Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 21, 2016



Sådan ser nogle af de kasser ud, som er blevet stjålet hos Benconi Vinimport.

Indbrud hos vinfirma

Da Carsten Corinth, der ejer Benconi Vinimport i Rødovre, kom til sin forretning om morgenen d. 19. maj, mødte der ham et rystende syn.

Dørene til lageret var brudt op, og hele femten paller med vin - i alt cirka 4000 flasker - var blevet stjålet. I værdi drejer det sig om vine til omkring 200.000 kr.
Blandt de mere sjældne flasker, som tyvene er stukket af med, er Peter Sissecks Pingus og andenvinen, Flor de Pingus, begge i årgangene 2011, 2012 og 2013.

Dusør på 7000 kr.


Tyveriet omfatter også kultvine som Sassicaia 2012, Guidalberto 2013, Aalto 2012, Aalto PS 2011, champagner som Dom Pérignon og Krug og en 6 liters flaske Moët & Chandon.
Der er også forsvundet mange paller med kasser med vin, hvorpå der står Benconi Vinimport.
Carsten Corinth beder såvel forbrugere som vinbranchefolk om at holde øjne og ører åbne og kontakte ham, hvis man har nogle informationer på tlf.: 20 96 09 14 eller email carsten@benconi.dk. Han har også lagt et opslag på Facebook, som man meget gerne må dele. Og så udlover han en dusør på 7000 kr. for medvirken til opklaring af indbruddet.


Billedet, som er fra Ava Winerys hjemmeside, viser de mange forskellige stoffer, en af vinene er sammensat af.

Vin fremstillet ad kemisk vej

Ava Winery, der har slået dørene op i San Francisco, er et noget alternativt vinhus. Ejerne, biokemikerne Mardonn Chua og Alec Lee, påstår nemlig, at de kan lave kvalitets-vin og efterligne smagen af forskellige vine uden at bruge en eneste drue.

Vinen fremstilles simpelt hen ad kemisk vej ved at kombinere en lang række aromastoffer med ethanol - altså alkohol.
Chua og Lee startede på deres projekt for et års tid siden, og de har nu fremstillet en boblevin, som de mener godt kan konkurrere, når det gælder kvalitet og smag, med den søde italienske mousserende vin Moscato d’Asti.

Kopi af Dom Pérignon 1992


Nu er makkerparret i gang med at kreere en syntetisk kopi af intet mindre end Dom Pérignon årgang 1992. De første 500 flasker af kopi-vinen forventes frigivet til salg i USA senere på sommeren til 50 dollars (cirka 330 kr.) flasken. Selvfølgelig kommer vinens navn ikke til på nogen måde at lede tankerne hen på den berømte champagne.
Man skulle næsten tro, at det var en meget forsinket aprilsnar, men Chua og Lee mener det skam alvorligt nok. Og endemålet er at gøre det muligt for forbrugerne at smage ”top-vine” til yderst rimelige penge. Det er jo helt klart billigere at lave de syntetiske vine end at skulle dyrke druer, høste, gære, modne osv. som i et rigtigt vinhus.

1000 kemiske stoffer


For at kunne fremstille en vin ad kemisk vej bruger de to biokemikere kromatografi, massespektrometri og lignende metoder til at analysere sammensætningen af kemiske stoffer i den rigtige vin og finde frem til de vigtigste aromamolekyler - dem, der har størst betydning for vinens smag. Det må være et yderst kompliceret arbejde, da en flaske vin typisk indeholder omkring 1000 forskellige kemiske stoffer - og vi i dag faktisk ikke helt ved, hvilke, der spiller den største rolle for duften og smagen.

Må ikke kaldes for vin


Til sidst genskaber Chua og Lee så de fundne stoffer og molekyler ad kemisk vej og forener dem til den færdige kopivin.
Under de indledende forsøg for et år siden, hvor der blev eksperimenteret med genskabelser af vine på Chardonnay og Pinot Noir, havde biokemikerne en sommelier med på sidelinjen, som blindsmagte de ægte vine op mod kopi-vinene.
Ordet vin kommer dog ikke til at figurere på etiketterne af de kopi-vine, Ava Winery fremstiller. Ifølge en EU-lov er det kun produkter lavet på gæret druemost, der må betegnes som vin - i USA omfatter betegnelsen også vin fremstillet på andre frugter. Ava Winerys kemiske vine vækker ifølge New Scientist selvsagt skepsis og hovedrysten hos den etablerede vinverden.

