Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 05. 2012




Nyheder i uge 5, 2012

Læs uge 4.......Læs uge 3.......Læs uge 2








Ian Hutcheon med vinen Meteorito og sin stjernekikkert.

Vin tilsat meteorsten
Ian Hutcheon har længe ønsket at forene sine to lidenskaber: vin og astronomi. Han ejer vingården Tremonte i Cachapoal i Chile, hvor han også har åbnet sit eget observatorium.
Nu har han skabt rødvinen Meteorito på Cabernet Sauvignon – og meteorsten. Under den malolaktiske gæring (den gæring, hvor den spidse æblesyre forvandles til den blidere mælkesyre) har han nemlig sænket en cirka 8 cm lang meteorsten ned i vinen. Stenen, som han har lånt af en amerikansk meteor-samler, har fået lov til at lagre sammen med vinen i et stykke tid, før den er blevet taget op igen.
Den anvendte meteorsten er 4,5 milliarder år gammel og stammer fra asteroidebæltet mellem Mars og Jupiter. Efter at have taget turen gennem Jordens atmosfære har den engang i tidernes morgen ramt jordoverfladen et sted i Atacama-ørkenen i det nordlige Chile.

Meteoren liver vinen op
Hutcheon ønsker med sin vin at give mange mennesker mulighed for at drikke partikler – omend meget små partikler – fra solsystemets fødsel. Men han er heller ikke i tvivl om, at meteorstenen bevirker, at vinen får en mere livlig smag.
I alt har Hutcheon fremstillet 13.200 flasker af Meteorito 2010. Foreløbig sælges flaskerne kun i hans observatorium, men han håber i en ikke så fjern fremtid at kunne eksportere vinen. Så hvem ved, måske kan også danskerne en dag skænke sig et glas vin med et strejf af meteor.


Stadig flere vinhuse i USA
Antallet af vinhuse i USA har vokseværk – hvilket jo hænger godt sammen med amerikanernes markant øgede vinforbrug. Det viser en ny rapport, WinesVinesDATA, fra det amerikanske vinmagasin Wines & Vines. I 2011 nåede antallet af vinhuse op på 7345 – en stigning på 6% i forhold til året før.
Vi bringer nedenfor en række af de øvrige interessante tal fra undersøgelsen, der også omfatter resten af Nordamerika.

Vinhuse i samtlige stater
* I hele Nordamerika inklusiv Canada og Mexico er der 7834 vinhuse.
* Californien er med 3519 vinproducenter – 196 flere end i 2010 – den stat, der fører, når det gælder antallet af vinhuse. Dernæst kommer Washington, Oregon, New York, Virginia og Texas.
* De fleste af de vinhuse, der har en meget stor vinproduktion, befinder sig i Californien – det er også her, at 90% af al amerikansk vin bliver tappet på flasker.
* Samtlige stater i USA har i dag to eller flere vinhuse. Også Alaska og Hawaii.
* Canada rundede 465 vinhuse i 2011 – en stigning på hele 17% i forhold til 2010.








Logoet for portvinsfestivalen i portvins-byen Calitzdorp.

Slut med sydafrikansk portvin
Portvin stammer som bekendt fra Portugal – fra Douro-dalen, hvor man har fremstillet vinen i flere hundrede år.
I Sydafrika har man også siden begyndelsen af 1800-tallet lavet en portvinsagtig vin og skrevet "port" på etiketten – ligesom i Portugal. Men det er nu endegyldigt slut. I år 2000 indgik EU en aftale med Sydafrika om at udfase brugen af ordet portvin. Lignende aftaler om beskyttelse af geografiske vin-navne har EU indgået med andre lande omkring anvendelse af blandt andet ordene Champagne og Bourgogne.
De sydafrikanske vinproducenter behøver dog ikke at udskifte etiketterne på ældre årgange af deres portvin, og de må godt sælge de resterende flasker – dog kun i Sydafrika. Sidste flaske med den gamle etiket skal være solgt inden 2014.

