Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 14. 2015


Nyheder i uge 14, 2015


Følg os på Facebook




.


Mere om den mystiske flaske
I sidste uge nævnte vi, at en af vores læsere, Thomas Møller Jensen, undrede sig over en meget gammel flaske vin, der var sat til salg hos Lauritz.com.
Af etiketten på flasken, der kan ses ved at klikke her, fremgår det, at det drejer sig om en Rhône-vin - en Côte-Rôtie Premier Cru fra 1934. Alene det, at en Rhône-vin kaldes for Premier Cru - noget, der er forbeholdt Bordeaux- og Bourgogne-vine - fik alarmklokkerne til at ringe hos såvel Thomas Møller Jensen, som hos os.

Kan det være rigtigt?
Vi har derfor spurgt vinskribent Niels Lillelund, der har et stort kendskab til Rhône-vin og har skrevet bogen "Vinene fra Rhône", om det nu kan være rigtigt:
- Det kan skam sagtens passe - selv om det er sjældent at se på en nulevende flaske. I et katalog til Paris Concour Acricole fra 1909 ses betegnelsen Premier ét Grand Cru for vinene fra Côte Blonde og Côte Brune (de to område, Côte-Rôtie består af, red.), mens de omkringliggende marker kun gav Crus Classé eller Cru Bourgeois.
- Guigal har faktisk også - ganske selvbestaltet - brugt betegnelsen på deres berømte La Mouline, som de gav undertitlen "Premier Cru de la Côte Blonde"
- I parentes bemærket plejede gamle Onkel Reynaud at skrive Grand Cru på sine vine fra Château Rayas i Châteauneuf-du-Pape - ligeledes selvbestaltet, men vinen lever jo op til det.

Hvorfor så høj en vurdering?
Vinimportør Steen Rasmussen fra The Wine Company har også en stor viden om Rhône-vin, og han tilføjer, at der nu om dage ikke er nogen Premier Cru eller Grand Cru i Côte-Rôtie - eller for den sags skyld andre steder i Rhône-dalen:
- Côte-Rôtie fik sin AOC i 1940, og da flasken på Lauritz.com er fra 1934, har brugen af "Cru" nok ikke været reguleret lovgivningsmæssigt, som den blev det efter 1940 - eller i hvert fald efter appellationens udvidelse efter 1966.
Nuvel, så er det sat på plads. Men der er andre mystiske ting ved den gamle flaske.
Thomas Møller Jensen har flere gange mailet til Lauritz.com - uden at få svar. Han ville nemlig godt vide, hvorfor flasken er fremhævet som en deluxe-vare - det vil sige, at den er særligt eksklusiv og et samleobjekt, som der står på auktionssiden.
Det har ikke været muligt for vores læser at finde en tilsvarende vin på andre auktioner eller i diverse opslagsværker. Og hvordan kan en ukendt vin i så dårlig stand få så høj en vurdering? Lauritz.com har haft vinen til salg tidligere til en højeste vurdering på 50.000 kr. - denne gang er den vurderet til 40.000 kr. med startbud på 8000 kr.

"Kældermesteren på Côte-Rôtie"
Nu har Thomas Møller Jensen omsider fået svar fra auktionshusets vinspecialist, og det er et højst forbløffende svar. Specialisten skriver følgende i en mail, hvis usædvanligt mange slåfejl hæmmer læsningen. Vi har derfor tilladt os at rette dem i det følgende:
- Historien er, at vist nok farfaren eller oldefaren til den, der har indleveret vinen, har fået den af kældermesteren på Côte-Rôtie. Med hensyn til prisen (vurderingen) har jeg fundet en lignende vin hos en handler i Hong Kong til omregnet 117.000 (man må formode, han mener kr., red.), og da det ikke er en vin, som lige er til at finde, blev vurderingen sat derefter. Vi har prøvet at sætte den ned, men det var åbenbart stadig for højt. Til din orientering har jeg talt med indleveren om at prøve den uden mindstepris, så må vi se, hvad den er værd.
Svaret beroliger dog på ingen måde Thomas Møller Jensen, hvilket han skriver i sin returmail til vinspecialisten:
- Hong Kong er om noget et sted for svindel med (dyr) vin, og hvis historien er, at man oprindelig skulle have fået vinen af "kældermesteren på Côte-Rôtie", så lyder det endnu mere mistænkeligt. Côte-Rôtie er et vindistrikt og ikke en ejendom - og har derfor i sagens natur ikke nogen kældermester.