Faldt ned i Nazi-vinkælder

Under restaureringen af et gammelt hus i den russiske by Taganrog faldt en af arbejderne gennem stuegulvet. En hændelse, der ville være blevet forbigået i stilhed, hvis ikke det var fordi, han havnede i et kælderrum fyldt med gamle støvede flasker med hagekors og nazi-symboler på etiketterne.

Ud over vinflaskerne var der også tysk snaps og rom på hylderne i kælderrummet.
Taganrog blev besat af tyskerne i 1941 og var under anden verdenskrig en strategisk vigtig by for Tyskland. Byens placering ud til Azov-havet, dens strande og spa-område gjorde den også til et behageligt opholdssted for mange højtstående nazister. Og huset med den velspækkede vinkælder kan meget vel have tilhørt fx en nazi-officer.

Vinenes skæbne ukendt


Adolf Hitler var selv afholdsmand, men hvert år den 20. april, når han fejrede sin fødselsdag, gav han sine øverstbefalende nazi-officerer en flaske "Führerwein" med et billede af sig selv på etiketten. Så kunne de sammen med familien skåle på fødselsdagsbarnets ve og vel ved middagsbordet – eller de kunne gemme flasken, hvilket nogle af officererne gjorde.
Bygningsarbejderne i huset i Taganrog fik ifølge Sputnik News hurtigt fat i nogle gode venner, og sammen drak de et par af de gamle vine. Hvordan vinene smagte, melder historien ikke noget om.
Hvad der er sket med resten af flaskerne er også uvist - det forlyder, at nogle af dem er blevet åbnet og drukket d. 9. maj - den dag, russerne fejrer anden verdenskrigs afslutning.


Så smukt tager vinlandskabet sig ud i Chablis, når vejret ånder fred og ro. Foto: www.chablis.fr.

Et svært forår for Bourgogne

Naturen raser over Bourgogne i dette forår. I uge 17 nævnte vi, at et kraftigt haglvejr havde smadret vinstokkenes små nye knopper i Mâconnais i den sydlige del af distriktet. Og bare to uger senere blev hele Bourgogne ramt af den værste forårsfrost siden 1981, der i flere vinmarker beskadigede mere end 70% af vinstokkene.
Nu er den gal igen. Et hagluvejr forårsagede i den forgangne uge store skader i omkring 400 hektar vinmarker i Chablis i den nordlige del af Bourgogne.

En katastrofe for vinhusene


I nogle af vinmarkerne er mellem 80 og 100% af den kommende druehøst gået tabt, hvilket selvsagt er en katastrofe for de berørte vinproducenter. Når det gælder de fornemme Grand Cru-marker, er skaderne dog begrænsede.
I flere områder i Bourgogne er vinproducenterne nu begyndt at indstille sig på, at årgang 2016 bliver en af de mindre og mere komplicerede årgange.

Kvindelige vinmagere fra Portugal

En vinverden domineret af mænd er ved at være historie. Flere og flere kvinder står for arbejdet med at fremstille vin og hvorfor ikke? Kvinder er generelt bedre end mænd til at smage, så selvfølgelig mestrer de også håndteringen af de høstede druer.
Portugal er ingen undtagelse, hvilket et nyligt besøg i København af en gruppe kvindelige vinmagere vidnede om.
De repræsenterede sytten forskellige producenter og var hidkaldt i anledning af FN's ”Women Deliver”-konference, men havde altså deres egen minikonference med indlagt smagning under betegnelsen ”Portugal, Women & Winemaking”.
Ved den slags sammenkomster er der så mange vine at smage på, at man må vælge. VinAvisen valgte at koncentrere sig om hvidvine, og der var gevinst adskillige gange.

