Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 32. 2014



Nyheder i uge 32, 2014

Følg os på Facebook







Bedre tider for vinsalget?
Af en artikel på DR1’s hjemmeside i den forgangne uge fremgik det, at salget af vin - og også af de lidt dyrere vine - har fået et spark opad i Danmark i det sidste års tid.
Til nyhedskanalen havde Jens Hørby Sørensen, der er driftschef i Smagførsts vinbutik i Aarhus, udtalt, at forbrugerne igen er begyndt at købe mere vin og typisk er villige til at betale lidt mere for flaskerne end for et par år siden.
Smagførst ejer fire butikker, men hvordan tegner billedet sig, hvis man spørger landets største, danskejede vinfirma, Taster Wine?
VinAvisen har talt med Fritz Paustian, der er medejer af firmaet, som blandt andet ejer Oskar Davidsen & Co., der betjener hoteller, restauranter og catering, og Danmarks største kæde af vinhandlere, Skjold Burne. I dag omfatter den landsdækkende kæde hele 57 forretninger, og hvis alt går vel, åbner endnu et par stykker i løbet af de kommende måneder.

Et svagt stigende salg
- Om forbrugerne generelt er begyndt at købe dyrere vine, har vi ikke nogle opgørelser over, siger Fritz Paustian.
- Langt størstedelen - mere end 90% - af salget hos Taster Wine består ligesom førhen af vine til under 60 kr. Og så er der salget af bag-in-box vinene, som er steget støt gennem flere år, hvorefter det for et par år siden lagde sig stabilt på cirka en tredjedel af vinfirmaets samlede vinsalg i Danmark.
- Når det gælder forretningerne i Skjold Burne-kæden, udgør bag-in-box salget mindre, mens de bedre vine udgør en langt større del.
- Min fornemmelse er dog, at der hos Taster Wine generelt har været et svagt stigende salg på 2 til 4% i første halvdel af 2014 i forhold til samme periode i 2013, slutter Fritz Paustian.
Det er kun glædeligt, hvis der igen er ved at komme skub i vinsalget på dansk jord. Den danske vinbranche har været en hård tid igennem med såvel finanskrise som forhøjede afgifter. Sidstnævnte, der blev indført i begyndelsen af 2012, betød, at afgifterne nåede op på 40% pr. flaske vin. Samtidig blev stigningen i grænsehandelen med vin fra Tyskland beregnet til cirka 25%.




En kurv fuld af modne Pais-druer. Foto: Wines of Chile.

Pais, en meget gammel drue
De fleste har sikkert smagt en rødvin på Cabernet Sauvignon fra Chile - og måske også en Pinot Noir eller en vin på landets blå nationaldrue, Carmenère. Men hvad med en rødvin på Pais? Her er der nok mange, der må melde pas.
Faktisk har Chile omkring 7250 hektar tilplantet med Pais, der også kaldes for Mission, og indtil omkring år 2000 var druen den mest plantede på chilensk jord. I dag dyrkes den især i regionerne Bío-Bío og Maule og anvendes mest af alt til billig bulkvin.
Druen har en historie, der strækker sig længere tilbage i tiden end Carmenères. Man mener, at den blev indført af spanske kolonister engang i 1500-tallet, og mange Pais-vinstokke i dag er mere end hundrede år gamle.

Ny interesse for druen
Men der er noget i gære, når det gælder Pais. Interessen for druen er stigende blandt flere førende chilenske vinproducenter. Man kan også nu - via bedre teknik og bedre viden om, hvordan man håndterer druen - fremstille glimrende rødvine på den.
Det store, spanske vinhus Torres, der ejer 400 hektar vinmarker i Chile, har for nylig lanceret en enkeltdrue-vin på Pais, Reserva de Pueblo Pais 2012 - en vin, der ved det nyligt afholdte Decanter World Awards vandt et trofæ foran to chilenske Carmenère-vine.
Også Concha y Toro, Chiles største vinhus, har et godt øje til druen og sender en blandings-rødvin på Pais og Cinsault på markedet til oktober.
At sværvægterne inden for den chilenske vinindustri har kastet deres kærlighed på Pais-druen, skærper selvsagt andre chilenske vinhuses interesse for at fremstille såvel blandings-vine som enkeltdrue-vine på druen.
Rødvinene på Pais skulle efter sigende være lette og let drikkelige - lidt à la Beaujolais.