"Port" er et integreret ord
Fremover må de sydafrikanske vinproducenter udelukkende anvende betegnelserne Pink, Ruby, Tawny og Vintage – med et Cape foran – om deres fortificerede vin.
I Sydafrika er man ikke udelt begejstret for aftalen med EU, og ifølge WOSA (Wines Of South Africa) er der også en række førende portvins-producenter i Portugal, der mener, at sydafrikanerne fortsat burde have lov til at skrive "port" på etiketterne.
WOSA er da heller ikke i tvivl om, at vinproducenterne vil fortsætte med på forskellig vis at markedsføre den fortificerede vin som portvin – dog ikke på etiketterne og kun i Sydafrika.
De sydafrikanske forbrugere kender vinen som portvin, man har en forening for producenterne, South African Port Producers Association (Sappa), og en portvins-by, Calitzdorp, i Western Cape, hvor der hvert år afholdes en storstilet portvinsfestival.


Oprivningsarbejdet går for langsomt
I 2007 vedtog EU-kommissionen en ny vinreform, hvor et af punkterne gjaldt nedlæggelse af 175.000 hektar vinmarker. Ifølge Just Drinks ønskede kommissionen oprindelig, at hele 400.000 hektar vinstokke skulle rives op ved rode, men det modsatte de større europæiske vinlande sig.
Nu er de år gået, der i første omgang var afsat til oprivnings-projektet, og Rabobank har netop udarbejdet en rapport, der gør status over de opnåede resultater.
Og det viser sig, at selv om de vinproducenter, der indvilligede i at nedlægge vinmarker, fik kompensation fra EU, så er man kun nået op på 162.000 hektar nedlagte vinmarker.
Når EU er så forhippet på at reducere vinmarksarealet, skyldes det, at der er en overproduktion af vin i Europa – hvilket igen forringer konkurrenceevnen i forhold til de oversøiske vinlande.
Om man nu vil forlænge oprivnings-perioden eller bare lade stå til er et åbent spørgsmål.









Denne fantastiske skulptur af en hare er et af flere kunstværker i vinmarken foran Château Smith Haut Lafitte.

Kunstudstilling i vinmarken
Château Smith Haut Lafitte i Pessac-Léognan fremstiller en af de mest berømte vine i Bordeaux. Hvad de færreste sikkert ved er, at ejerne af vinslottet, Daniel og Florence Cathiard, for hver succesfuld årgang af vinen køber et kunstværk af en international kunstner og placerer det i deres vinmarker eller et andet sted på ejendommen.
Indtil videre har ægteparret investeret i elleve monumentale kunstværker. Hist og pist mellem vinstokkene dukker de spændende moderne skulpturer op. Og sidste nye skud på stammen er "Torsion 2", et kunstværk af den britiske kunstner Charles Hadcock, som netop er erhvervet i forbindelse med Smith Haut Lafitte årgang 2009.
En anden britisk skulptør, Barry Flanagan, har leveret en gigantisk hare, der vogter over slottets Cabernet Franc-vinstokke, og som efter sigende lokker rigtige hare til at lege omkring sig, når det er fuldmåne.


En mistænkelig henvendelse
I sidste uge fortalte vi om en svindler, der narrede en ejer af en vinforretning i Luxembourg til at levere tredive flasker fornem vin til et beløb svarende til 194.000 kr. Svindleren fortalte, at han var agent for en kendt fodboldspiller, og at flaskerne skulle bruges til et større selskab. Forretningens indehaver så aldrig skyggen af pengene, ligesom "agenten" var som sunket i jorden.
Den historie læste Kem Overskov, der ejer Køge Vinhandel, søndag eftermiddag i VinAvisen. Og derfor havde han også alle antenner ude, da der mandag morgen lå en noget speciel henvendelse i hans mail-postkasse:
– Mailen var fra en Rooney Webber, 40’s Wine Place, med adresse i Alicante i Spanien. Han ville gerne bestille diverse vine – 4000 flasker i alt til et samlet beløb af 41.700 euro (cirka 310.000 kr.).
– Jeg tænkte mig nøje om og besluttede, at så længe der ikke var gået penge ind synligt på min bankkonto, ville han heller ikke få nogen vine. Jeg sendte derfor en proforma-faktura til ham på beløbet uden moms og afgifter.

