Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 05, 2001


Vin-aktuelt i uge 5
29. januar - 4. februar 2001

Links til de forrige uger
Vi ved, at nogle af vore 5-6000 læsere kun læser VinAvisen hver anden uge. De læser ugens aktuelle nyhedsbrev og finder forrige uge i arkivet.For at lette livet for disse hver-anden-uge-læsere bringer vi her links til de sidste tre uger:
.
VinAvisen uge 2VinAvisen uge 3VinAvisen uge 4
Grænsehandel
Nu er Virgaarden og Kjær & Sommerfeldt lige pludselig ikke mere finske, men svenske. Firmaernes finske ejer, Marli-koncernen, er ved at afhænde sin vin- og spiritus-portefølje til svenske Vin & Sprit, og Vingaarden og K&S følger med i købet.
Sidste år erhvervede Vin & Sprit den danske koncern Danisco's spiritus-afdeling med Rød Aalborg, Gammel Dansk osv. Denne virksomhed fik samtidig sit gode gamle navn tilbage: De Danske Spritfabrikker.
Vin & Sprit har meget store indtægter fra verdens femtestørste spiritusmærke, Absolut Vodka, og koncernen har med det nye køb erobret en stærk position på det voksende nordiske marked for vin og spiritus.
Hvert år sælger Vin & Sprit cirka 130 millioner liter spiritus. Med købet vil dette tal øges til 170 millioner liter.
Koncernen har 1400 ansatte, og i 1999 lå dens omsætning på 4 milliarder skr. Mere herom kan læses på www.vinsprit.se.
Det er efterhånden lidt svært at holde rede på de ejerskifter, der er sket i de seneste år, så lad os tage det fra en ende:

Fra salg til salg til salg
* Sommeren 1999: Carlsberg sælger 60 procent af sine aktier i Vingaarden i Odense til den 200 år gamle finske familie-koncern Marli, hvis hovedaktivitet er fabrikation af juice og frugtvin. Carlsberg sidder fortsat på sine 40 procent.
* Sommeren 1999: Med købet af Vingaarden bliver finske Marli også repræsenteret i Sverige, idet Vingaarden netop har købt en 75 procent andel i det svenske firma Göte Andersson AB.
* Sommeren 1999: Kjær & Sommerfeldt er et datterselskab under Vingaarden, så dette 125 år gamle københavnske firma bliver også finsk.
* Efteråret 1999: Kjær & Sommerfeldt etablerer sig som vin- og spiritus-grossist i Finland, idet firmaet overtager det finske firma Vistalco, der hidtil har været ejet af monopol-producenten Alko. Dermed sætter OY Kjær & Sommerfeldt AB, som firmaet kommer til at hedde, sig på en årlig omsætning på over 60 millioner finmark og på en markedsandel på cirka 25 procent af grossist-markedet i den finske vin- og spiritus-branche.
* I dag: Marli - og dermed Vingaarden og K&S - sælges til Vin & Sprit AB. I første omgang køber Vin & Sprit cirka en tredjedel af Marli for et ikke oplyst beløb og har til hensigt at købe resten til næste år.

Ingen kø ved gitterporten
Vinmarkedet i Bordeaux er ifølge avisen SudOuest ramt af ventesyge. Man venter og venter. Men kunderne står ikke i kø ved slottenes gitterporte og négocianternes varehuse.
Man har en virkelig stor årgang 2000, og priserne er i bund - for rød bulkvin kun 7000 franc pr. tonneau (900 liter). Men køberne venter.
Ud af 2000-årgangens 6,8 millioner hektoliter blev der kun solgt 364.000 hl i december måned, og i alt er der kun solgt 1,5 millioner hl. Med den fart vil mindre end tre fjerdedele af lagrene være solgt i løbet af 2001.
Også de store slotte i Bordeaux er ramt af ventesyge. De ved hverken, hvornår de vil få solgt deres vine "en primeur", hvor meget de vil få solgt og til hvem. Og specielt ikke til hvilke priser.

De venter og venter
Også uden for Bordeaux er det franske vinmarked stagnerende. Salget af champagne er faldet 16 procent, og bordvin og vin de pays er faldet 22 procent. Kun kvalitetsvine holder sig flydende, men til lavere priser end året før.
Problemet er naturligvis de store lagre, der alene i Midi er øget med 52 procent. Samt at markedet har købt rigeligt ind - ofte for rigeligt - i årene 1996-98. Så alle venter. Og venter.
Men vi forbrugere kan naturligvis glæde os over, at vi nok skal få noget i glasset - til penge, vi kan betale.