Hospital med egen vinbar
Til september får hospitalet i den franske by Clermont-Ferrand sin egen vinbar i afdelingen for uhelbredeligt syge patienter.
Som det lyder fra hospitalet, så bør man ikke fratage mennesker, der befinder sig i den situation, traditionelle, franske værdier - hvilket blandt andet vil sige at nyde et godt glas vin.
Ud over baren, der vil rumme både champagne, rød- og hvidvin, vil patienter og pårørende også blive tilbudt vinsmagninger på hospitalet.
Vinbarens sortiment skal holdes ved lige dels via indkøb dels ved, at lokale vinproducenter donerer flasker til den gode sag.
Hvis baren bliver en succes, håber hospitalsledelsen, at ideen vil brede sig til andre franske hospitaler.






Faiveley på indkøb
Domaine Faiveley er et af Bourgognes største vinhuse med i alt 120 hektar i Côte de Beaune, Côte de Nuits og Côte Chalonnaise. Og nu er vinhuset blevet endnu større, idet Erwan Faiveley, syvende generation i det familieejede vinhus, har købt Domaine Billaud-Simon.
Nyerhvervelsen ligger i Chablis og omfatter 20 hektar vinmarker af bedste karat. Det drejer sig om de fire grand cru-marker Les Clos, Les Preuses, Vaudésir og Les Blanchots, og de fire premier cru-marker Montée de Tonnerre, Mont-de-Milieu, Fourchaume og Vaillons.


Ny vinorganisation på Krim
Selv om der er blevet fremstillet vin på Krim-halvøen siden 300-tallet f.Kr., gør vinen herfra sig ikke just særligt bemærket, når det gælder det globale marked. Men det ønsker den russiske regering - efter Krims indlemmelse i Rusland - at lave om på.
Som nævnt i uge 16 vil regeringen investere det, der svarer til cirka 4,6 mia. kr., i den krimske vinindustri. Halvøens vinproduktion skal ligeledes øges med hele 53% inden år 2017 ved at øge de nuværende 31.000 hektar vinmarker med yderligere 19.100 hektar.
En statslig vinorganisation, der skal stå for markedsføring af Krims vine og være et samlende organ for halvøens vinproducenter er også på skitsebordet. Og den russiske regering har nu spurgt Gérard Depardieu, om han vil være leder af denne organisation.

Et symbol for "den russiske sjæls generøsitet"
Den franske skuespiller, der også er vinbonde, har som bekendt vendt Frankrig ryggen og har valgt Rusland som sit nye hjemland. I dag ejer han vinmarker på Krim-halvøen, står for at lancere sit eget vodkamærke og har planer om at åbne en restaurantkæde. Så man må sige, at han er godt i gang med at sætte sit personlige aftryk på russisk jord.
Det lader til, at Depardieus glæde for sit nye moderland er gensidig. Ifølge The Drinks Business kalder politikere fra den russiske regering ham for et symbol for "fransk charme" og for "den russiske sjæls generøsitet". Og herfra kunne man ikke forestille sig nogen bedre leder af den nye vinorganisation end Depardieu. Man sætter sin lid til, at den verdenskendte skuespiller for alvor kan sætte Krim på det vinøse verdenskort.
Sidste nyt er dog, at lokale politikere på Krim-halvøen har ytret, at selv om de har stor respekt for den franske skuespiller, så kender de jo ikke noget til hans evner som vinmager - hvorfor man foretrækker en lokal vinproducent som leder.




Storsvindleren Rudy Kurniawan.