Gode hvidvine på Alvarinho


Ikke mindst hvidvine på druen Alvarinho, som er udbredt i produktionen af Vinho Verde, var perfekte til den solfyldte forårsdag. Casa Santos Limas fadlagrede Pluma Alvarinho Reserva og Conceito Vinhos's Alvarinho (Nordentoft Wine) var seriøse eksempler på Vinho Verdes muligheder.
Herdade Do Rocim (Nordentoft Wine) i Alentejo har taget den gamle praksis med lagring af vin i amforaer til sig og bød på den meget drikkelige hvidvin Olho do Mocho Reserva. Og så var der Herdade do Esporão (Portugisisk Vinkælder), som siden grundlæggelsen i 1973 har markeret sig som en af Portugals mest spændende vingårde.
Tre hvidvine demonstrerede forskellen på brugen af portugisiske og importerede druesorter. Monte Velho er 100% portugisisk. Esporão Reserva er hovedsagelig portugisisk, men tilsat lidt Semillon. Og Esporão Private Selection er blandet af Semillon plus Roussanne og Marsanne. Den er dyrest af de tre, men det er en smagssag, om den også er bedst. Jørgen Aldrich


Verdens største smagning af Alsace-vine

Millésimes Alsace, verdens største branchemesse for Alsace-vine, løber af stabelen for tredje gang i kongrescentret i byen Colmar d. 13. og 14. juni.
Her vil vinimportører, vinskribenter, sommelierer og andre branchefolk få rig lejlighed til at smage på røde, hvide og boblende vine hos de i alt 100 forskellige vinproducenter.
Der vil også blive afholdt en masterclass om Riesling-vine og deres match med diverse retter.
Smagningen, der arrangeres hvert andet år af Alsaces vinråd, Conseil Interprofessionnel des Vins d’Alsace (CIVA), har sin egen meget detaljerede og overskuelige hjemmeside, der i høj grad gør det muligt at forberede sig, før man besøger messen.

Et større antal søgemuligheder


På hjemmesiden kan man se udstillerlisten og få alle mulige oplysninger om de enkelte vinhuse - blandt andet hvilke lande, de eksporterer til, hvis de da har en eksport. Den oplysning er jo bestemt et gode for de vinimportører, der er på jagt efter nye vine til forretningshylderne.
Man kan også søge på vine på bestemte druer, så man målrettet kan gå efter de stande, der fx har vine på Gewürztraminer i sortimentet. Man kan ligeledes få listet økologiske og biodynamiske producenter - og endog dem, der er i færd med at lægge om til økologi.
Og så kan man selvfølgelig melde sig til Millésimes Alsace under ”Visitor registration”.


Udsnit af den officielle filmplakat for Sour Grapes.

Vinsvindel på det hvide lærred

Rudy Kurniawan må nok regnes for den største vinsvindler i de sidste hundrede år. I 2012 blev han arresteret i sit hjem i Los Angeles, hvor man fandt en sand ”vin-fabrik”, falske etiketter med berømte vinnavne og et hav af tomme vinflasker. Over en periode på ti år indbragte de forfalskede vine Kurniawan omkring 130 millioner dollars (cirka 792 mio. kr.) på auktioner og hos handlende inden for fine vine.
Den britiske filmmand Jerry Rothwell blev grebet af sagen og besluttede sig for at lave en dokumentarfilm om storsvindleren - fra han begynder at samle på vin som ganske ung, over årene hvor han lever livet med dyre ure og hurtige biler, til hans arrestation og dom på ti års fængsel.

Venner og ofre udtaler sig


Nu efter to års optagelser er filmen ”Sour Grapes” færdig og er blevet vist for første gang på filmfestivalen Hot Doc i Toronto. En lang række af de personer, der har haft kontakt med Rudy Kurniawan, optræder i filmen - vinhandlere, vinskribenter, sommelierer og nogle af hans venner og samarbejdspartnere, som alle i sin tid blev chokerede over svindelen.
Også vinsamleren Bill Koch, der købte forfalskede flasker hos Acker, Merrall & Condit - flasker, som Kurniawan havde indleveret til auktionshuset - udtaler sig i filmen. Det samme gør Maureen Downey, en af verdens førende vinsvindel-specialister, der var årsag til, at Kurniawans svindel blev afsløret.
I juni måned vises Sour Grapes i Storbritannien - om og i så fald hvornår den kommer til Danmark er endnu uvist. Man kan læse mere om filmen på dens egen hjemmeside.