Venter nu på pengene
Da adressen i Spanien var opgivet til 40’s Wine Place, gik Kem Overskov naturligvis ud fra, at der var tale om en vinforretning, som ville videresælge vinene.
Rooney Webber mailede tilbage og bad om diverse bank-oplysninger, hvorefter Kem Overskov bad om hans importnummer. Svaret var da, at flaskerne var et privatkøb, og at den danske vinhandler derfor var nødt til at lægge afgifter og moms på beløbet. Besynderligt, når man tænker på, hvor mange flasker det drejede sig om.
En ny faktura blev sendt af sted, og kunden mailede tilbage, at han ville give besked, når pengene var overført. Kem Overskov har dog ikke den store tiltro til, at det vil ske.
Og som han fortæller – med tanke på svindler-historien fra VinAvisen – er der også noget mistænkeligt ved navnet Rooney Webber. Det leder tankerne hen på den kendte britiske fodboldspiller Wayne Rooney …
Så endnu engang: Vær’ på vagt derude – der kan være en ny svindler på banen. Og lad os endelig høre på info@vinavisen.dk, hvis andre vinhandlere får lignende mistænkelige henvendelser.






Tyve på spil hos Systembolaget
Systembolaget har ifølge www.wownews.se et problem. Hvert år stjæles der vin og spiritus for i alt 20 millioner SEK (cirka 16,8 mio. kr.) i de omkring 400 butikker, Monopolet har rundt om i Sverige.
Indførelsen af selvbetjenings-butikker har i høj grad medført, at tyveriet er taget til. Og i juletiden, hvor Systembolaget har særligt mange kostbare flasker på hylderne, har de langfingrede kunder ekstra travlt.
Systembolaget forsøger at komme problemet til livs ved blandt andet at uddanne personalet i butikssikkerhed og at placere de mest eftertragtede flasker tættest ved kasserne, hvor man bedre kan holde øje med dem.





< To af de unge mænd, der i filmen "Somm" aspirerer til at blive Master Sommeliers.
Film om krævende sommelier-prøve
Tusinder har forsøgt sig, men kun 186 personer på verdensplan har bestået Court of Master Sommeliers Certified Examination, siden denne sommelier-eksamen blev afholdt første gang i 1969. Så strenge er eksamenskravene til både de teoretiske og praktiske prøver.
Hidtil har det været forbudt at fotografere under blindsmagningerne og de øvrige eksaminer. Men nu er der lavet en amerikansk film, der viser, hvordan disse prøver foregår – og ikke mindst det store forberedelsesarbejde, der ligger forud for dem.

Smagninger, op og nedture
I filmen, der har titlen "Somm" – den gængse forkortelse for sommelier i USA – følger man fire unge mænd, hvis største mål i livet her og nu er at bestå som Master Sommeliers. Man følger deres talrige blindsmagninger, deres op og nedture, frustrationer og sejre – og hvordan deres optagethed af den endelige eksamen påvirker familielivet.
Filmen får snart premiere i USA og kommer forhåbentlig også til Danmark en dag. Traileren, som kan ses på filmproducentens hjemmeside, ser i hvert fald meget lovende ud.
Man kan læse mere om den krævende sommelier-eksamen ved at klikke her.