Storsvindlers straf udskudt tre gange
Rudy Kurniawans navn er mejslet ind i hukommelsen hos alle de vinsamlere og auktionshuse, han har snydt og bedraget.
I 2012 blev han arresteret i sit hjem i Los Angelos, hvor FBI afslørede et rent svindel-værksted med blandt andet stempler med årstal og navne på diverse vinslotte og stabler af trykte etiketter med berømte vinnavne.
Sagen har rullet siden da, og i december 2013 blev han kendt skyldig i vinsvindel for 20 millioner dollars (cirka 111 mio. kr.) ifølge anklageren.
Siden da er den endelige afgørelse af strafudmålingen blevet udskudt hele tre gange - sidste gang d. 24. juli, hvor den blev udskudt til 4. august.
Årsagen til den seneste udskydelse er ifølge The Drinks Business, at forsvareren og anklageren strides om præcis hvor mange forfalskede flasker, Kurniawan nåede at sælge, og hvor mange penge han solgte dem for.

Fjorten års fængsel
Svindleren kunne ifølge amerikansk lov blive idømt op til 40 års fængsel, men anklageren kræver "kun" fjorten år bag tremmer og en bøde på 175.000 dollars (cirka 971.000 kr.).
Forsvareren mener, at de lidt mere end to år, han allerede har været i fængsel, bør trækkes fra - og at han kun skal have en bøde på 12.500 dollars (cirka 69.000 kr.).
Ét er sikkert - Kurniawan vil højst sandsynligt blive sendt ud af USA, da han opholder sig ulovligt i landet.
En af de vinsamlere, som Kurniawan har snydt, er den amerikanske rigmand William Koch. Som nævnt i sidste uge gør Koch en ihærdig indsats for at bringe alle de mange auktionshuse og vinhandlere, der har solgt ham forfalskede vine gennem tiden, for retten.
Kurniawan har tilstået, at han har solgt forfalskede flasker til Koch, og han har nu indgået et forlig uden for retssalen, hvor vinsamleren får en erstatning på 3 mio. dollars (cirka 17 mio. kr.).



Har købt 363 pubber
I dag findes der omkring 50.000 pubber i Storbritannien, men antallet skrumper med foruroligende hast. I øjeblikket lukker 26 pubber i gennemsnit om ugen, og i de sidste ti år har i alt 10.000 pubber ifølge British Beer and Pub Association måttet dreje nøglen om.
En af årsagerne er, at ølforbruget i Storbritannien er faldet med 45% siden år 2000.
Nu vil en forhenværende bankmand og i dag meget velhavende forretningsmand, Noah Bulkin, sætte en stopper for den triste udvikling. Han har sidste år grundlagt sit eget pubfirma, Hawthorn Leisure, der opkøber og investerer i pubber rundt om i Storbritannien. Og via sit firma har Bulkin allerede købt 363 pubber, der kæmpede for overlevelse - og han har kig på yderligere 1000 britiske pubber.

Skræddersyede priser
Det må siges at være noget af en satsning, da briterne i stigende grad svigter pub-livet. Men Bulkin mener, at han har nøglen til at redde pubberne. Mange britiske pubber indgår i landsdækkende kæder, der ejes af et bagvedliggende firma, og det er i høj grad fra disse firmaer, bankmanden har erhvervet de mange pubber.
Problemet ifølge Bulkin er, at lagerbeholdningen og priserne som regel er ens i pubberne i de enkelte kæder. Begge dele bør i stedet for skræddersys til hver eneste pub. Beliggenhed, lokal konkurrence, pubbens indretning, kundernes drikkevaner og deres købeevne bør alt sammen afspejles i en pubs sortiment og prissætning.
Bulkin har derfor nøje kortlagt informationerne om hver eneste købt pub og har lagt det hele ind i et computerstyret system, så han har styr på hver en detalje. Her kan han så opdatere og følge med i pubbernes økonomiske udvikling.