Angela de la Rosa Tanco.

Fornem orden til spansk ildsjæl

Ordenen Isabel la Católica blev indstiftet i 1815 af kong Ferdinand d. 7. af Spanien til ære for dronning Isabella d. 1. af Kastilien (1451-1504) - også kaldet Isabella den Katolske. Hun stod bag flere store begivenheder i Spaniens historie. Det var blandt andet hende, der sammen med sin mand, Ferdinand d. 2. af Aragonien, generobrede det sydspanske Granada fra maurerne.
Siden ordenens indstiftelse er den blevet givet til spaniere og siden hen også udlændinge, der har gjort en indsats til gavn for Spanien. Alt lige fra præsidenter og prinsesser til forfattere, sangere og fodboldspillere har modtaget den i den række af forskellige grader, ordenen findes i.
I den forgangne uge modtog også den tidligere PR-ansvarlige i Spaniens Ambassades handelsafdeling, Angela de la Rosa Tanco, ordenen i den grad, der benævnes Cruz de Oficial (officers korset). Og det var, som den spanske ambassadør udtrykte det, da han overrakte hende ordenen, yderst velfortjent.

Har modtaget flere priser


Angela de la Rosa Tanco gik på pension i 2015, men gennem sit lange arbejdsliv på ambassaden har hun gjort en utrættelig indsats for at udbrede viden om spansk vin og gastronomi på dansk jord - og ikke mindst har hun med ildhu forsøgt at fremme kendskabet til sherryens verden, der står hendes hjerte meget nær.
Det er ikke den første anerkendelse, Angela de la Rosa Tanco har modtaget. I 1992 fik hun tildelt den fornemme orden Lazo de Dama de la Orden del Mérito Civil af kong Juan Carlos d. 1., og i 2011 fik hun Victor de la Sernas mindepris af det spanske kongelige gastronomiske akademi for bedste fremstød og udbredelse af spanske vine.

Nedtælling til Rhônevinfestival 2016

Selv om der er nogle måneder til, kan det være en god idé allerede nu at planlægge, hvilke af sensommerens vinøse arrangementer, man vil deltage i. En af de store tilbagevendende begivenheder er Rhônevinfestivalen, som både vinbranchefolk og forbrugere er strømmet til år efter år.
I år er det 13. gang, festivalen afholdes, og datoen er d. 17. september. Rammerne for festivalen er traditionen tro Dansk Vincenter i Avedøre ved København, hvor de mange Rhônevine smages med udsigt til vinmarkerne.
Udstillerne, der skænker i glassene, er både store vinimportører og en hel underskov af kvalitetsbevidste specialimportører. Ved festivalens store publikumskonkurrence kåres dagens bedste vine.
Rhônevinfestival 2016 afholdes i samarbejde mellem Inter Rhône og The Wine Company. Man kan finde en oversigt over udstillerne og købe billetter til 275 kr. pr. person ved at klikke her.
Interesserede udstillere er velkomne til at kontakte arrangørerne på thewinecompany@private.dk eller tlf.: 22 24 68 82.


Tre af de fem store vinfyldte yvere, som man kan tappe vin fra.

Klostret, hvor man kan malke vin

Den 4. juni afholdes festivalen Cité Idéale i Saumur i Loire, og i den forbindelse har fem arkitekter og designere fået lov til at udsmykke middelalderklostret Fontevraud, der ligger omgivet af Saumurs vinmarker.
I klostrets tidligere køkken vil der blive monteret fem kæmpestore yvere, fremstillet af træ. Yverne, hvis forbillede er klostrets udvendige spir (i omvendt udgave), vil blive fyldt med i alt 2000 liter vin, så besøgende under festivalen og lige indtil november vil kunne ”malke” rød-, hvid- eller rosévin. Alt, hvad man skal gøre, er at sætte vinglasset ned under yveret og klemme på den nederste tut.

Inspireret af romersk myte


Installationen er skabt af designfirmaet Barreau et Charbonnet, og meningen er, at den skal lede tankerne hen på den romerske myte om Romulus og Remus, der overlevede ved at die hos en hunulv og senere grundlagde Rom. Samtidig har vinen jo også relation til klostrets køkken og vinmarkerne udenfor.
Man kan læse mere om festivalen (på fransk) ved at klikke her.