Måske ser bygningen lidt forvirrende ud på dette lille billede, men klik her eller på selve billedet for at se det i stor størrelse.
    Marques de Riscals nye vincenter
    Det er lykkedes os at få fat på et billede af modellen til det nye vineri, vinhuset Marques de Riscal er ved at opføre i Rioja.
    Riscals nye vineri er tegnet af den geniale canadiskfødte arkitekt Frank Gehry. Det var ham, der også byggede Guggenheim-museet i Bilbao, og Marques de Riscal håber, at det ultramoderne hus vil understøtte den øgede turisme i det nordlige Spanien. Siden 1997 har museet i Bilbao trukket millioner af besøgende til Spaniens nordkyst.
    Frank Gehry var i begyndelsen ikke meget for at påtage sig opgaven, men Marques de Riscal inviterede ham til middag og skænkede en Marques de Riscal 1929 i glassene, og det hjalp. 1929 var det år, Gehry blev født.

    Yndefulde bevægelser
    I Riscals nye vinhus bliver der smagerum, museum, bibliotek, butik, fjorten gæsteværelser samt en restaurant med 120 pladser og mad skabt af en baskisk topkøkkenchef. Samlet pris for byggeriet: 70 millioner kr.

    Husets design siges at være inspireret af en flamenco-danserindes yndefulde bevægelser, og det vil blive udført i rød granit, aluminium og titanium - materialer, der repræsenterer rødvinen og foliekapslen samt nettet, der omslutter en traditionel Rioja-flaske.
    Frank Gehry har i øvrigt også tegnet et nyt vineri, oprettet i et samarbejde mellem Bourgogne-firma Boisset og Vincor International, der er Canadas største vinproducent. Det nye vineri, Osoyoos Larose, kommer til at ligge i South Okanagan i British Columbia.
.

Kilde: Pernod Ricard
    Verdens tredjestørste
    Efter købet - sammen med Diageo - af Seagram’s vin- og spiritus-portefølje vil den franske gruppe Pernod Ricard fremover kun satse på vin og spiritus.
    Det betyder, at Pernod Ricard blandt andet vil skille sig af med læskedrikfirmaet Orangina, en række firmaer i levnedsmiddelindustrien, den britiske kæde Oddbins samt nogle af de mindre interessante mærker, der blev erhvervet ved Seagram-købet: Sandeman Port, Passport Scotch whisky og Four Roses Bourbon.
    Salget forventes at indbringe 3,5 milliarder dollars, hvoraf prisen for Orangina alene udgør 5-600 millioner dollars.
    Grafikken til venstre viser, at firmaet efter Seagram-købet er verdens tredjestørste på spiritus-markedet. Tallene angiver millioner kasser (à 12 flasker), inklusive de væsentligste Seagram-mærker vist med lyseblåt.

Tag med til Navarra
Endnu i denne uge ligger VinAvisens rapport om Navarras vine på serveren. Klik her for at se den.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en vinbranchens blå bog.
.
..

    Peter Sick (f. 1959), der står for Gobi’s store vinsalg, kom ind i vinbranchen på en helt speciel måde.
    I 1990 skulle supermarkedet på Søndre Fasanvej i København have ryddet 300 kvadratmeter med "non food", og spørgsmålet var, hvad pladsen skulle bruges til.
    Peter Sick kørte rundt i andre supermarkeder for at få en idé og bemærkede, at næsten ingen for alvor satsede på vin, og at det var den billige bulkvin, der dominerede. Han fandt derfor, at det var oplagt at lave en vinafdeling ud over det sædvanlige med hovedvægten på domaine- og châteauvine fra anerkendte producenter.
    Han var vant til at sælge mel og vaskepulver og havde derfor ingen fine fornemmelser eller forudindtagede holdninger til den ene eller den anden vin eller måden at sælge den på. Han betragtede - hvad han stadig gør - vin som et landbrugsprodukt som alle andre og kalkulerede alle vine ens. Han lagde således ikke ekstra avance på en vin, fordi den er stor, god og berømt. Tværtimod var indgangsvinklen at satse ekstra hårdt på de bedste vine og lade dem ledsage af en beskrivelse, der ikke handlede om sydvendte skråninger, men om hvordan vinen smagte.
    Peter Sick og Gobi fik succes fra starten, hjulpet af en intensiv markedsføring. Det hjalp også, at bunden samtidig gik ud af Bordeaux-markedet, så det var muligt at præsentere gode vine til ekstremt billige priser.
    I dag importerer Gobi selv cirka 75 procent af sine vine og sælger dem ikke kun gennem sine egne supermarkeder, men også gennem sit grossistfirma, "Købmandsvin", til andre supermarkeder.
    Peter Sick og hans kone, Marlene, har netop fået en baby, en dreng, der hedder Niclas.
    Adresse: Gobi Supermarked, Søndre Fasanvej 92, 2500 Valby, tlf.: 36 13 00 60, e-mail: sick@gobi.dk.
.
Vin i fjernsynet
Tv-kanalen dk4 forsøger sig nu med kulturprogrammer om vin, øl og spiritus. I februar starter optagelserne af en række udsendelser af 25 minutters varighed. Tilrettelægger og studievært bliver vinskribenten og journalisten Flemming Kyed.