Ulovlige fund hos champagneproducent
Der er mange mennesker, der synes, det er sjovt at lege amatørarkæolog i fritiden. Men gør man et stort fund, er man forpligtet til at oplyse det til myndighederne.
Sådan er det også i Frankrig, men et stigende antal amatørarkæologer beholder selv tingene, og det er ikke lovligt. I alt regner man med, at omkring 250.000 oldtidsfund udgraves hvert år, uden at de franske myndigheder kontaktes.
For nylig blev en champagneproducent stoppet af politiet ved et almindeligt rutinetjek langs vejen. Men da man undersøgte hans bil, fandt man 112 gallo-romerske mønter fra oldtiden.
Efterfølgende blev producentens hjem ransaget, og her afsløredes yderligere 2300 udgravede genstande til en værdi af 100.000 euro (cirka 745.000 kr.).

Havde drømt om at blive arkæolog
Producenten, hvis navn ikke er offentliggjort, blev slæbt for retten, og her fortalte han ifølge The Telegraph dommeren, at han altid havde drømt om at blive arkæolog. Derfor havde han i de sidste 30 år - hver gang han kunne slippe væk fra sit vinhus - taget metaldetektoren under armen for at finkæmme marker og enge.
- Jeg troede faktisk ikke, at det var ulovligt, sagde han til dommeren - og tilføjede, at han havde ville testamentere sin samling til et lokalt museum.
Anklageren kræver 197.000 euro (cirka 1,5 mio. kr.) i bøde og fire måneders betinget fængsel. Gad vide, hvem den champagneproducent er …



< Den gamle vin- og cigarforretning
og den populære Café Langebro.


På jagt efter en forretning
Ugens STORE billede i sidste uge var et sorthvidt fotografi af vin- og cigarforretningen Langebros Kiosk på Amager, som den så ud i 1918. Forretningen eksisterer ikke mere, men VinAvisen spurgte, om nogle af læserne måske vidste, hvor den havde haft til huse.
Vagn Rydeng mener, at facaden på forretningen minder meget om de gamle bygninger, der ligger først på Islands Brygge. Dem kan man se ved at klikke her.
Et andet godt bud kommer fra Peer Grønnerup, der peger på facaden på Café Langebro, der ligeledes ligger på Islands Brygge. Man kan se facaden på cafeens hjemmeside.
Vi får nok ikke opklaret, nøjagtig hvor vin- og cigarforretningen har ligget, men meget tyder på, at det netop har været i et af disse huse med dekorative facader på Islands Brygge.



Champagne-ispind til 47 kr.
Det er nok de færreste, der ville sige nej tak til et køligt glas champagne en af disse lune sommeraftener. Endnu mere afkølende er det uden tvivl at sætte tænderne i en Pops Classic - verdens efter sigende første kommercielle champagne-ispind.
Ophavsmændene bag ispinden er det britiske firma WeArePops, som i øjeblikket ligger i forhandlinger med Selfridges i håb om at få ispinden på sortimentet i kædens butikker.
I Storbritannien koster en enkelt ispind det, der svarer til cirka 47 kr., hvilket må siges at være en pæn sjat penge for denne meget lille ispind. Men det er jo også champagne, den er lavet på, og hver "pind" indeholder 37% af den ædle boblevin - svarende til et halvt glas. Til gengæld har ispinden kun 100 kalorier, og den er derfor allerede blevet et hit blandt kendte britiske modeller som Kate Moss og Miley Cyrus.





    --,,,,,,,,,,,--,
    Den danske vinbranche
    * GoVinum er blevet optaget i VinAvisens database over vinimportører.
    * Vinslottet har fået agenturet på vinene fra vingården Olianas på Sardinien.



    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr. e-mail hver uge. Klik her!
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.


Vinbranchens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.