Et løst sammenligningsgrundlag
- Hvis dette skulle være en ægte flaske med et renommé, der retfærdiggør en pris i eliteklassen, burde den også have været hos andre auktionshuse, i andre bøger, osv. - om ikke andet så i andre årgange, mener Thomas Møller Jensen.
Vurderingen svarer jo til en flaske fra et af verdens allermest anerkendte vinhuse - og så er den endda i så dårlig stand …
Hvis en vare bliver fremhævet som deluxe, bliver der så ikke researchet endnu mere end for almindelige varer? Nu har I vel lagt hovedet på blokken for, at det er den ægte vare?
I skrivende stund har vores læser intet hørt fra auktionshuset.
Som han skriver til os:
- Det virker ikke, som de ved noget som helst om vin hos Lauritz.com men blot Googler sig til et sammenligningsgrundlag. Rystende og vildledende for at sige det mildt.








En af smagningens vine modnet under henholdsvis korkprop og skruelåg.

En interessant blindsmagning
Hovedparten af vinene fra Australien er i dag under skruelåg, og i den forgangne uge blev der afholdt en blindsmagning af australske vine, hvis resultat gav skruelåget endnu et point i forhold til korkproppen.
Smagningen fandt sted under den italienske vinbranchemesse Vinitaly i Verona, og den var arrangeret af den australske vinskribent Tyson Stelzer.
Han har skrevet fjorten bøger om vin - heriblandt "Taming the Screw" om brugen af skruelåg på vinflasker.

Velmodnede rødvine
Blindsmagningen omfattede de samme vine med henholdsvis korkprop og skruelåg. Og det ganske særlige ved denne smagning var, at der ikke var tale om hvidvine eller unge rødvine men derimod om rødvine, der havde modnet i en årrække under de to forskellige lukninger.
I Australien er det ganske almindeligt, at man også til berømte rødvine med modningspotentiale anvender skruelåg.
Der blev smagt følgende vine: Henschke Hill of Grace Shiraz 2004, Cullen Diana Madeline Cabernet Sauvignon/Merlot 2004 og 2005, Yalumba The Signature Cabernet Sauvignon/Shiraz 2003 og Brokenwood Rayner Shiraz 2001.

Skruelåget sejrede
Dommerpanelet bestod af en flok internationale vinspecialister, og udfaldet overraskede flere af de mere traditionelt tænkende specialister.
Der blev nemlig for samtlige vines vedkommende uddelt flest point til vinene under skruelåg. Disse vine havde ifølge smagerne simpelt hen udviklet sig på en mere tilfredsstillende måde.
Den italienske deltager, sommelier Annie Martin-Stefannato, indrømmede, at italienerne måtte til at ændre indstilling. Der er stadig stor skepsis over for skruelåget blandt de italienske vinproducenter, og indtil for nylig var det direkte forbudt at anvende det lille låg som lukning på Brunello-vinene og flere andre italienske topvine. Men den australske smagning beviste, at der ikke er nogen grund til at vige tilbage for at anvende skruelåg - eller i hvert fald eksperimentere med det - på selv store italienske rødvine, der kræver flere års modning på flaske.

"Prosecco" fra Krim
På eBay, det store verdensomspændende online auktionshus, der har sin base i Californien, kan man købe alverdens ting og sager - heriblandt vin og spiritus.
Og blandt de mange vine finder man et hav af flasker, hvis etiketter lukrerer på navne på nogle af Italiens mest berømte vine og vindistrikter. Der drejer sig fx om "Prosecco" fremstillet på Krim-halvøen, sydamerikansk "Marsala" og "Chianti" fra USA og Canada.
Indtil videre er der rapporteret om 160 af den slags "falske" italienske vine.

