Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 18, 2002



Vin-aktuelt i uge 18
29. april - 5. maj 2002
.

VinAvisen uge 15VinAvisen uge 16VinAvisen uge 17
      Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Provokatøren Stormby slår til igen
Det er (naturligvis) forbudt at afholde vinauktioner i Sverige. Derfor forbavser det ikke, at Nils Stormby, ivrig modstander af Sveriges monopol, afholder vinauktioner i Danmark.
Den 14. maj løber hans tredje auktion af stabelen i København, og denne gang er han gået et skridt videre: Han annoncerer den i de svenske landsdækkende aviser, blandt andet i Dagens Nyheter.
Jamen, hvad tænker han dog på? Kan svenskerne virkelig tåle denne meget uhyggelige og skadelige påvirkning i deres egne aviser?

Flaskedrenge over Sundet
Den svenske avis Aftonbladet beretter om cirka 400 flinke "flaskedrenge" - fortrinsvis førtidspensionister eller bistandsmodtagere - der slæber masser af vin, spiritus og øl over Sundet fra Helsingør.
Flaskerne købes i Tyskland og oplagres i Helsingør, og herfra bringes de så - ikke alt for legalt - over med færgen i fyldte sækkevogne og bagagerum. En enkelt pensionist kan nå cirka ti ture på en dag og sejler oven i købet på mimre-billetter.
Omkring påske slog det svenske politi til, og 25 af de velvoksne flaskedrenge blev anholdt. En smuglerbande, der på den måde blev optrevlet, menes at have slæbt 80.000 liter spiritus, 60.000 liter vin og 500.000 liter øl ind i Sverige - og at have haft en indtægt på cirka 10 millioner kr.
.......
    Herlig bog om vin og Italien
    Politikens Roald Als er ikke kun en blændende tegner, men også en inspirerende og morsom vinskribent. Han er tillige en god ven af Carlo Merolli, og sammen har de to nu skrevet en herlig bog, "Vin og vrøvl" (219 sider, 249,95 kr., Høst & Søn), der tager sin læser med ind i de to venners vinøse Italien, først og fremmest til Barolo.
    Bogen er mest Roald Als’. Han rejser omkring i Italien og tegner og fortæller, så det er en lyst - en del af stoffet har han tidligere bragt som artikler i Politiken. Og ind imellem kommer så Carlo med små causerier og inspirerende madopskrifter.
    Det er ubetinget en bog, man bør tage med på rejen til Italien. Og læse derhjemme for sin fornøjelses skyld. Den anbefales på det bedste.
    Til højre ses en af Roald Als' prægtige tegninger. Den er lige ved at være en arkitektur-fantasi, men den er ægte nok. Sådan er det gode, gamle Italien, hvor vinen gror.

Mere vin fra Uruguay
Vil Uruguay blive endnu et af de vinlande, vi skal lægge mærke til? Noget tyder på det. I første kvartal af i år er landets vineksport ifølge avisen El Observador i Montevideo steget med 26 procent i forhold til samme kvartal sidste år.
Med et hjemligt forbrug af 35 liter vin om året pr. indbygger er Uruguay det sydamerikanske land, der har det største forbrug af vin. Men uruguayanerne vil altså også gerne eksportere noget af det til os andre.

Færre dyre vine på restauranter i USA
I amerikanske luksushoteller og -restauranter har man konstateret et kraftigt fald i salget af de meget kostbare vine.
Det er ikke mere så meget "in" at spendere 2-300 dollars på en flaske, og den mindre rejseaktivitet efter 11. september har også lagt en dæmper på salget.
Dette har fået mange sommelierer til at revidere udvalget og priserne på deres vinkort i nedadgående retning, og også producenterne har fundet det nødvendigt at justere deres priser.
Ifølge San Francisco Business Times solgte Robert Mondavi Winery sidste år cirka 20 procent mindre af sine kostbareste vine. Til gengæld er salget i butikkerne gået op, idet folk åbenbart drikker de gode vine derhjemme.