,

    Jon-Frederik Capoul Høyrup (f. 1976) har en dansk mor og en fransk far. Han er født og opvokset i København, men har hele sit liv haft to hjem: Den danske hovedstad og familiens vingård, Château Le Raït lidt uden for Sainte Foy la Grande i udkanten af Bordeaux.
    Jon-Frederik Capoul Høyrup, der oprindelig er uddannet cand.mag. i europæisk etnologi på universitetet i København, har i en årrække arbejdet som konsulent med bl.a. analyse, feltarbejde og undervisning og i de seneste år som selvstændig med speciale inden for fødevarer og forbrug.
    Ved siden af sit arbejde som etnolog har han taget en række kortere og længere uddannelser i bl.a. ønologi, økologi og vinfremstilling på WSET og Københavns Universitet for at koble teoretisk viden på sin store passion, vinen.
    Derudover er han sideløbende hyppigt rejst til Frankrig for at udføre praktisk arbejde på familiens vingård, ligesom han har varetaget salg, markedsføring, webdesign og administration fra sin base i Danmark.
    Fra 2014 har Jon-Frederik Capoul Høyrup lagt konsulentarbejdet på hylden for at hellige sig seneste skud på stammen: Opbygningen af det danske marked for Château Le Rait. Her arbejder han med forskellige modeller for at sælge vinen direkte til vinbarer, restauranter og private i Danmark frem for gennem en klassisk importør. Samtidig afholder han en lang række utraditionelle smagninger, events og foredrag med udgangspunkt i både egne vine samt emner omkring Bordeaux-vin, økologisk vindyrkning m.m.
    Indtil 2015 vil arbejdet på vingården foregå i tæt samarbejde med hans far, som derefter vil trække sig gradvist tilbage for at overlade scenen til Jon-Frederik Capoul Høyrup og hans familie.
    Planen er dermed inden for en overskuelig fremtid at rykke teltpælene op for at flytte til Frankrig og blive fjerde generation på Château Le Raït.
    Adresse: Emblasgade 73, 2100 København Ø. Château Le Raït, Les Leves et Thoumeyragues, 33220 Ste Foy la Grande, Frankrig, tlf.: 28 57 85 48, (+33) (05) 574 1222 9, e-mail: chateaulerait@gmail.com. www.lerait.com, www.ogvinbonden.dk.

    Ugens gode Spørgsmål
    Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
    Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål - og svaret på det.

    Hvad er garagevin?
    Thorvald M. vil godt vide, hvad garagevin er for noget. Hvor udbredt er denne vinfremstilling, og hvorfor er vinene så pokkers dyre?
    Der er faktisk to slags garagevin. For det første er der de mange mindre importører her i landet, der ikke uden stolthed benytter ordet om deres vine. De startede med et lager i deres garage, ganske enkelt fordi importen var lille og pengene små. Nogle af dem har stadig lageret i garagen, andre har vokset sig lidt større. Men mange af dem kalder sig stadig garageimportører.
    De danske garageimportører fører typisk vine fra vinbønder med en høj kvalitet i flaskerne men med en meget lille produktion, der af gode grunde ikke interesserer supermarkederne ret meget.
    Og så er der den anden slags garagevin. Den opstod for ret få år siden i Bordeaux, især på "højre bred", altså i Pomerol, Saint-Émilion osv.
    Igen er der tale om mindre producenter, der – i en garage, et skur eller lignende – prøver at lave fremragende vine. De ofrer alt på kvaliteten, og det er grunden til, at vinene er "så pokkers dyre".

.



.

Ugens STORE billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. .
.Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182. ..Billede 183-208
Billede 209-234 Billede 235-260 Billede 260-286

...............................
    .....................
    284 Castello di Amorosa i den californiske Napa Valley er bygget som en italiensk borg (foto © Castello di Amorosa).
    ..............................




.



Klik på stjerne-oblaten, og få den i stor størrelse.

    VinAvisen finder de gode vine!
    I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 29 vine. Af disse vine var der 20, som fik mere end to stjerner og hele 16, som fik fem stjerner.
    I alt blev det til 94 stjerner og i gennemsnit 3,2 stjerner til alle de smagte vine inkl. de ni, vi ikke gav stjerner, og som derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

    Søg på vinene!
    Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
    Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.