Foto: CIVC.

Ny rapport om bobler

På verdensplan blev der i 2014 drukket 17,6 millioner hektoliter mousserende vin, og forbruget er siden 2005 steget med 4,1%. Det er betydeligt mere end forbruget af stillevine (rød-, hvid- og rosévin), hvor væksten i samme periode lyder på 1,3%.
Tallene stammer fra en nylig offentliggjort rapport fra FranceAgriMer om såvel forbruget, som produktionen og eksporten af boblevine.
Nedenfor bringer vi nogle af de interessante informationer fra rapporten, som kan læses i sin helhed (på fransk) ved at klikke her.

Forbrug, produktion og eksport


* Når det gælder forbruget af mousserende vin, ligger Tyskland i spidsen med 2,9 mio. hektoliter årligt - det svarer til 4,7 flasker pr. indbygger. Rusland indtager andenpladsen med 2,4 mio. hektoliter, hvorefter følger USA med 1,9 mio. hektoliter og Frankrig med 1,8 mio. hektoliter.
* Frankrig fremstiller 20% af al mousserende vin, hvilket gør landet til den største producent af boblevine på verdensplan. Dernæst kommer Italien (18%), Tyskland (15%) og Spanien (9%).
* Kun tre lande, Frankrig, Italien og Spanien, står for hele 85% af den globale eksport af mousserende vin. De sidste 15% deles primært mellem Tyskland, Sydafrika og Australien.


Så er 1000-point skalaen parat

I uge 15 nævnte vi, at den britiske vinskribent Ella Lister havde kreeret en 1000-point skala, Wine Lister, der skulle fungere som en mere objektiv måde at anmelde og pointgive vine på.
Pointsystemet går ud på at indsamle point på vine fra førende vinskribenter over hele verden heriblandt britiske Jancis Robinson og det franske makkerpar Michel Bettane og Thierry Desseauve.
Ella Lister har også allieret sig med den store online vinsøgeside Wine-Searcher og Wine Market Journal, der bidrager med data fra auktionsverdenen.
De mange forskellige informationer og data om en given vin bliver bearbejdet i en algoritme - en beregningsmodel - i en computer og præsenteres så på Wine Listers hjemmeside i form af 1000-point skalaen. Nu er hjemmesiden omsider åbnet efter fire års forarbejde, og den kan ses ved at klikke her.

Ingen vine under 100 kr.


Umiddelbart kan man søge på vine ud fra vinnavn, land, appellationer, prisniveau og point. Der er ikke en eneste af de vine, databasen foreløbig rummer, der har fået 1000 point. Så vidt vi kan se, er det højeste, der er givet, 983 point, og det er for Domaine de la Romanée-Conti La Tâche Grand Cru, der koster 1712 pund (cirka 16.630 kr.).
Der er heller ingen vine i databasen (endnu) til under 10 pund (cirka 97 kr.). Og man finder kun en enkelt vin til den pris, nemlig Bodegas Condado de Haza Condado de Haza, der har fået 510 point.

Flere informationer som medlem


De point, man ser, er en samlet vurdering for samtlige årgange. Hvis man vil klikke ind og se, hvor mange point de enkelte årgange af en given vin har fået, skal man abonnere på tjenesten. Og så er det man skal have kreditkortet frem. Til gengæld får man så adgang til en række forskellige informationer, hvoraf mange uden tvivl kan have interesse for vinbranchefolk og vinsamlere.
Et medlemskab koster 10 pund (cirka 97 kr.) om måneden - køber man et årsabonnement, er prisen 90 pund (cirka 874 kr.). Men her og nu er der også et gratis prøveabonnement på fjorten dage, som måske var værd at forsøge sig med i første omgang.


Vil du have vores løbeseddel?

Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

Nyheder fra den danske vinbranche

* OBS!!! VinAvisens redaktion holder lukket fra og med d. 25. maj til og med d. 30. maj. Avisen udkommer naturligvis som vanligt.


Birthe Jensen.