Livsvarigt fængsel for vin-svindel
I Kina lever svindlerne en farlig tilværelse. Bliver de afsløret, risikerer de meget lange fængselsstraffe. For nylig blev forretningsmanden Sun Xitai fra Beijing idømt livsvarigt fængsel for mellem 2004 og 2009 at have svindlet med importen af 70.000 flasker vin til en værdi af 45 millioner CNY (cirka 40,7 mio. kr.). Det var en skærpende omstændighed, at han en gang tidligere har bedrevet økonomisk svindel. Men livsvarigt .... Det er nu alligevel utroligt.
Der var ifølge Bordeaux Undiscovered tale om kostbare flasker – blandt andet berømte årgange fra Bordeauxslotte som Château Lafite, og Latour samt andre ikonvine importeret fra Frankrig, Storbritannien og Hong Kong.
Den 62-årige forretningsmand fiflede med importpapirerne, forfalskede fakturaer og købskontrakter og opgav vinene som billige rødvine uden værdi. På den måde unddrog han sig importafgifter for flere millioner kroner.
Sun Xitai har nu anket dommen.



På rundtur i sherryens verden
Der er tidligere, når det gælder rød- og hvidvine, lavet smagesæt til hjemmebrug med små flasker og medfølgende vejledning. Nu er der for første gang nogensinde også lavet et lignende sæt for sherry, hvor man kan smage sig igennem de mange sherry-typer – fra de tørre Fino og Manzanilla til den søde Pedro Ximénez. Der medfølger en DVD, hvor direktøren for Consejo Regulador (den lokale vinmyndighed) i Sherry, César Saldaña, guider én gennem smagningen.
VinAvisen har mødt Saldaña, og han er en blændende formidler med en meget stor viden om sherry.
Smagekittet er da også blevet en kolossal succes. Foreløbig findes det kun på spansk, men man forventer at være klar med en engelsk udgave om et par måneder. Vi skal nok vende tilbage til den tid med et link, til hvor man kan købe det.




.



Chile har bæredygtige ambitioner
Den chilenske vinproducentforening, Wines of Chile, vil gøre Chile til det førende oversøiske vinland, når det gælder bæredygtighed.
I den forbindelse søsatte foreningen sidste år et bæredygtigheds-program for vinhusene – et program, der indeholder en række krav til indførelse af miljøvenlige arbejdsmetoder i såvel vinmarken som i vineriet samt indførelse af gode sociale vilkår for samtlige ansatte.

Certificering af de første 14
Når kravene er opfyldt, munder det - efter adskillige inspektionsbesøg - ud i en certificering af vinhuset, som herefter har lov til at anvende logoet "Certified Sustainable Wine of Chile" på vinflaskerne, etiketterne og i markedsføringsmaterialet.
For nylig blev de første fjorten chilenske vinhuse certificeret. Det drejede sig om Anakena, Arboleda, Caliterra, Casa Silva, Cremaschi Furlotti, Emiliana, Errázuriz, Montes, MontGras, Santa Cruz, Santa Ema, Santa Rita, Ventisquero og Vía Wines. Yderligere 24 vinproducenter har ansøgt om certificering. Så det går bestemt den rigtige vej.



< Kunstneren Helge Nordstrøm i fuld gang med at male med vin i lagerlokalet hos Cissus Wine Import.


Danske vin-malerier
I sidste uge skrev vi om den italienske kunstner Elisabetta Rogai, der maler med rød- og hvidvin. Nu gør Lene Nisbeth Nielsen fra Cissus Wine Import os opmærksom på, at den slags vin-kunst også findes på dansk jord:
- Vi indgik i 2009 et samarbejde med to lokale kunstnere, Helge Nordstrøm og Christella Bamford, om at male med vin i forbindelse med et arrangement, vi havde. Det var åbent hus med champagne og østers, og kunstnerne udstillede og solgte deres billeder med vin.
- Det blev så stor en succes, at vi fortsatte samarbejdet og indimellem stadigvæk afholder lignende arrangementer. - Det er utroligt at se, hvor forskelligt fx hvidvin er i farverne, når der males, og hvor meget densiteten betyder for udfaldet af maleriet.
Cissus Wine Import sælger som grossist vin til firmaer og restauranter, og som Lene Nisbeth Nielsen siger, så er det jo en sjov idé at kunne give en flaske vin som firmagave ledsaget af et billede, hvori den samme vin indgår som ingrediens.