Tilbageholdenhed i Bordeaux
En række mindre Bordeaux-slotte er nu kommet ud af busken med deres primeur-priser for 2001-årgangen. Det skete kun få dage efter, at Robert Parker havde offentliggjort sine vurderinger af vinene i "The Wine Advocat".
Det ser ud til, at slottene meget fornuftigt holder igen med priserne. Château Chasse-Spleen og Château Angludet holder således samme pris som for 2000-årgangen, mens Château Maucaillou har lagt sig 3 procent under.
I denne uge kommer priserne fra de store og berømte slotte, og rygtet vil vide, at de måske lægger sig på 100 euro (744 dkr.), hvilket er to tredjedele af prisen for 2000-årgangen. Dette er prisen fra slottet, og hertil kommer naturligvis "alt det løse".

Bordeaux dårligste vinrejsemål
Det franske vinblad La Revue du Vin de France har undersøgt, hvor man i Frankrigs vindistrikter bliver bedst modtaget.
Alle er enige om, at det er vigtigt, at turister får et godt indtryk af de enkelte distrikter og deres vine - at de bliver modtaget med venlighed og ikke med lukkede døre. Alligevel er der stor forskel.
Bedst markerer Alsace sig. På de mindre vingårde, der ofte er familieejede, bliver man modtaget i kældrene og får lov til at smage på vinene, og de charmerende vinbyer og de mange gemytlige restauranter øger naturligvis charmen ved et besøg.
Nederst på listen står Bordeaux. Her er det ikke let at være vininteresseret turist, hvis ikke man har forberedt sig hjemmefra med kontakter eller deltager i en arrangeret vinrejse.
.......
    Uundværlig guidebog
    For 11. år i træk har "Smag & Behag" i samarbejde med Det Danske Gastronomiske Akademi udsendt guidebogen "Danmarks Bedste Spisesteder" (250 sider, 75 kr., Smag & Behag).
    Blandt årets største nyheder kan nævnes, at Restaurant Cocquus i København, der åbnede i begyndelsen af i år, har fået den højeste udmærkelse, nemlig tre tallerkener. Det er første gang i bogens historie, at en restaurant er marcheret direkte fra ingenting til tre tallerkener.
    Endvidere er Søllerød Kro tilbage på toppen med tre tallerkener efter nogle år med to, og Prins Ferdinand i Århus har på grund af ejerskifte, ny ledelse og ny køkkenchef mistet alle tre tallerkener - idet en prøvespisning dog har givet det nye team en enkelt tallerken.
    Det eneste, vi måske kunne savne i den uundværlige bog, er en vurdering af restauranternes vinudvalg. Bogen fortæller kun, om de sælger cigarer.
.......
    Guidebog om svenske "krogar"
    Også Sverige har sin årlige restaurationsguide - "Sveriges bästa krogar og matupplevelser" (Millhous Förlag, Sveavägen 52, 111 34 Stockholm, tlf.: 00 46 8 20 86 32, e-mail: mikael.molstad@millhouse.se).
    Den svenske guidebog er unægtelig tykkere end den danske, men Sverige er jo også et større land. Bogen er på 350 sider, og den præsenterer 665 restauranter, hvoraf de 300 har fået en point-vurdering.
    Bogen er gennemillustreret og har også oplysninger om lokale seværdigheder, både for børn og voksne. Yderligere præsenterer bogen Sveriges atten bedste "golfkrogar".
    Næste gang, vi skal til Sverige, skal vi helt bestemt have den med i handskerummet.
a..........a.................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
a..........
Vin i fjernsynet
I denne uge sender hybridnet-kanalen dk4 Flemming Kyeds vinudsendelser på følgende tidspunkter:
Søndag d. 28. april kl. 19.30: Johnny Hansen, ølhandler - om andet øl end pilsner.
Torsdag d. 2. maj kl. 00.30: Johnny Hansen, ølhandler - om andet øl end pilsner.
Torsdag d. 2. maj kl. 19.00: Johnny Hansen, ølhandler - om andet øl end pilsner.
Hvis man går ind på dk4’s hjemmeside, www.dk4.dk, vil man altid kunne se, hvornår udsendelserne kører.