Programmerne på dk4 kan i øjeblikket ses af godt 800.000 danske husstande.

Gallo til Chile
Wine Market Report skriver, at verdens største vinproducent, E.& J. Gallo, forbereder sit første winery uden for Californien. Det skal etableres i Chile, men endnu ved man ikke hvor.

Varme og tørke i Australien
Mens vi har det koldt på vore nordlige breddegrader, har de det varmt i Australien. Faktisk for varmt, hvilket ikke er så godt for den forestående vinhøst.
Hvis ikke der kommer lidt køligere vejr og nogle regnbyger, kan det skade en vinårgang, der ellers tegner til at blive i top.
Ikke mindst i South Australia har det igennem de seneste uger været meget varmt med temperaturer på op til 43 grader, og især de ældre vinstokke har lidt under varmen.
.
Vinens ABC
I hvert nummer af VinAvisen bringer vi nye sider til vores ordbog over vinøse udtryk, og i denne uge har vi tilføjet stikordene under C og D.
Undervejs er vi i høj grad åbne for forslag til ord, som også bør være med i Vinens ABC. Send blot en e-mail til anker@vinavisen.dk.
Klik her for at se Vinens ABC
.

Ingen dansk mad i superligaen
I en kronik i Politiken skriver præsidenten for Det Danske Gastronomiske Akademi, Jan Krag Jacobsen, om den manglende danske madkvalitet.
- Det er svært at pege på et dansk levnedsmiddel, som er i den internationale kulinariske superliga, hvor man finder skinker fra Parma, Westfalen, Bayonne og Jabugo i Spanien, franske oste, vine og fjerkræ, belgisk øl, iransk og russisk kaviar, argentinsk oksekød osv., skriver han, idet han samtidig placerer ansvaret hos andelsbevægelsen, der altid har stræbt efter at lave ensartede produkter.
- De franske vinbønder gik en anden vej end de danske andelsfolk. De vedblev at dyrke en bred vifte af druesorter og hældte dem ikke i det samme gæringskar. Havde de gjort det, ville vi i dag have drukket vin på papniveau, og den ville have stået på hylden ved siden af frugtsafterne.

Eksploderende aktiviteter
Aktiviteterne omkring vin er simpelt hen eksploderet. Der sker noget i alle kroge af landet. Der er smagninger og udstillinger og festivaler. Alt det bringer vi en oversigt over i vores Aktivitetskalender.
Også landets mange vinklubber er aktive. Hvis du vil deltage i en af dem, kan du se vores liste ved at klikke her.
.
    .
    Den danske vinbranche
    * Vingaarden og Kjær & Sommerfeldt er - som en del af den finske Marli-koncern - ved at blive solgt til svenske Vin & Sprit. Se den indledende artikel.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

Ikke fidus-vin i kirken
I et læserbrev til Kristeligt Dagblad skriver Erling Stougård Thomsen om tendensen til at bruge alkoholfri vin ved altergangen i landets kirker:
- Det må være et grundlæggende krav til alt, hvad der hører kirken til, at det ikke må bedrage ... Der må fx ikke anvendes håndværksmæssige fiduser, når kirkebygninger sættes i stand, og man forventer af ting, der sættes ind i kirker, at de virkelig også er, hvad de giver sig ud for at være - at blomster fx er rigtige blomster og ikke lavet af papir eller plast.
- Det samme enfoldige krav bør man også stille til den vin, der skænkes op ved altergangen. Den må ikke være forfalsket.
- Det er rimeligt at tage hensyn til alkoholikere, men at gøre det ved hjælp af bedrageri kan dog ikke være anstændigt. Der er andre muligheder.