Margrit sammen med sin mand Robert Mondavi i 2005. Foto: Robert Mondavi Winery.

Mondavis enke udgiver erindringer
Robert Mondavi, der grundlagde sit vinhus i Napa Valley i 1966, havde kolossal betydning for den californiske vinindustri. Han døde i 2008, og nu er hans enke, Margrit Mondavi, ved at lægge sidste hånd på sine erindringer, der vil blive udgivet som bog i juli i år.
Udgiveren er det store vinfirma Constellation Brands, der i dag ejer Robert Mondavi Winery.
Bogen vil ifølge Decanter rumme adskillige afsløringer om vinhuset og Margrit Mondavis liv med den legendariske vinproducent.

Et romersk orgie med femten retter
Udgiveren har som en appetitvækker røbet en enkelt historie fra bogen. Den handler om et "romersk orgie", som blev afholdt i Mondavis hjem i Wappo Hill. "Orgiet" indgik i vinproducentforeningen Napa Valley Vintners’ årlige auktion, og hammerslaget lød på 56.000 dollars (cirka 320.000 kr.).
Den heldige vinder havde hermed erhvervet sig retten til en ekstraordinær aften for i alt tolv personer.
På selve festaftenen var hjemmet i Wappo Hill oplyst af olielamper i romersk stil, og gæsterne blev iklædt togaer og laurbærkranse. Robert Mondavis toga var den eneste med en bordeauxfarvet kant – ligesom Julius Cæsars. Der blev serveret femten retter med vine til og festet til den lyse morgen.


Rekord for USA’s største vinudstilling
Den sidste gæst har netop forladt USA’s største vinudstilling, Unified Wine & Grape Symposium, der blev afholdt i Sacramento Convention Center i Californien.
Og antallet af besøgende slog alle hidtidige rekorder. I de tre dage, branche-udstillingen varede, blev den besøgt af 12.400 gæster fra hele Nordamerika, Europa, Kina, Sydafrika, Australien og Afghanistan. De kom for at smage vine fra alverdens lande hos de i alt 650 udstillere.
Udstillingen blev ledsaget af foredrag og efterfølgende diskussioner om tre vigtige emner for vinindustrien: Hvordan man fortsat kan dyrke druer af høj kvalitet under de klimatiske ændringer, tendenser og tal i vinindustrien og så om, hvordan man får succes med at markedsføre sine vine.
Den 18. udgave af den store vinudstilling bliver afholdt samme sted d. 29. til 31. januar 2013. Man kan læse mere ved at klikke her.








Erik Larsen går på pension
Kategorigruppechef for Vin og Spiritus Erik Larsen har efter otte år i Brugsforeningerne og 43 år i Coop valgt at gå på pension den 13. april i år. Dog vil han fortsætte i nogle måneder som rådgiver for kategorigruppen.
Som Danmarks største vin-indkøber har Erik Larsen den sidste del af sin karriere sikret flotte resultater på vin- og spiritus-området. Han videregiver en forretning, der står stærkere end nogensinde.
Det er den 47-årige Brian Carstens, der overtager posten som ny kategorigruppechef. Han har arbejdet i spiritusbranchen, hvor han blandt andet har været administrerende direktør i Bacardi.
Man kan læse mere om Erik Larsen i VinAvisens Blå Bog.

    --,,,,,,,,,,,--,
    Den danske vinbranche
    * Vinoble Skt. Petri fejrer Thomas Stig Hansens 25 års jubilæum som medarbejder med en reception d. 1. februar kl. 16 i forretningens lokaler, Krystalgade 18, 1172 København K. Man kan læse mere om Thomas Stig Hansen i denne uges Blå Bog nedenfor.
    * KKWine har optaget importen af vine fra Rivers-Marie i Californien, mousserende vine fra Don Baumhefner og Retro Vineyard fra Howell Mountain.
    * Laudrup Vin&Gastronomi har overtaget alle aktiviteter, vine og agenturer fra Le Cru du Moine, Herlev, inklusiv vinene fra følgende producenter: Domaine Armand GILG, Alsace, Frankrig, Azienda Agricola Carlo Giacosa, Barbaresco og Azienda Agricola Molino, Barbaresco, Treiso, Italien.