2000 et vintage-år
Flere og flere portvinshuse har deklareret 2000 som et vintage-år. Det gælder fx Graham's, Warre, Dow’s, Taylor’s, Fonseca, Croft, Delaforce og Burmester samt Quinta Nova, Quinta do Vesuvio og Quinta do Roriz.
Det er ikke hvert år, der deklareres vintage-år - og at portvinshusene altså fremstiller en portvin med årgang på. Men for året 2000 synes der at være stor enighed. Analyser viser, at vinene har den tætteste farve i de sidste 30 år.
De seneste årgange, hvor de fleste huse deklarerede, var 1985, 1991, 1992, 1994, 1995 og 1997, og ingen af disse årgange er endnu drikkemodne.
I år kommer Delaforce og Croft med sin første vintage siden 1994.
a..
    .
    Den danske vinbranche
    * Era Ora, den italienske restaurant på Christianshavn, har fået Champagneprisen, Danmarks største gastronomiske hæder på 40.000 kr. Prisen "for en særlig gastronomisk indsats" uddeles af redaktionen bag årbogen "Danmarks bedste Spisesteder" (se anmeldelsen ovenfor).
    * Jysk Vin i Randers har fået forhandlingen af vine fra La Corta i det italienske Puglia.
    * VinBlanc.dk er en ny vinbutik på nettet, oprettet af Susanne Mellbin og Ketil Berg-Sørensen.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..
.......
Øget amerikansk vinhandel på nettet
California Wine Institute fortæller, at salget af vin over internettet i USA udvikler sig stille og roligt.
Hvor meget vin, der sælges via nettet, er det endnu svært at bedømme nøjagtigt, men de to største vin-e-handlere, Winetasting.com og eVineyard.com, havde sidste år en omsætning på tilsammen cirka 45 millioner dollars.
Man regner med, at hele den amerikanske cyber-vinbranche vil omsætte for over en milliard dollars i 2005........

    2,5 milliarder propper
    Det franske firma Sabaté-Diosos kan bryste sig af, at det siden 1995 har fremstillet 2,5 milliarder Altec-propper.
    Altec er en kunstprop, og den er en af løsningerne på problemet med propsmag, der angriber 2-3 procent af alle vinflasker.
    Mange forbrugere ved ikke noget om propsmag. De tror, at vinen skal smage sådan - og undlader at købe den fremover. Andre får den byttet hos vinhandleren til stor ulejlighed for begge parter.
    Nogle danske importører, fx Irma, bruger derfor Altec-propper til vine, som de aftapper her i landet.
    En anden løsning er propper fremstillet af det kunststof, der også bruges til kunstige hjerteklapper. Vi er dog ikke umiddelbart begejstrede for denne type propper - efter igen at være blevet præsenteret for en flaske, der ikke var til at vride op uden fare for at ødelægge vores udmærkede Screwpull-proptrækker (se smagenotaterne nedenfor).

    Sådan laves en Altec-prop
    Den høstede kork fra Sydspanien tørres og granuleres til en kornstørrelse på under 1 mm. Derefter gennemgår granulatet en proces, der fjerner ligninen - dvs. det hårde vedstof, som udgør cirka 30 procent af alt træ - og tilbage bliver så kun det egentlige korkstof, suberinen, der er blødt og elastisk.
    Disse celler bindes sammen med syntetiske celler af en plastic-polymer, som fylder hulrummene ud og danner en stærk struktur med naturlig elasticitet.
    En vigtig fordel ved propperne er, at de støbes under høje temperaturer, så alle bakterier dræbes. Endvidere er de fri for ligninen, der ofte har et medansvar for, at en vin smager af prop. Endelig indeholder propperne kun 3-6% fugtighed, hvilket yderligere nedsætter risikoen for bakterieangreb.