Aftale mellem eBay og Italien
Nu er det lykkedes den italienske regering at indgå en aftale med eBay, om at den slags produkter fremover ikke vil figurere på auktionssiden, og at de flasker, der allerede er sat til salg, vil blive fjernet.
Regeringen forsøger nu også at få en aftale i stand med eBay om fjernelsen af et særligt vinkit-pulver fra siden - et pulver, som i løbet af få dage og sammen med et par andre ingredienser skulle kunne forvandles til vin, der smager stort set som Chianti, Montepulciano, Barolo og Valpolicella. Man forstår så sandelig godt den italienske regering …




.




Det kendte tårn hos Château Latour. Foto: Wikipedia/Benjamin Zingg.

Biodynamik hos Latour
Hos 1. cru slottet Château Latour i Pauillac stoppede man med at bruge ukrudtssprøjtemidler allerede i 1990’erne. Det var blot første skridt i et omfattende program, hvis mål er at indføre økologisk dyrkning i samtlige af slottets 90 hektar vinmarker.
I 2008 genindførte slottet brugen af heste til pløjning af jorden, og hver gang en vinmark skal nedlægges og genplantes, får den lov til først at ligge hen i fem år, så den kan blive regenereret.
Nu går det hastigt fremad med øko-programmet - i løbet af de sidste to år er arealet af vinmarker, der dyrkes økologisk hos Latour, næsten fordoblet. Og nu har slottet stolt kunnet meddele, at fra og med årgang 2015 fremstilles deres topvin udelukkende på økologisk dyrkede druer.
Druerne til vinen kommer fra L’Enclos, en berømt 47 hektar stor muromkranset vinmark, der ligger på en bakketop 16 meter over Girondefloden.

Økologien breder sig
Ikke nok med, at L’Enclos nu er 100% økologisk dyrket - halvdelen af vinmarken dyrkes også efter biodynamiske principper.
Slottet fremstiller sin egen gødning bestående af afklip fra vinstokkene og kokasser og følger i den biodynamiske del af marken den særlige Måne-relaterede kalender, som i sin tid blev udarbejdet af Rudolf Steiner-tilhængeren Maria Thun.
Interessen for at lægge om til økologisk vindyrkning har i det hele taget været stigende på fransk jord i de senere år. Ifølge de seneste tal fra Agence Bio, den organisation, der certificerer vinhuse, som lægger om til øko-dyrkning, var arealet af certificerede vinmarker i Frankrig i 2013 på cirka 50.000 hektar - en stigning på 22% i forhold til året før.






Kinesernes forbrug stiger med rekordfart
Det er gået rigtig stærkt med kinesernes forbrug af vin og spiritus i de senere år - så stærkt, at Kina, hvis udviklingen fortsætter, meget snart vil være det land i verden med det største gennemsnitlige forbrug pr. indbygger.
Ifølge The drinks Business drak kineserne i 2005 4,9 liter ren alkohol i gennemsnit pr. hoved - i 2010 var tallet steget til 6,7 liter.
Hele 56% af kineserne drikker slet ikke alkohol, og når man ser bort fra dem, ligger forbruget for de resterende 44% på 15,1 liter ren alkohol i gennemsnit. De eneste lande i verden, hvor forbruget er højere, når afholdsfolkene er undtaget, er Rusland og det centralasiatiske land Tadsjikistan.
Ser man på samme måde bort fra afholdsfolkene i Frankrig og Italien, drikker indbyggerne henholdsvis 12,9 liter og 9,9 liter ren alkohol i gennemsnit.
Og hvad er det så, kineserne hælder i glassene? Selv om det at drikke vin bliver stadig mere udbredt i Kina, så er det faktisk stadig de stærkere sager, der hitter mest.




Gary Cass's nyeste kreation, lavet på øl og bakterier.