VinAvisens Blå Bog

Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.

Birthe Jensen (f. 1964) formidler kvalitets-vine fra nogle af de bedste vinhuse i Australien og New Zealand til importører i Europa og har i de senere år også føjet enkelte vinhuse fra Italien og Chile til porteføljen. Hun arbejder sammen med de europæiske importører og assisterer med at finde frem til specifikke vine til restauranter, specialbutikker, supermarkedskæder og specielle projekter.
Derudover yder hun også eksporthjælp for udvalgte vinhuse, og hvert år arrangerer hun messestande på nogle af verdens største vinmesser, heriblandt Prowein.
Oprindeligt er Birthe Jensen eksportuddannet og har tidligere været ansat hos Danfoss og Maersk Air. Det var under hendes mange besøg i Australien, at hun blev inspireret til at importere vin til Danmark, hvilket hun gjorde sideløbende med sit faste job. I 1996 bosatte hun sig i Sydney, hvor hun arbejdede for Louis Poulsen og senere som eksportrådgiver for Det Danske Konsulat.
Det var imidlertid i vinmarken og blandt vinmagerne, hun fandt passionen. I sin fritid begyndte hun derfor at arbejde for danske importører og fandt de bedste vine fra hver enkelt region. Behovet for gode vine var så stort, at hun i 2003 startede sit eget firma i Sydney, Distinguished Wines - et firma, der har givet hende mange gode oplevelser.
Birthe Jensen har også skrevet bogen ”Vinene fra Australien”, der i 2007 blev udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof - og som modtog en Gourmand Award som ”Best Book in the World” i kategorien ”New World Wines”.
I 2011 fulgte en bog om desserter og søde vine fra Danmark med titlen ”Sweet on Denmark”. Den er blevet solgt verden over og er oversat til dansk med titlen ”Det Søde Danmark”.
I øjeblikket er hun i gang med vinuddannelsen WSET, som hun forventer at færdiggøre i 2017.
Birthe Jensens andet hjem er i Australien, hvor hun boede i 10 år, og hvor hun nu bor et par måneder om året og plejer sit netværk, holder sig ajour med nye tiltag inden for vinverdenen og finder gode vine til importørerne. Udover vinen holder hun også meget af naturen, madlavning, rejser, cykling og ikke mindst familie og venner.
Adresse: Distinguished Wines, Søllerødgårdsvej 6, Søllerød, 2840 Holte, tlf.: 22 88 33 28, email:mail@birthejensen.com, www.distinguishedwines.com
Send dit spørgsmål til info@vinavisen.dk. Ugens bedste svar bringer vi her.


Ugens gode spørgsmål

Jens R. Rasmussen studsede over bagetiketten på en australsk vin, som han købte for nylig hos H.J. Hansen. Der står nemlig, at vinen ”indeholder sulfitter og mælk”.
- Mon det er malolaktisk gæring, der i oversættelsen er blevet til, at vinen indeholder mælk? Spørger han.
Nej, det har intet at gøre med malolaktisk gæring - den efterfølgende gæring, der omdanner æblesyren i vinen til den blidere mælkesyre. Og der er heller ikke iblandet mælk i vinen. Det drejer sig derimod om EU-regler, som blev indført 1. juli 2012.
Mange vine klares på traditionel vis med mælkeproteinet kasein eller æggestoffet albumin. Når klaringsmidlet daler ned gennem vinen, opsamles diverse urenheder, og vinen efterlades klar og pæn at se på.

Sporstoffer i vinen


Under processen kan der godt efterlades ganske små mængder af disse naturlige klaringsstoffer, og det mener man i EU, at allergikere over for mælk og æg bør oplyses om på vinflaskens bagetiket. I stedet for de mindre kendte ord kasein og albumin kan vinproducenten vælge at skrive, at vinen indeholder mælk, mælkeprodukter, mælkekasein, mælkeprotein - eller æg, hvis der er brugt albumin til klaringen.
Vinproducenter, der har anvendt fx kasein til klaring af vinen, skal sørge for at få målt indholdet af sporstoffer. Det gøres via en særlig teknik, hvor man kan afsløre helt ned til 0,25 mg af et stof pr. liter vin. Kun hvis måleprøven er positiv, skal sporstofferne oplyses på etiketten.