Problemer for australsk vin
Avisen The Sydney Morning Herald skriver, at de australske vinfirmaer har afsætningsproblemer.
Som tidligere nævnt i VinAvisen fremstilles der alt for meget vin down under. Samtidig gør vigtige markeder som fx USA netop nu en stor indsats for at fremme egne vine på bekostning af de importerede.
På det australske hjemmemarked har der været prisfald, og det har fået aktierne i de store vinfirmaer til at falde. Siden december er aktierne i Southcorp faldet med 20 procent og i BRL Hardy med 16 procent.
The Australian Wine and Brandy Council forudser et overskud på 124 millioner liter vin i 2010 - en kæmpemæssig vinsø, der kun kan formindskes, hvis man begrænser nyplantninger. 124 millioner liter svarer til dagens australske eksport af hvidvin.
.......
...
    Introduktion til vinens verden
    Oz Clark er operasanger og vinskribent og et kendt ansigt i Storbritannien. Derfor optræder han også selv på en række af billederne i sin bog "Introducing Wine", der netop er udkommet på dansk under titlen "Smag på vin" (144 sider, 199 kr., Lindhardt & Ringhof).
    Den danske titel er ikke helt dækkende, for bogen handler ikke kun om smageteknik. Den er netop en introduktion til vinens verden (hvad undertitlen da også siger), og som sådan er den både pædagogisk og oplysende.
    Det er typisk en bog, som man vil forære begynderen, men som også den viderekomne vil kunne have glæde af.
    Bogen er rigt illustreret - også med andre billeder end dem af den smilende Oz Clark.
.......
Sådan blandes en rigtig kir
En rigtig kir blandes af 5 dele Bourgogne Aligoté og 1 del Crème de Cassis - og man kommer først likøren i glasset! I stedet for Aligoté’en kan man dog også udmærket bruge en lidt tør hvidvin.
Bruger man Champagne i stedet for Aligoté, hedder drikken kir-royal. Og bruger man rødvin - som i Beaujolais - kalder franskmændene drikken rince cochon. Det betyder "rense gris".
....
Pernod Ricard skal sælge Sandeman's vine
Portugals største vinfirma Sogrape - dem med Mateus - købte i december sidste år sherry- og portvinsfirmaet Sandeman.
Sogrape er imidlertid allerede stærkt engageret i portvin med husene Ferreira og Offley, og det portugisiske firma er derfor gået i samarbejde med den store franske koncern Pernod Ricard, der fremover vil stå for distributionen af Sandemans vine.
.......
    Et billede til skrivebordet
    På det amerikanske magasin National Geographics hjemmeside - magma.nationalgeographic.com - opfordres man til at bestille et månedligt newsletter med Photo of the Month.
    Gør man det, får man i denne måned William Albert Allards meget flotte billede af vinmarkerne i La Morra i Italien.
    National Geographic sender også billedet i en stor størrelse - oven i købet med en knap til at klikke på, og klikker man på den, ryger billedet ind som baggrund på Windows "skrivebord".
    Den direkte adresse til det forstørrede billede er: http://ngposts.ngsub.com/ngposts/enlargephoto4.22.02.html.
    Ved at bruge "Go back"-knappen kan man komme til at læse mere om billedet.

Vinverdenes hundeprutter
Som de pæne mennesker vi er, har vi meget mod vores fromme vilje skrevet om vine med vulgære navne - i uge 15 og uge 17.
Nu har en ellers yderst seriøs læser gjort os opmærksom på, at en amerikansk supermarkedkæde har opstillet en liste over navne, den mener at kunne bruge på nye vine - en liste, der bringer en slikfabriks "Hundeprutter" i erindring. Her er nogle af navnene på listen:
    White Trashfindel (white trash = fattige i sydstaterne)
    Domaine Merde du Pays (merde = lort)
    Peanut Noir
    Martha Stewart's Sour Grapes (sure druer)
    I Can't Believe It's Not Vinegar (vinegar = eddike)
    Nasti Spumante (nasty = ækel, væmmelig - i stedet for Asti Spumante)

Formodet svindel
EU giver som bekendt tilskud til, at overproduktionen af vin i bl.a. Spanien, Italien og Frankrig destilleres til 95 procent ren alkohol.
Flere gange om året bliver denne alkohol bortauktioneret, og EU, der kontrollerer handelen, er nu gået ind i en sag om formodet svindel.
En af køberne er det amerikanske firma Archer-Daniels-Midland Co., der fremstiller ethanol, og i USA’s kongres er fremkommet beskyldninger mod firmaet. Efter sigende skal det have lavet underhåndsaftaler med andre bydere på auktionerne.
EU-embedsmænd menes også at undersøge, om noget af vinen, bestemt til destillering på de karibiske øer, er blevet solgt som almindelig vin.

En håndlavet portvins-tang
I sidste nummer af VinAvisen skrev vi om portvins-tangen og fortalte, at man kan købe en sådan hos GBN Agency for 899 kr.
Nu har vi fået en mail fra en af vore læsere, Bjarne Kaare Jensen, der skriver, at han har købt en tang fra portvinsfirmaet Graham’s hos H.J.Hansen Vinhandel i Odense for 395 kr.
Tangen viste han til sin genbo og hans søn, der er henholdsvis tømrer og smed, og de gik straks i gang med at lave en tang i en sværere kvalitet, altså kraftigere hele vejen igennem. Det var nemlig deres erfaring, at det godt kan knibe med at holde varme nok i tangens kæber.
Den håndlavede portvins-tang sælger far og søn for 500 kr., og Bjarne Kaare Jensen formidler gerne kontakt til dem pr. e-mail: bkj@jensen.mail.dk.

Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Ca’ del Pipa, Le Vigne, Amarone della Valpolicella Classico, Italien 1997
245 kr., Jysk Vin
Med 15,5 procent alkohol er vi godt på vej til portvin. Men detteher er en fornem rødvin med dyb og meget fantastisk duft og en fyldig og kompleks smag med toner af rosiner og syltede blommer. Den kan drikkes nu, men lad den gerne ligge nogle år. Kokken i smagepanelet begyndte at fantasere om Osso Buco, kogt på kraftigt kød med rodfrugter, laurbærblade, krydderier ... og bagefter Gorgonzola. Link til side om Amarone: wine.about.com.


Norton, Barrel Select, Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentina 1999
69,50 kr. (til 10. maj: 6 flasker for 360 kr.), Vinens Verden
Herlig rødvin med frugtfylde og sødme. Den har ligget tolv måneder på eg - uden at tage skade af det. Link til side om argentinsk vin: www.promza.org.ar.


Domaine d’Eole, Coteaux d’Aix-en-Provence, Frankrig 2000
74 kr., La Dégustation
En virkelig flot og indtagende rødvin, fuld af sol og sommer. Den er lavet på økologisk dyrkede druer og meget harmonisk med stor frugtfylde, sødme og toner af chokolade. Link til producenten: www.domainedeole.com.


Arroyo Vista Vineyard, Chardonnay, J. Lohr., Arroyo, Californien 1998
150 kr., Irma
Meget, meget lækker hvidvin med et bredt frugtspektrum, fine fadtoner og afrundet syre. En stor vin. Der er lidt vinsten i flasken, men det er jo kun et kvalitetstegn. Link til producenten: www.jlohr.com.


Carato, Erik Banti, Rosso Toscano IGT, Italien 1999
71 kr., Carlo Merolli
Erik Banti har danske rødder, men i snart mange år har han fremstillet herlige vine i det italienske Toscana. Dette er hans "landvin", skabt på 85 procent Sangiovese og 15 procent andre druer og lagret på slavonsk og amerikansk eg i seks måneder. Det er en let og saftig vin med Sangiovese-druens friskhed og gode frugt, der næsten råber på et herligt italiensk måltid. Link til side om Erik Banti: www.erikbanti.com.


Indaba, Merlot, Western Cape, Sydafrika 2001
68 kr., Vinens Verden
Solmoden, blød og saftig rødvin med herlig sødme og meget stor frugtfylde. Link til sydafrikansk vin: www.wine.co.za.


Tantalus, Elderton, South Australia 2000
57,50 kr., Sigurd Müller
Hvem var Tantalus eller på græsk: Tantalos? Det kan læses i svaret på denne uges gode spørgsmål ovenfor. Men med denne fadlagrede rødvin lider man ikke nogen tantaloskvaler. Vinen er et virkeligt godt glas med meget frugt og dejlig sødme, krydderier og toner af blommer. En vin til store bøffer. Link til producenten: www.eldertonwines.com.au.


Infinitus, Chardonnay / Sémillon, Patagonia - Rio Negro, Argentina 2000
70 kr., Pedersborg Vin
Lækker hvidvin, fed, men også frisk, tør, men også rund. Med frisk frugt og liflige honningtoner. Fornem til skaldyr. Link til side om argentinsk vin: www.promza.org.ar.


Château Claire Abbaye, Sainte-Foy Bordeaux, Frankrig 1999
89,95 kr., Brdr. Schmidt Vinhandel
- Den smager faktisk godt, lød det under smagningen. Den har en god bordeaux-duft og en venlig smag. Der er stadig lidt garvesyre, der sikkert vil dæmpes i løbet af et par år. Link til distriktet: www.saintefoy-bordeaux.com.


Château Marcadis, Lalande-de-Pomerol, Frankrig 1996
183 kr., Viniberia
Harmonisk og dejlig vin med flot duft og en kompleks smag af mørke bær og chokolade. Den skal drikkes nu. Link til distriktet: www.lalande-pomerol.com.