Kjoler af vin og øl
Man kan lave kjoler af bomuld og silke - og så kan man, som den australske laboratorietekniker Gary Cass, lave dem af vin og øl.
Det begyndte i 2007, hvor Cass gav sit bud på, hvordan fremtidens kvinder skal gå klædt ved at kreere en hel kollektion af rødvins-kjoler.
Når vin forvandles til eddike, opstår der et slimet, gummiagtig lag af cellulose, skabt af eddikesyrebakterier. Og det er dette lag, Cass brugte til sine kjoler.
Det var faktisk et uheld, der viste ham vejen til de nye kreationer. Under sit arbejde på et vineri glemte han at lukke en vintank. Dermed kom der ilt til vinen, hvilket gjorde, at eddikesyrebakterierne kunne udvikle sig. Da han kiggede ned i tanken efter en uge, var de 10.000 liter vin forvandlet til de stoflignende fibre.

Lugter slet ikke
Rødvins-kjolerne har dog visse problemer. For det første skal de konstant holdes fugtige. Hvis de tørrer, falder de fra hinanden - hvilket selvfølgelig ikke er så smart midt under en middag. Og for det andet bliver de ved med at lugte af gammel rødvin.
Ifølge Cass kan lugten godt fjernes, men det kræver kemikalier - hvilket ikke er i overensstemmelse med hans omtanke for miljøet. Som han udtrykker det i en lille film på YouTube, så kan man vel leve med lugten, så længe samvittigheden er ren.
Nu har Cass så skabt en ny kjole i samarbejde med modedesigner Donna Franklin - denne gang ved at tilsætte eddikesyre til øl, og det har resulteret i et bomuldslignende materiale, som kan tåle at tørre - og som ikke lugter af øl.
Den epokegørende kjole vil blive præsenteret i maj på verdensudstillingen i Milano.
"Fermented Fasion" (gæret mode) kalder han sine vin- og øl-kjoler. Man kan læse mere om vin-kjolerne ved at klikke her og om øl-kjolerne her.





...




Ved denne bar af eg, marmor og spejlglas har blandt andet Brad Pitt "hængt ud". Den gik for et hammerslag på 320.000 kr.

Legendarisk indbo solgt
The Ivy er en af Londons mest legendariske restauranter. Den åbnede i 1916 og med sin beliggenhed tæt ved West End teaterkvarteret blev den hurtigt et sted for teatergængere og skuespillere.
Laurence Olivier, Vivien Leigh, Marlene Dietrich og John Gielgud er bland de mange berømte skuespillere, som i gamle dage var stamgæster hos The Ivy. I dag er Brad Pitt, David Beckham og Tom Cruise hyppige gæster.
Nu skal restauranten renoveres, og i den anledning har ejeren, Richard Caring, i den forgangne uge solgt et hav af møbler og genstande på en velgørenhedsauktion hos Sotheby’s.

10 gange vurderingen
Flere af genstandene stammede fra "de private rum", den del af restauranten, hvor alle kendiserne har holdt til gennem tiderne.
Og auktionen blev en stor succes med mange overraskende hammerslag. En bar, hvor blandt andet Brad Pitt har nydt diverse cocktails, var vurderet til 1500 pund (cirka 15.350 kr.) og gik for hele 31.250 pund (cirka 320.000 kr.), mens hammerslaget for to cocktailshakere, der var vurderet til 120 pund (cirka 1228 kr.), lød på 1375 pund (cirka 14.000 kr.).
I alt rejste auktionen mere end 1 million pund (cirka 10,2 mio. kr.).


Guld til "Bjørnen"
For nylig afholdtes den årlige Destille Festival i Berlin - en festival hvor 50 destillerier og spiritusfirmaer præsenterede i alt 500 forskellige spiritusmærker.
Ud over smagninger i lange baner var der også en konkurrence inden for vodka og andre korn-spiritusser.
Dommerpanelet bestod af nogle af Tysklands mest anerkendte bartendere og alkoholproducenter, og da de havde blindsmagt de mange stærke sager, var det tid til medalje-uddelingen. Og her var det en dansk flaske, der løb med den ene af de tre guldmedaljer, som blev givet i kategorien vodka.
Det drejer sig om "Den Klodsede Bjørn", som fremstilles på et af verdens mindste destillerier, der ligger i hjertet af København.