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse yderst drikkeværdige vine:

Vieux Clocher, Vacqueyras, Frankrig 1998
69,95 kr. (ved 12 flasker), Philipson Wine, tlf.: 70 22 68 88
Denne fortræffelige rødvin fik en guldmedalje i Mâcon, og det var velfortjent. Det er en vin, der viser, hvor langt de er kommet i Rhône-dalen med at lave flotte vine. Vinen her er fyldig, varm og blød og med en markant frugtsmag og let sødme. En virkelig nydelse.

Lawslon's Dry Hills, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 1999
109 kr. (ved 12 flasker), Laudrup Vinimport, tlf.: 44 84 80 86
En usædvanlig muskuløs hvidvin, der kræver tilsvarende saft og kraft i maden, den skænkes til. Den har en tiltalende og frisk duft - kraftig - og en tør og lækker smag. Plus 13½ procent alkohol.

Alamos Ridge, Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentina 1997
75 kr., (ved 12 flasker), Philipson Wine, tlf.: 70 22 68 88
I denne bløde og lækre rødvin viser Cabernet Sauvignon-druen sig fra sine allerbedste sider. Vinen vil være fortræffelig til grillet kød og oste med smag.

Domaine de Grangeneuve, Cuvée Vieilles Vignes, Coteaux-du-Tricastin, Frankrig 1999
79,50 kr., Vinslottet i Greve, tlf.: 43 69 11 62
En bombe af en rødvin. Flot. Med en meget kraftig og intens frugtsmag og tilsvarende alkoholiske muskler på 13½ procent. Den kan sagtens drikkes i dag, men vil også kunne gemmes i tre-fire år. Det er i øvrigt en god idé at plaske den over i en karaffel et par timer før middagen.


VinAvisens gyldne etiket
Når VinAvisens smagepanel finder vine til "Ugens fund: De bedste vine" (se ovenfor), arbejder vi med kun to muligheder: Enten er en vin godkendt - eller også skriver vi ikke om den.
VinAvisen er jo en gratis-omdelt avis, hvis økonomi bæres af annoncer. Derfor giver vi importørerne mulighed for - mod betaling - at udstille godkendte vine på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres de udvalgte vine med VinAvisens gyldne etiket med teksten "Udvalgt af www.vinavisen.dk".
Vi kan sammenligne ordningen med en censureret maleriudstilling, og kun vine, som VinAvisen smagepanel har udvalgt, prøvesmagt og godkendt, vil kunne udstilles på denne måde i vore udstillingslokaler i Cyberspace.
I afsnittet Hvilken vin passer til maden? er aktuelt optaget disse vine:

RØDVIN
* Evo, Guelbenzu, Navarra, Spanien 1998 til 109 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). Læs om vinen ved at klikke her. (03-15)
* Omrah, Shiraz, Plantagenet, McLaren Vale, Western Australia 1999 til 135 kr. (ved 12 flasker) fra Laudrup Vinimport (tlf.: 44 84 80 86). Læs om vinen ved at klikke her. (04-16)
      Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
      Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
      OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet, gerne sammen med anden tekst. Klik her: anker@vinavisen.dk
.
    .
    Hvem skriver hvor?
    Nedenfor bringer vi listen over vine, som de forskellige aviser og andre medier har fremhævet som særligt gode. Og som en særlig service har vi også lavet en liste over, hvem der skriver hvor. Listen finder du ved at klikke her.
    .

Disse vine fandt de trykte medier
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet. Listen gentages og suppleres uge efter uge, og når en henvisning har stået i tre uger uden yderligere tilføjelser af bladnavne, sletter vi den.
Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så man nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.