Jordan, Cabernet Sauvignon, Stellenbosch, Sydafrika 1999
110 kr., Vinmonopolet
Flot bodybuilder-rødvin med intens solbærsmag og dejlig sødme. En vin, der hænger i glasset og lang tid i munden. Den er fadlagret, men det mærkes ikke på baggrund af den koncentrerede smag. Den må godt ligge nogle år endnu, så musklerne kan blive lidt blødere. Link til side om producenten: www.capewine.com.


Tudernum, Sangiovese, Colli Martani, Italien 2000
69,75 kr., Lago Import
Dejlig fadlagret rødvin på den store Toscana-drue - plus lidt Merlot. Der er lidt peber i duften. Fortræffelig til italiensk mad. Link til producenten: www.tudernum.it.


Anghelia, Isola dei Nuraghi IGT, Italien 2000
85 kr. (magnum), Adriat Vinimport
Fra et landvin-distrikt på Sardinien kommer denne pæne hakkebøffe-vin, som mange vil være glade for at bruge til hverdag - eller som husets vin på en restaurant. God vin til prisen. Link til side om sardisk vin: www.made-in-italy.com.


Gallico, Tenute Rubino, Brindisi Rosso, Italien 2000
110 kr., H.J. Hansen
Dyr, men dejlig rødvin - men pengene er på ingen måde givet dårligt ud. Vinen er fortrinsvis på druen Negroamaro og meget flot og lækker med indtagende sødme. Link til producenten: www.tenuterubino.it.


Raymond Schmitt, Riesling, Alsace, Frankrig 2000
59 kr. (ved 6 flasker), Bacchus Vinimport
God, kraftig hvidvin med frisk frugt og tilpas syre. Der er en vis markant sødme i den - lidt i den tyske stil. Link til distriktet: www.vinsalsace.com.


Le Clos, Château Isenbourg, Gewurztraminer, Alsace, Frankrig 1998
99 kr., Propperiet
Dyr, men dejlig hvidvin. Forførende duft, afdæmpet og rar smag. Link til distriktet: www.vinsalsace.com.


Château Marguerite de Bourgogne, Côtes du Couchois, Frankrig 2000
75 kr., LMT Vinimport
Meget lys rødvin, let, og venlig med smag, der kan minde lidt om tranebær. Link til fransk side om Château Marguerite de Bourgogne: pro.wanadoo.fr.


Busman, Blanc, Vin de Pays d’Oc, Frankrig 2000
59,75 kr., Jysk Vin
Hvidvin på Sauvignon Blanc, Chardonnay og Grenache Blanc med fint parfumeret blomsterduft og smag lidt efter lynghonning. Frisk syre - og en plasticprop, vi havde det største besvær med at få op. Link til producenten: www.maurelvedeau.com.


Delicato, Zinfandel, Californien 2000
64 kr., Viniberia
Kraftig og frugtagtig rødvin med sødme og et lille bittert bid i slutningen. Link til producenten: www.delicato.com.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

Berlingske Tidende
La Colombelle d'André Daguin, Vin de Pays des Côtes de Gascogne, Frankrig 2001Hvidvin35,75 kr.Erik Sørensen
Foppiano Riverside, Syrah, Californien 1997Rødvin89,50 kr.Irma
.
B.T.
Copertino, Riserva, Cantina Sociale Coop. Copertino, Puglia, Italien 1998Rødvin100 kr. (3 fl)Bilka
.
ErhvervsBladet
Kendall-Jackson Collage, Zinfandel - Shiraz, Californien 2000Rødvin95 kr.Amka Vinimport
.
Hjemmet
Saracen, Coteaux du Languedoc, Frankrig 2000Rødvin50 kr.Østjysk Vinforsyning
.
Information
Guigal, Gigondas, Frankrig Rødvin129 kr.Philipson Wine
Guigal, Saint-Joseph Rouge, Frankrig Rødvin139 kr.Philipson Wine
.
Nordjyske Stiftstidende
Cuvée des Comtes d'Eguisheim, Leon Beyer, Alsace, Frankrig 1997Hvidvin195 kr.H.J. Hansen
.
Politiken
Pozuelo, Crianza, Castano, Yecla, Spanien 1999Rødvin80 kr. (2 fl)Bilka

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.