Kun små partier
Ejeren af det lille destilleri er Frederik Plum, og han kan kun fremstille 75 liter vodka ad gangen i sine små portugisiske kobberkedler. Vodkaen destilleres omhyggeligt hele tre gange, og tappes på håndnummererede flasker.
Nu, hvor "Den Klodsede Bjørn" har vundet guld, er spritiusforhandlere i Tyskland, USA og Australien begyndt at vise interesse for vodkaen fra det danske destilleri.
På "Bjørnens" hjemmeside kan man se en forhandlerliste.





--,,,,,,,,,,,--,
Den danske vinbranche
* Der er ingen nyheder i den danske vinbranche i denne uge.
..



Vil du have vores løbeseddel?
Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.


Vinbranchens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.


,

Birgitte Holmer Petersen (f. 1961) er uddannet cand. negot. med hovedlinje i fransk. Efter endt uddannelse fik hun job hos det nu hedengangne DZ Wine, men rykkede i 1993 videre til H.J. Hansen Vin, først som marketingkoordinator, efterfølgende som marketingchef. I 1997 valgte hun at forlade firmaet – det hændte lidt for ofte, at hendes mand var i Malaysia, hun i Bordeaux og ungerne i børnehave, og det var jo ikke lige sagen.
Men både vinen og ånden hos H.J. Hansen var for længst gået hende i blodet. Så da firmaet i 2001 forsøgte at headhunte hende tilbage til hendes gamle stilling som marketingchef, bed hun straks på krogen - og har ikke fortrudt siden.
I dag består Birgitte Holmer Petersens daglige arbejde i markedsføringen af Vinspecialisten, H.J. Hansens detailkæde af over 50 selvstændige butikker, samt Horeca-sektoren og B2B-sektoren. Ud over kampagneplanlægning, løbende leverandør- og vinskribentkontakt og den daglige ledelse af marketingafdelingen står hun også for udarbejdelse og redigering af diverse trykte materialer som fx firmaets klub- og kundeblad, Vinspiration, der udgives fire gange årligt. Ud over dette er hun naturligvis også ansvarlig for, at H. J. Hansens / Vinspecialistens hjemmeside fortsat fremstår flot og funktionel. Sidst men ikke mindst sidder hun som medarbejderrepræsentant i H.J. Hansen Vins bestyrelse ud fra et stærkt ønske om at ”have hænderne med i maskinrummet”.
Birgitte løber ikke bare hurtigt på arbejde. Hun har syv gennemførte maratonløb med i bagagen, men har nu droslet ned på længden af turene og kombinerer i stedet med ægtefællen Torsten deres fælles interesse for mad og vin med korte storbyferier og hyggeløb.
Adresse: H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, tlf.: 62 12 82 60, e-mail: bhp@hjhansen.dk, www.hjhansen-vin.dk.




]




    Ugens vinøse billede
    At være vinproducent er ikke bare idylliske vinmarker og dejlig vin i glasset. Det er også hårdt arbejde, hvilket Hanne Lise Madsen fra Fårevejle oplevede under et besøg på Château Gourran i Bordeaux, hvor hun tog dette billede.
    Vinhøsten var netop begyndt, og man var samtidig i fuld gang med den store rengøring af maskiner og tanke. Iført praktiske, lårhøje gummistøvler er Pascale Bordesoul, der står for produktionen af slottets vine, krøbet ind i en af tankene for at tømme den for drueskind. En medhjælper holder en presenning ud til affaldet. Bagefter bliver tanken spulet med en vandslange.
    Også vinpressen fik en omgang. Det kunne ikke klares oppefra, og Pascale Bordesoul måtte derfor vende åbningen nedad og også her kravle ind i den for at spule den ren.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder - faktisk er vi ved at være i bund, så I må meget gerne sende billeder til os. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur det orker vi ikke så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til mariette@vinavisen.dk.





Ugens STORE billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. .
.Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182. ..Billede 183-208
Billede 209-234 Billede 235-260 Billede 260-286 Billede 287-312

...............................
.....................
318 Vinmarkerne vokser helt ind til husene i landsbyen Kaysersberg i Alsace (foto © Anker Tiedemann).
..............................




.



Klik på stjerne-oblaten, og få den i stor størrelse.