. ....


    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr, e-mail hver uge. Klik her!
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vore adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

.
Vinbranchens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.

.

.

    Thomas Stig Hansen (f. 1969) begyndte i "Højbro Vinhandel" i Frederiksborggade i København mandag d. 1. februar i 1987 – og blev der lige siden. Det blev starten på en lang rejse inden for verdenen af vin og spiritus og en rejse næsten på samme adresse i alle årene. Dog med et navneskift i 2005, da Højbro Vinhandel blev til "Vinoble ved Kultorvet", og med en flytning i 2009, da den store forretning flyttede hen i Krystalgade og blev til "Vinoble Skt. Petri".
    Da han startede i vinbranchen, lød arbejdsbeskrivelsen på forefaldende arbejde. Siden er Thomas Stig Hansen gået ekspertvejen. Få i landet har så indgående et kendskab til vin og især spiritus som han, og i dag står han for al indkøb og udvælgelse af spiritus og har fingeren på pulsen med de nyeste tendenser på markedet.
    Thomas Stig Hansen har i tidens løb holdt et utal af smagninger, især med fokus på spiritus, og har været på mange vinrejser og på spiritusrejser til Skotland og Cognac.
    Thomas Stig Hansen er gift med Heidi og har to drenge, Mikkel og Linus. I fritiden er cykling den helt store hobby – han er tidligere cykelrytter og har kørt over 100 cykelløb.
    Når fritiden ikke går med børn og cykel, er der sommerhuset i Marielyst, som skal vedligeholdes, og så er det heldigt, at han har hænderne skruet rigtigt på og kan arbejde med alt fra cykler til cement.
    Adresse: Vinoble Skt. Petri, Krystalgade 18, 1172 Kbh.K, tlf.: 33 14 03 87, e-mail: sktpetri@vinoble.dk, www.vinoble.dk.

.






Ugens vinøse billede
Knud W. Andersen har været i Grækenland og sender os dette billede, der vidner om, at humøret stadig er højt i det gældsplagede land.
– Jeg tog det i byen Naphlion, skriver han, – hvor nogle mennesker var rykket ud på gaden med deres blåmalede stole og delte en flaske vin. Da jeg havde snuppet billedet, opfordrede de mig til at dele et glas med dem. Det gjorde jeg, og det var en fortræffelig vin.
– Egentlig er det synd, at vi ikke drikker flere græske vine i Danmark. De har nogle dejlige flasker dernede, og de bør bestemt ikke have lov til at drikke dem alle sammen selv.

Hvem kommer med det næste billede til os?
Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur det orker vi ikke så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til mariette@vinavisen.dk.


Til_37/09



Ugens STORE billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vore læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. ..Billede 105-130. ..Billede 131-156 Billede 157-182




...............................
    .....................
    157 "En moderne midnats-konversation" kaldte englænderen William Hogarth sit kobberstik fra cirka 1765. Sådanne puncheklubber var der også i København.
    ..............................




.



Klik på stjerne-oblaten, og få den i stor størrelse.

    VinAvisen finder de gode vine!
    I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 16 vine. Af disse vine var der 11, som fik mere end to stjerner, og hele 8, som fik fem stjerner.
    I alt blev det til 51 stjerner og i gennemsnit 3,2 stjerner til alle de smagte vine, inkl. dem, der kun fik én eller to stjerner og derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

    Søg på vinene!
    Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
    Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.


    ,,,,,,,,,,
    Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
    ,,,,,

Hvidvin


Fleurs de Rierres, André Hartmann, Riesling, Alsace, Frankrig, 2009, lav alkohol (13%)
74 kr., pris ved 6 flasker: 66,50 kr., Kulturvin
Hvidvin med en frisk duft af den gode Riesling-drue og en ren, fint krydret smag med en lille sødme og tilpas syre. Lang eftersmag.