Ugens store billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. .
Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182. ..Billede 183-208
Billede 209-234 Billede 235-260 Billede 260-286 Billede 287-312
Billede 313-338 Billede 338-364 Billede 364-390


376 Ikke kun turistbåde, men også fragtpramme passerer vinmarkerne langs Moselfloden (foto © Kaj S. Hansen).


VinAvisen finder de gode vine!

Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 24 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.

VinAvisens Smagenoter

Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.

Hvidvin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Sissan, Kressmann, Sauvignon Blanc, Bordeaux, Frankrig, 2015, lav alkohol (12%)

69,5 kr., Irma

Lækker hvidvin med et klart billede af druen Sauvignon. Den har god frugt, fin lille krydring, noter af citrus ... Kom med tolv østers!

stjernestjernestjernestjerne

Castelbeaux, Chardonnay, Vin de France, Grande Réserve, Frankrig, 2015, lav alkohol (12%)

99,75 kr., på tilbud indtil 12. juni: 69,75 kr., Skjold Burne

En udmærket og forholdsvis let hvidvin med en fin duft af mirabelle og med en tør og fyldig frugtsmag med friske citrusnoter. En vin, der egner sig godt til sommerens skaldyr. Giv den lige et par minutter i glasset, så den ikke er alt for kold.

stjernestjernestjerne

La Flor, Bodegas Hugo y Eduardo Pulenta, Sauvignon Blanc, Mendoza, Argentina, 2015, lav alkohol (12%)

129 kr., pris ved 6 flasker: 99,33 kr., Propperiet

En meget enkel, nærmest lidt tynd hvidvin med et begrænset smagsbillede. Men frisk er den da. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Italo Cescon, Müller Thurgau, Venezia IGT, Italien, 2014, lav alkohol (12%)

129 kr., på tilbud til 115 kr. flasken, YouAndWine

Dette er en lækker og meget interessant hvidvin. Den har en frisk og mineralsk duft og en fyldig og næsten cremet smag, der får den dejlige aroma til at hænge længe i munden. Smagen byder på modne grønne druer, gule blommer og så en lille røget note. Nyd den til en laksekotelet eller en ekstra god kyllingeret.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Domaine le Verger, Alain Geoffroy, Chardonnay, Chablis, Frankrig, 2014, lav alkohol (12,5%)

140 kr., Compagniet

Delikat hvidvin med en frisk og dejlig druesmag, fin krydring, mineralske noter og en god, lang eftersmag.

stjernestjernestjerne

Örökké, St.Andrea, Egri Cuvée Grand Superior, Ungarn, 2013, middel alkohol (14%)

145 kr., Laszlo's Vin

En meget enkel hvidvin, frisk, men uden noget større smagsbillede. Helt billig er den ikke.

stjernestjernestjernestjerne

Altenberg, Pfaffl, St.Laurent, Niederösterreich, Østrig, 2011, lav alkohol (13%)

145 kr., pris ved 12 flasker, Køge Vinhandel Webshop

En lidt enkel, men forfriskende rødvin med god druesmag og tørre tanniner. Helt billig er den ikke.

stjernestjernestjernestjernestjerneØ

Signature, Muré, Riesling, Alsace, Frankrig, 2014, lav alkohol (12,5%)

149,75 kr., på tilbud indtil 12. juni: 112,50 kr. ved 2 flasker., Skjold Burne

En meget lækker hvidvin og et fornemt udtryk for Riesling-druen. Den er frisk og liflig, har en god fylde og en lang eftersmag med friske citrusnoter. Nyd den til lyse fisk og skaldyr. Vinen er økologisk og har skruelåg.

Rosévin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Les Cigales, Château Penin, Bordeaux, Frankrig, lav alkohol (12,5%)

Denne udmærkede rosévin har en fin, lys laksefarve, en dejlig duft og en harmonisk, frisk smag. En meget anvendelig vin både som áperitif, som terrassevin og til mad.