VinAvisen finder de gode vine!
I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 30 vine. Af disse vine var der 21, som fik mere end to stjerner og hele 16, som fik fem stjerner.
I alt blev det til 99 stjerner og i gennemsnit 3,3 stjerner til alle de smagte vine inkl. de ni, vi ikke gav stjerner, og som derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.


,,,,,,,,,,
Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
,,,,,

Hvidvin


Tomaiolo, Castellani, Orvieto, Italien, 2013, lav alkohol (12%)
69,75 kr., på tilbud indtil 3. maj: 50 kr. ved 3 flasker, Skjold Burne
Frisk, let cremet og fint krydret hvidvin med et lille bid i eftersmagen, der gør den oplagt som ledsager til lettere retter - fisk og fugl. Der er en grøn tone over den - den smager "ungt". Tilbudsprisen er der ikke noget i vejen med. Den gav den femte stjerne.


Eser Riesling No 1, Riesling, Rheingau, Tyskland, 2013, lav alkohol (12%)
109,75 kr., på tilbud indtil 3. maj: 100 kr. flasken ved 2 flasker., Skjold Burne
En dejlig hvidvin - en typisk Riesling-vin med en fin duft af friske grønne druer og en smag med en vis fedme, der gør, at de liflige citrusnoter holder rigtig længe i munden. Det er en vin i perfekt balance - og et kup til tilbudsprisen. Nyd den fx til en ret med asparges eller til let krydret asiatisk mad. Flasken har skruelåg.


Weingut Holger Koch, Weissburgunder, Baden, Tyskland, 2012, lav alkohol (13%)
167 kr., Vinbutikken.dk
En fin hvidvin på druen Weissburgunder - Pinot Blanc på fransk. Vinen har en både frisk og fyldig smag med fint krydderi, en lille sødme og tilpas syre. Glimrende til mange lettere retter.

Rosévin


Signum Roze, Aurelia Visinescu, Rumænien, 2013, middel alkohol (13,5%)
60 kr., pris ved 6 flasker: 53 kr. flasken, Vintjenesten
En helt igennem dejlig rosévin med fylde, modne bær og en liflig lang eftersmag med noter af hindbær.


Rosé, Skærsøgaard Vin, Jylland, Danmark, 2014, lav alkohol (11,5%)
150 kr., Skærsøgaard Vin
En frisk rosé på druerne Rondo, Cabernet Cor og Frühburgunder. Den har en fint parfumeret duft af hindbær og ribs og en saftig smag med noter af friske jordbær. Nyd den ikke al for kold - så forsvinder den fine aroma.

Rødvin


Elitaio, Castellani, Montepulciano, Italien, 2013, lav alkohol (12%)
59,75 kr., på tilbud fra 23. marts til 3. maj: 50 kr. flasken ved 3 flasker, Skjold Burne
En enkel, saftig og frisk rødvin med fine noter af lakrids. Den femte stjerne gælder tilbudsprisen.


Armantes Vendimia Selccionada, Calatayud, Spanien, 2012, middel alkohol (14%)
79 kr., D’Wine
Der er saft og kraft i denne rødvin og noter af modne brombær og hyldebær. En lækker rødvin med tilpas tanninbid. Nyd den til krydret oksekød.


Solo Rosso, Negroamaro, Salento, Italien, 2013, middel alkohol (13,5%)
83 kr., Pris ved 6 flasker. På tilbud i uge 14 (denne uge): 58 kr. ved 6 flasker., Coop Danmark
En rigtig dejlig rødvin med modne brombær i duft og smag og en behagelig sødme i eftersmagen. En vin mange vil kunne lide.


42 219, Kranz, Spätburgunder, Pfalz, Tyskland, 2012, middel alkohol (13,5%)
89 kr., pris ved 6 flasker, The Wine Company
En rødvin, der viser, at det tyske Pfalz godt kan gøre det franske Bourgogne rangen stridig, når det gælder fremstilling af vin på Pinot Noir. Den har druens gode frugt og elegante karakter samt fine krydrede noter og en lang og blød eftersmag. Så afgjort en topvin til en meget rimelig pris. Flasken har skruelåg.