Légende, Barons de Rothshild, Bordeaux, Frankrig, 2010, lav alkohol (12%)
109,75 kr., på tilbud fra 6/2 til 18/3: 79,75 kr., Skjold Burne
Let og frisk, mellemfyldig og fint krydret hvidvin på druerne Sémillion og Sauvignon Blanc.

Rødvin


Cantine Bettona, Sangiovese, Colli Martiani, Italien, 2008, lav alkohol (13%)
54,95 kr., Assisi Vin
Lækker super-rødvin med blød frugt og en masse chokolade i smagen. Men også tanniner og modhager. Glimrende til mad. Skal drikkes nu. Smagepanelet gættede på næsten den dobbelte pris.


Dragani, Montepulciano d'Abruzzo, Italien, 2010, lav alkohol (12,5%)
75 kr., pris ved 2 flasker: 49,75 kr., Falk Wine
Charmerende og lækker rødvin med en meget fin duft og en forfinet, saftig, harmonisk smag. En vin, der vækker smil bordet rundt. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet. Flasken har skruelåg. 75 kr. er den rigtige pris, prisen ved to flasker et kup.


Pajar, Veneto, Italien, 2008, høj alkohol (14,5%)
79 kr., på tilbud i uge 5 (denne uge): 55 kr., Fakta
Denne rødvin dufter af aromatisk sort te og moden frugt. Smagen er super koncentreret, fuld af frugt og bærmost - en rigtig tyggevin og et kup til tilbudsprisen.


Gravello, Librandi, Val di Neto, Italien, 2009, middel alkohol (14%)
100 kr., pris ved 6 flasker, Haller Vine
Denne rødvin fra det syditalienske Calabrien har fået tre glas i Gambero Rosso, og det har den fortjent. Den har en liflig duft og en blød og lækker smag med fyldig frugt og fin sødme. En elegant vin.


Donna Y, Salento IGT, Italien, 2009, middel alkohol (14%)
119 kr., pris i denne uge (uge 5): 59,50 kr. ved 2 flasker, Kvickly
Den danske vinmager Peter Vinding-Diers har sammen med Amka i Randers og vinhuset Angelo Rocca & Figli skabt denne vellavede rødvin. Vinen har en kraftig smag - den kommer fra støvlehælens varme og med musklerne i druerne Primitivo og Negroamaro, ledsaget af Cabernet Sauvignon. Den har også god frugt, en masse krydderi og diskrete fadtoner.


Château Liversan, Haut-Médoc, Frankrig, 2009, lav alkohol (13%)
149,95 kr., Erik Sørensen Vin
Klassisk Bordeaux-rødvin, der fylder munden med en blød og lækker smag. Den er pænt udviklet og kan godt drikkes nu.


Sogno di Ulisse, Tenuta Ulisse, Terre di Chieti IGT, Italien, 2009, middel alkohol (13,5%)
79 kr., Wine.dk
Rødvin med en ligefrem, måske lidt "almindelig" og let smag, men udmærket til lettere rettere. Flasken har skruelåg.


Moussai, La Roncière, Malbec, Colchagua Valley, Chile, 2009, middel alkohol (13,5%)
119 kr., pris ved 12 flasker: 89 kr., Skovgaard Vine
Rødvin med en god mundfylde, bløde tanniner, krydderi, en lille sødme, et bittert bid og en lang eftersmag.


Domaine de Compostelle, Pomerol, Frankrig, 2009, middel alkohol (13,5%)
149,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
Tør rødvin med god frugt og markante noter af cigarkassetræ.





...... ..........
Søg i 500 tidligere VinAviser:


...... ............
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk. Vore beskrivelser af smagte vine med tilhørende stjerner kan dog frit citeres i alle medier, blot kilden angives.