MOUSSERENDE VINE
Engel, Brut, Crémant d'Alsace, Alsace, Frankrig til 99,50 kr. hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (ErhvervsBladet/02)
Gewurztraminer, Cuvée Réserve, Cave des Vignerons à Turckheim, Alsace 1999 til 100 kr. for 2 flasker i Irma. (Politiken/03)
Le Grand Bussière, Saint-Véran, Frankrig til 140 kr. hos Le Domaine (tlf.: 33 24 71 70). (Politiken/02)
Meyer Fonné, Brut Extra, Crémant d'Alsace, Alsace, Frankrig til 79 kr. hos A Vinstouw (tlf: 97 12 14 16). (ErhvervsBladet/02)
Raymond Schmitt, Riesling, Alsace 1998 til 59,50 kr. (ved 12 flasker) fra Lloyd Wine (tlf.: 59 44 60 18). (VinAvisen/02)
Titiana, Parxet, Cava, Spanien til 139 kr. fra Fionia Vinimport (tlf.: 65 93 36 96). (VinAvisen/03)
Villa Maria Estate, Sauvignon Blanc, Hawkes Bay, New Zealand 1999 til 90 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Frederiksborg Amts Avis/01, Alt for Damerne/02).

HVIDVINE
Angaro, Chardonnay, Uco Valley, Argentina 2000 til 29,95 kr. i Fakta. (VinAvisen/04)
Bernard Reverdy, Sancerre, Frankrig 1999 til 98 kr. hos Løgismose Vin (tlf.: 33 32 29 32). (Berlingske Tidende/04)
Duc de Tarente, Sancerre, Frankrig 1999 til 108,75 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Berlingske Tidende/04)
Cape Berghof, Chardonnay, Sydafrika 200 til 110 kr. for tre flasker i Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (JP København/03)
Domaine de Saint Romble, Sancerre, Frankrig 1998 til 129,50 kr. hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (Berlingske Tidende/04)
Drylands, Winemakers Reserve, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2000 til 87,95 kr. i Bilka. (Erhvervsbladet/04)
Höpler, Pinot Blanc, Østrig 1999 til 52,50 kr. hos Sigurd Müller (tlf.: 98 18 50 99). (Nordjyske Stiftstidende/04, ErhvervsBladet/04)
Lindemans, Bin 65, Chardonnay, Australien 2000 til40 kr. i Netto og Føtex. (JP København/03)
Pierre Brévin, Sancerre, Frankrig 1999 til 84,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Berlingske Tidende/04)
Seresin Estate, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 1999 til 118 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (ErhvervsBladet/04)