Colour Field, Graceland, Stellenbosch, Sydafrika, 2012, middel alkohol (13,5%)
89 kr., pris ved 6 flasker: 69,95 kr., Jysk Vin
En flot og kraftig rødvin med dejlig, ren frugt, der træder fint frem i den tørre smag. Lang eftersmag.


North Bank, Spier, Sydafrika, 2012, høj alkohol (14,5%)
89,50 kr., Irma
En stor og dejlig rødvin på druerne Shiraz og Cabernet Sauvignon - med bløde tanniner, ren frugt, tilpas syre og en en lille fin sødme.


La Passione Segreta, Cabernet Sauvignon, Primitivo di Manduria, Italien, 2013, middel alkohol (14%)
89,75 kr., pris ved 12 flasker: 79,75 kr. flasken, Bichel Vine
En lækker, harmonisk og fyldig rødvin med moden frugt i duft og smag og afrundede tanniner. Det er en vin, mange vil kunne lide.


Quattro Conti, Primitivo di Manduria, Italien, 2013, høj alkohol (14,5%)
99,95 kr., på tilbud i marts: 84,95 kr. flasken, Erik Sørensen Vin
En dejlig rødvin, der dufter af sveskeblomme og har en fyldig smag med masser af moden frugt og noter af chokolade. Den har også en lidt markant sødme, som delte smagepanelet - men flertallet vendte tommelfingeren opad.


Semonte Alto, Venturini, Valpolicella Classico Superiore, Ripasso, Italien, 2011, middel alkohol (14%)
115 kr., pris ved 6 flasker, Gallovini
En rigtig flot rødvin efter ripasso-metoden, hvor man genbruger skaller og kerner fra fremstillingen af Amarone. Vinen har dejlig, fyldig frugt og en fin sødme. En meget anvendelig vin til mange kødretter.


Cascinotto, Claudio Alario, Nebbiolo, Alba, Italien, 2011, høj alkohol (14,5%)
175 kr., Compagniet
En dejlig rødvin med en god struktur og en harmonisk smag, der breder sig i munden med frugt, sødme og syre. Helt billig er den ikke.


Rafale, Merlot, Languedoc, Frankrig, 2013, lav alkohol (13%)
34 kr., pris ved 12 flasker, Køge Vinhandel Webshop
En enkel rødvin med en god og blød frugtsmag og med en lille sødme til slut. En typisk rødvin på Merlot-druen til en yderst venlig pris. Flasken har skruelåg.


SR, Secret Reserve, Santa Rita, Maipo Valley, Chile, 2013, middel alkohol (13,1%)
69,95 kr., Amka
En fyldig rødvin på Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Petit Verdot og Carmenère, måske lidt enkel, men en udmærket hverdags-vin.


Mother's Milk, First Drop Wines, Shiraz, Barossa, Australien, 2012, høj alkohol (14,5%)
99,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
Med sin gode duft, sin frugtagtige fylde og sin integrerede sødme er dette en udmærket vin, dog uden det helt store smagsspektrum. Flasken har skruelåg.


Rompicollo, Tommasi, Toscana IGT, Italien, 2012, lav alkohol (13%)
125 kr., Kjær & Sommerfeldt
På sin vis en dejlig rødvin. Faktisk en skøn vin, men til prisen savnede smagepanelet en lidt bredere og mere interessant smagspalet. Vinen er lavet på druerne Sangiovese og Cabernet Sauvignon.


Gran Sasso, Primitivo, Manduria, Italien, 2012, middel alkohol (14%)
199,99 kr., pris ved 12 flasker: 99,95 kr., Vinmonopolet
Denne rødvin har en markant, lidt vammel sødme og en smag, der minder lidt om industrielle kager (et forsøg på at beskrive den specielle smag).

Sød vin


Nieport, Tawny portvin, Portugal, høj alkohol (20%)
109,75 kr., på tilbud indtil 3. maj: 89,75 kr., Skjold Burne
Blød og lækker portvin med dejlig sødme, en lang eftersmag - og en rimelig tilbudspris. Mund-, spiserørs- og mavevarmende.





...... ..........
Søg i 500 tidligere VinAviser:


...... ............
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk. Vore beskrivelser af smagte vine med tilhørende stjerner kan dog frit citeres i alle medier, blot kilden angives.