    ,,,,,,,,,,
    Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
    ,,,,,

Mousserende


Francois Schmitt, Crémant d'Alsace, Brut, Frankrig, lav alkohol (12%)
99 kr., pris ved 6 flasker, Birk Wine
Til prisen en rigtig god boblevin med en fint krydret duft, livlige bobler og en ret bred druesmag.

Hvidvin


Clos dei Recó, Catalonien, Spanien, lav alkohol (12%)
64 kr., pris ved 6 flasker, Herning Vin Center
En brise af frisk havlugt, lød det poetisk fra en i smagpanelet, da der skulle sættes ord på duften af denne hvidvin. Og det er netop en frisk vin med milde noter af citrusfrugt i smagen. En rigtig sommerbasker til fisk og skaldyr og til meget rimelige penge. Der er mærkværdigvis nok ikke nogen årgang på etiketten ...


Cuvée Philipson, E. Guigal, Côtes du Rhône, Frankrig, 2013, middel alkohol (13,5%)
89,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
En flot duft inviterer til smagningen af denne dejlige hvidvin på druerne Roussanne, Viognier og Clairette. Christian Philipson har skabt vinen i samarbejde med Rhône-huset Guigal i et forsøg på at ramme "den danske smag", og det må siges at være lykkedes. Vinen har en lækker, frisk og let cremet druesmag og en afstemt syre.


Corralillo, Matetic, Sauvignon Blanc, San Antonio, Chile, 2012, middel alkohol (13,5%)
99,95 kr., pris ved 6 flasker: 79,95 kr., Erik Sørensen Vin
En dejlig duft af Sauvignon Blanc og en dejlig smag af samme drue. Sådan er denne fortræffelige hvidvin. Den har et bredt smagsbillede, tilpas syre og en lang eftersmag. Flasken har skruelåg.


Àrido, Sauvignon Blanc, Mendoza, Argentina, 2012, lav alkohol (13%)
110 kr., pris ved 6 flasker: 83,16 kr., Propperiet
Frisk hvidvin med en let cremet smag. Smagen er lang, men måske ikke så bred. Tilpas syre. Flasken har skruelåg.

Rosévin


Viña Esmeralda, Torres, Catalunya, Spanien, 2013, middel alkohol (13,5%)
59,95 kr., på tilbud i uge 32: 39 kr. flasken., SuperBrugsen
En herlig rosé med en sommerlig duft af hindbær. Smagen er også fuld af modne bær, har en god fylde og en lille sødme til slut. Vinen er sagen godt afkølet som terrassevin en varm eftermiddag - eller som ledsager til gode hverdagsretter fx med kylling. Vinen er god til prisen - og et absolut kup til tilbudsprisen. Flasken har skruelåg.


Nomad, Aurelia Visinescu, Syrah, Dealurile Munteniei, Rumænien, 2013, middel alkohol (13,5%)
49 kr., pris ved 6 flasker: 41,67 kr., Vintjenesten
Denne rosévin hænger ikke så godt sammen. Den begynder med en blød, cremet frugtsmag, men smagen går hurtigt over i noget bittert og syrligt. Men på den anden side ... det er jo en billig vin.


Colegiata, Bodegas Farina, Tempranillo, Toro, Spanien, 2013, lav alkohol (12,5%)
79 kr., Lago Import
En meget tør og smagsmæssigt ret smal rosévin, der dog kan anvendes til fx lettere kødretter.

Rødvin


Viñas Viejas de Paniza, Bodegas Paniza, Garnacha, Cariñena, Spanien, 2012, middel alkohol (14%)
50 kr., pris ved 6 flasker, AndrupVin.dk
En rødvin i god balance med Garnacha-druens saftige frugt. Nem at drikke - og nem at betale.