RØDVINE
Alamos, Chardonnay, Mendoza, Argentina 1997 til 75 kr. (ved 12 flasker) fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/02)
Arzuaga, Crianza, Bodegas Arzuaga, Navarra 1997 til 122 kr. hos Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (Mad og Bolig/04)
Castillo de Maluenda, Calatayud, Spanien 1999 til 39,50 kr. hos Philipsen Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Berlingske Tidende/02)
Celli, Sangiovese di Romagna Superiore, Italien 1999 til 59,50 kr. i Vinmonopolet (tlf.: 87 20 08 88). (Alt for Damerne/02)
Chapoutier, "La petite Ruche", Crozes-Hermitage, Frankrig 1998 til 99 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (Jyllands-Posten/02)
Château Bardos, Bordeaux Supérieur, Frankrig 1998 til 46 kr. fra Viniberia (tlf.: 38 86 26 46). (VinAvisen/03)
Château Batailly, Pauillac, 5. Cru Haut-Médoc, Frankrig 1997 til 286,25 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (VinAvisen/04)
Château Bellegrave de Poujeau, Cru Bourgeois, Haut-Médoc, Frankrig 1998 til 110 kr. for 2 flasker i SuperBrugsen. (Politiken/03)
Château Coulon, Cuvée Respect de la Nature, Corbières, Frankrig 1999 til 40 kr. i Obs!, Kvickly og SuperBrugsen. (Penge og Privatøkonomi/02)
Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig 1987 til 245 kr. hos Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Euroman/04)
Château de Cazeneuve, Pic Saint-Loup, Le Roc des Mates, Coteaux du Languedoc, Frankrig 1998 til 99 kr. hos Karla Vinimport (tlf.: 45 42 19 23). (Penge og Privatøkonomi/02)
Château de Donjon, Minervois, Frankrig 1998 til 45 kr. (ved 12 flasker) fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/04)
Château de la Roulerie, Anjou, Frankrig 1996 til 70 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 98 17 03 01). (Nordjyske Stiftstidende/04)
Château de Valcombe, Costières de Nîmes, Frankrig 1998 til 78 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (JP København/04)
Château Maris, Minervois, Frankrig 1995 til 39,95 kr. (ved 12 flasker) fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/02)
Château Paran Justice, Saint-Émilion Grand Cru, Frankrig 1995 til 130 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (VinAvisen/04)
Château Viranel, Saint-Chinian, Frankrig 1998 til 84 kr. fra K.B. Vinimport (tlf.: 33 14 99 14). (Penge og Privatøkonomi/02)
Clos de Tart, Mommessin, Frankrig 1996 til 599 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (Børsen/04)
Curatolo, Sicilien, Italien 1999 til 99 kr. for 3 flasker fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Berlingske Tidende/02)
Cuvée Carl, Bordeaux Supérieur, Cru Exceptionnel, Frankrig 1998 til 175 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Information/51, Århus Stiftstidende/01, Nordjyske Stiftstidende/04)
Delas Frères, "Les Launes", Crozes-Hermitage, Frankrig 1999 til 100 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Jyllands-Posten/02)
Domaine de Beaurenard, Rasteau, Frankrig 1999 til 90 kr. i Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (JP København/04)
Domaine Bernard Chave, Crozes-Hermitage, Frankrig til 79 kr. hos Wine Company (tlf.: 38 80 74 72). (Jyllands-Posten/02)
Domaine Berrod, Beaujolais Villages, Frankrig 1999 til 59 kr. fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Århus Stiftstidende/02)
Domaine Berrod, Fleurie, Beaujolais, Frankrig 1998 til 85 kr. fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Århus Stiftstidende/02)
Domaine de Grangeneuve, Côteaux du Tricastin, Frankrig 1998 til 100 kr. hos Vinslottet i Greve (tlf.: 43 69 11 62). (Politiken/02)
Domaine de Grangeneuve, Cuvée Tradition, Côteaux-du-Tricastin, Frankrig 1999 til 55 kr. fra Vinslottet i Greve (tlf.: 43 69 11 62). (VinAvisen/04)
Domaine de La Reynardière, Faugères, Frankrig 1998 til 49,95 kr. (ved 12 flasker) fra Lloyd Wine (tlf.: 59 44 30 92). (VinAvisen/03)
Domaine de la Rocaille, Vacqueyras, Frankrig 1998 til 100 kr. for 2 flasker i Irma. (Politiken/03)
Domaine Deshenrys, Cuvée Tradition, Vin de Pays des Côtes de Thongue, Frankrig 1998 til 45,50 kr. (ved 12 flasker) fra Lloyd Wine (tlf.: 59 44 60 18). (VinAvisen/04)
Domaine du Pourpre, Moulin-à-Vent, Beaujolais, Frankrig 1998 til 75 kr. hos Alberte Vin (tlf.: 22 70 85 50). (Århus Stiftstidende/02)
Domaine du Pavillon-Mercurol, Crozes-Hermitage, Frankrig 1998 til 95 kr. fra CH Vine (tlf.: 66 14 76 70). (Jyllands-Posten/03)
Domaine Gilles Robin, Cuvée Albéric Bouvet, Crozes-Hermitage, Frankrig 1998 til 111 kr. hos Victoria Vine (tlf.: 66 15 16 25). (Jyllands-Posten/03)
Domaine La Combe Blanche, La Livinière, La Chandelière, Minervois, Frankrig 1998 til 117 kr. fra CH-Vin (tlf.: 66 14 76 70). (Penge og Privatøkonomi/02)
