Frankrig 1998 til 77 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (Fyens Stiftstidende/50)
Roland Rapet, Corton, Pernand-Vergelesses og Savigny-lès-Beaune, Frankrig 1969-96 til priser mellem 148,75 og 873,75 kr. hos Theis Vine (tlf.: 62 66 11 20). (Vinbladet/50)
Terre Brune, Carignano del Sulcis, Sardinen, Italien 1996 til 200 kr. hos Adriat Vinimport (tlf.: 38 86 37 47). (Jyllands-Posten/50)
Villa Bona Terra, Sangiovese / Merlot, Rumænien 1999 til 50 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Nordjyske Stiftstidende/48, Smag & Behag/49, Alt for Damerne/50)
Yves Cuilleron, Les Chaillets, Condrieu, Frankrig 1999 til 370 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Jyllands-Posten/52)

SPECIALITETER
East India Madeira, 10 years Old, Madeira, Portugal til 115 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Alt for Damerne/52)
Fonseca Ruby Port, Portvin, Portugal, hedvin til 69,50 rk. fra Troels-Smith (tlf.: 38 11 44 95). (Fyens Stiftstidende/52)
Graham's Fine Ruby Port, Douro, Portugal, portvin til 84,75 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Erhvervs-Bladet/52)
Krohns 20-Anos Tawny, Douro, Portugal, portvin til 229 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Smag & Behag/49)
Lustau, sherry i flere kvaliteter fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/49, Penge & Privatøkonomi/50, ErhvervsBladet/52, B.T./52)
Quinta do Noval, "Nacional", Portugal 1997, årgangsportvin fra Johs. M. Klein (tlf.: 70 23 12 11). (Vinbladet/50)
Ramos-Pinto, 30-Years Tawny, Portugal 1999, portvin til 460 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Smag & Behag/49, Nordjyske Stiftstidende/50)

Vil du hellere have hele VinAvisen som e-mail?
Flere travle branchefolk har spurgt os, om de kan få tilsendt VinAvisen direkte som e-mail - altså ikke kun ugens gratis løbeseddel, men hele avisens tekst. De finder det vigtigt at kunne holde sig ajour med, hvad der sker i vinens verden og få oplysninger og tips, der blandt andet kan hjælpe dem i forhandlinger med udenlandske producenter.
Dette kan godt lade sig gøre. Man kan tegne abonnement på VinAvisens friske nyheder hver mandag morgen tilsendt egen e-mail adresse. Prisen for abonnement i et halvt år er 390 kr.
Abonnement kan tegnes med en mail til robert@vinavisen.dk.

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.