Eagle, Villagolf, Cabernet Sauvignon, Maule Valley, Chile, 2010, middel alkohol (14%)
63 kr., Vinimportøren
Harmonisk og lækker rødvin med kirsebær i den fyldige, bredskuldrede smag. Vinen smager ganske enkelt godt.


Coltrone, Collezione di Famiglia, Primitivo, Puglia IGP, Italien, 2012, middel alkohol (14%)
69 kr., pris ved 12 flasker: 49 kr., Kassen med vin
Masser af frugt, bløde tanniner, afrundet og nem at drikke. En pæn, lige-ud-ad-landevejen rødvin fra den italienske støvlehæl. Den femte stjerne gælder prisen ved tolv flasker. Flasken har skruelåg.


La Voliera, Tenute Girolamo, Primitivo, Salento IGP, Italien, 2012, middel alkohol (13,5%)
69 kr., pris ved 6 flasker, Gallovini
En dyb farve, en forjættende duft og en fyldig, afrundet smag med noter af kirsebær. Sådan er denne glimrende syditalienske rødvin.


Poliziano, Chianti, Italien, 2012, middel alkohol (14%)
79 kr., pris ved 6 flasker, Gallovini
En rigtig Chianti-rødvin - her er ikke noget at tage fejl af. Typsk Chianti. Den fylder munden med Sangiovese-druens dejlige frugt og syre.


Burle, Vacqueyras, Frankrig, 2012, høj alkohol (14,5%)
100 kr., pris ved 6 flasker, The Wine Company
Fløjlsblød, frugtfyldig, fortræffelig - en Rhône-rødvin med spræl i smagsspektret. Lang eftersmag.


Inycon, Filippo Buttafuoco, Nero d'Avola, Terre Siciliane IGT, Italien, lav alkohol (12,5%)
120,50 kr., pris for 3 liter i boks, Rema 1000
Denne rødvin på 3 liters boks er slet ikke så tosset. Den har en god, ren frugtsmag med noter af kirsebær, gode tanniner, tilpas syre og en rimelig lang eftersmag. Og prisen er kun 30,13 kr. pr. normal flaske.


Les Touillères, Georges Perrot, Rasteau, Frankrig, 2012, høj alkohol (15%)
124 kr., på tilbud til 99 kr., Jysk Vin
Lækker rødvin - en dejlig, fyldig Rhône-vin. En harmonisk vin i fin balance.


Cascina Massara, Barbera d'Alba, Italien, 2011, høj alkohol (14,5%)
135 kr., pris ved 12 flasker: 121.50 kr. flasken, YouAndWine
Herlig rødvin med duft af lakrids og friske bær og en dejlig saftig frugtsmag. En frisk syre giver vinen elegance.


Atteca, Calatayud, Spanien, 2012, høj alkohol (15%)
159,95 kr., pris ved 6 flasker: 95 kr., AndrupVin.dk
15 procent, men bestemt ingen spritkant. En tæt rødvin, men også elegant, blød og lækker. En vin, der inviterer til en stor, flot oksebøf.

Sød vin


Quinta de Marrocos, Ruby Portvin, Portugal, høj alkohol (21%)
79 kr., pris ved 2 flasker, D’Wine
En billig portvin med en kvalitet derefter. Men blandt de enkle portvine er vinen nu en af de bedre. Der er frugt og en masse sødme. Brug den fx til en isdessert.

Andet


Botanical and Hoppy Gin, Mikkeller Spirits, Danmark, høj alkohol (44%)
349 kr., på tilbud indtil 30. august: 329 kr., Vinoble
En helt igennem dejlig gin. Den dufter af enebær og grannåle og har noter af citrus, orangeskal og enebær i smagen. Ginnen er et rent dansk produkt skabt af Mikkel Borg Bjergsø, der var matematik- og fysiklærer, før han blev producent af øl og spiritus på fuldtid.





...... ..........
Søg i 500 tidligere VinAviser:


...... ............
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk. Vore beskrivelser af smagte vine med tilhørende stjerner kan dog frit citeres i alle medier, blot kilden angives.