Domaine Les Chènes Verts, Crozes Hermitages, Frankrig 1999 til 69 kr. hos Grand Vin (tlf.: 43 46 99 00). (Alt for Damerne/04)
Duca Enrico, Corvo Rosso, Sicilien, Italien 1995 til 299 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (VinAvisen/04)
Evo, Guelbenzu, Navarra, Spanien 1998 til 109 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Frederiksborg Amts Avis/02)
Falesco, Vitiano, Umbria, Italien 1999 til 70 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (VinAvisen/02, Jyllands Posten/04)
Gobelins, Cahors, Frankrig 1996 til 199 kr. fra Scanwine (tlf.: 70 15 65 00). (VinAvisen/04)
Guelbenzu, Navarra, Spanien 1998 til 72,50 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Frederiksborg Amts Avis/02, VinAvisen/04)
High Gables, Merlot, Klein Constantia, Sydafrika 1998 til 79,95 kr. i Kvickly og SuperBrugsen. (Alt for Damerne/04)
Homenaje, Bodegas Marco Real, Crianza, Navarra, Spanien 1996 til 59,50 kr. hos Grand Vin (tlf.: 43 46 99 00). (Alt for Damerne/04)
La Cuvée Mythique, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1998 til 50 kr. i Netto. (Politiken/04)
Lautus, Guelbenzu, Navarra, Spanien 1996 til 257 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Frederiksborg Amts Avis/02, VinAvisen/03)
Lawson's Dry Hills, Pinot Noir, Marlborough, New Zealand 1999 til 135 kr. (ved 12 flasker) fra Laudrup Vinimport (tlf.: 44 84 80 86). (VinAvisen/02)
Mentor, Peter Lehmann, Barossa Valley, Australien 1996 til 237,50 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Berlingske Lokalaviser/03)
Omrah, Shiraz, Plantagenet, McLaren Vale, Western Australia 1999 til 135 kr. (ved 12 flasker) fra Laudrup Vinimport (tlf.: 44 84 80 86). (VinAvisen/02)
Primavera, Beira Litoral, Portugal 1997 til 44,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (VinAvisen/03)
Primitivo, Merum, Primitivo, Puglia, Italien 1998 til 59,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/04, VinAvisen/04)
Notarparano, Rosso del Salento, Italien 1994 til 72,95 kr. i Bilka. (Politiken/03)
Palmeras Estate, Merlot, Maipo Valley, Chile 1998 ti 65 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Femina/02)
Paul Jaboulet Ainé, Domaine Raymond Rure, Crozes-Hermitage, Frankrig 1998 til 199 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Jyllands-Posten/03)
Ramón Bilbao, Crianza, Rioja, Spanien 1998 til 79 kr. fra Fionia Vinimport (tlf.: 65 93 36 96). (VinAvisen/02)
Rawson's Retreat, Penfolds, South East Australia 1999 til 50 kr. i Netto. (Politiken/02)
Santa Rita 120, Cabernet Sauvignon, Chile 1999 til 49 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Mad og Bolig/04)
Santa Rita Carmínère, Reserva, Chile 1997 til 75 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Berlingske Lokalaviser/02)
Santa Rita Casa Real, Cabernet Sauvignon, Chile 1997 til 275 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (ErhvervsBladet/03)
Santa Rita Triple C, Chile 1997 til 150 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Berlingske Lokalaviser/02)
Springbok, Merlot, Western Cape, Sydafrika 1998 til 40 kr. i Netto. (Berlingske Tidende/02)
Terrazas, Malbec, Mendoza, Argentina 1000 til 75 kr. hos Skjold Burne. (Alt for Damerne/04)
Terre de Trinci, Sagrantino di Montefalco, Umbria, Italien til 109 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Jyllands Posten/04)
35 South, Cabernet Sauvignon, Chile til 36,95 kr. (Fakta). (VinAvisen/02)
Trappolini, Madonna della Neve, Lazio IGT, Italien 1999 til 59 kr. fra Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78). (VinAvisen/03)
Tres Torres, Spanien 1999 til 38 kr. i Netto og Bilka. (Nordjyske Stiftstidende/03, Mad og Bolig/04)
Undurraga, Carménère, Colchagua Valley, Chile 2000 til 80 kr. for to flasker i Føtex. (B.T./04)
Villa Bona Terra, Sangiovese/Merlot, Rumænien 1999 til 49 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Femina/04)
Viu Manent, Malbec, Colchagua Valley, Chile 1998 til 49,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Politiken/03)

SPECIALITETER
Barbadillo, Solea Manzanilla, Spanien, sherry til 79 kr. hos Vinbonden (tlf.: 38 11 44 95). (Berlinske Lokalaviser/04)
Lustau Jarana, Solera Reserva, Sherry, Spanien til 89,50 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/01, B.T./02, VinAvisen/02, Fyens Stiftstidende/03)
Muscat, Baron de Farnais, Valencia, Spanien, sød dessertvin til 40 kr. hos Skjold Burne. (Politiken/02)
Warre's, Late Bottled Vintage, Traditional, Portugal 1992, portvin til 149,95 kr. i Magasin. (Nordjyske Stiftstidende/03)
Wisdom & Warter, Fino Sherry, Jerez, Spanien til 38 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Fyens Stiftstidende/03)

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.