Rødvin

stjernestjernestjernestjerne

Double Pass, Byrne, Shiraz, South Australia, Australien, 2014, middel alkohol (14%)

75 kr., Gallovini

Man er ikke i tvivl - dette er Australien (sødme), og dette er druen Shiraz (bær og struktur). Det er ikke elegancen, der trykker den, men den er god til en kraftig kødret. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Ferratus AØ, Bodegas Cuevas Jiménez, Tempranillo, Ribera del Duerok, Cosecha, Spanien, 2014, middel alkohol (14%)

79 kr., pris ved 6 flasker, Høj Larsen Vinimport

Blød og lækker rødvin med god, let krydret druesmag, tilpas syre, fint integrerede fadnoter og en lang eftersmag. Samt gode tanniner, der gør den fortræffelig til lidt fede kødretter.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Colle Vitis, Valpolicella Ripasso, Italien, 2013, middel alkohol (13,5%)

84,95 kr., Fortium

Det er svært at sige noget grimt om denne rødvin. Den kan det hele - god duft, bred frugt, fin krydring, bløde tanniner og en lang eftersmag.

stjernestjernestjernestjerne

Gran Pasas, Hammeken Cellars, Monastrell, Jumilla, Spanien, 2013, middel alkohol (14%)

89,95 kr., på tilbud i denne uge (uge 21): 49,83 kr. ved 6 flasker, Kvickly

Til den, der godt kan lide en fyldig rødvin med en markant sødme er dette en god mulighed - ikke mindst til den lave tilbudspris i denne uge.

stjernestjernestjerne

Viaterra, Editària, Garnacha, Terra Alta, Spanien, 2014, høj alkohol (14,5%)

99 kr., pris ved 6 flasker, D’Wine

Denne rødvin er ikke særlig kompleks - stort set er den ikke andet end frugt, sødme og alkohol. Lidt intetsigende. Men naturligvis drikkelig og en mulighed, hvis den havde kostet halvt så meget.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Callia, Bodegas Callia, Malbec, San Juan, Argentina, 2014, lav alkohol (13%)

99 kr., pris ved 6 flasker: 55 kr., Holte Vinlager

En flot rødvin og til prisen 55 kr. lidt af et fund. Vinen har en blød, afrundet frugtsmag med noter af kirsebær og kløver. Dertil bløde tanniner og en fin krydring. God til mad. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Cuvée Vielles Vignes, Cabalié, Languedoc, Frankrig, 2015, lav alkohol (13%)

99,95 kr., pris ved 6 flasker: 79 kr., AndrupVin.dk

En rødvin med en forførende duft af solmodne brombær og kirsebær og en smag, der bare har det hele - masser af moden frugt, en fin syre, der opvejer frugtsødmen og en meget lang og lækker eftersmag. Vinen er et kup til prisen ved 6 flasker.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Pure Zin, Globus Wine, Zinfandel, Californien, USA, 2013, middel alkohol (14%)

99,95 kr., pris ved 6 flasker: 79,95 kr., Vinmonopolet

Vellavet rødvin med bred frugt, en god krydring, noter af vanille, bløde tanniner og en lang eftersmag med et lille bid, der er godt til mad. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerneØ

Remordimiento, Bodegas Cerrón, Jumilla, Spanien, 2013, middel alkohol (14%)

119,95 kr., pris ved 6 flasker: 99,95 kr., Erik Sørensen Vin

Blød, fyldig og lækker rødvin på økologisk dyrkede druer: Cencibel (Tempranillo), Cabernet Sauvignon og Petit Verdot. I smagen fint krydrede noter (timian)...

stjernestjernestjernestjernestjerne

Rutini, Mendoza, Argentina, 2013, middel alkohol (14%)

169,75 kr., på tilbud indtil 12.juni: 139,75 kr. flasken, Skjold Burne

En stor, koncentreret og harmonisk rødvin på Cabernet Sauvignon og Malbec. Den har masser af modne solbær i duft og smag og fine krydrede noter, der giver perfekt modspil til frugtsødmen. En vin, der er hver en krone værd.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Bussola, Ca' del Laito, Valpolicella Ripasso, Italien, 2012, høj alkohol (15%)

199 kr., på tilbud til 175 kr., YouAndWine

En herlig rødvin med en fyldig frugtduft og en smag med masser af power og krydrede noter. Vinen har også en god portion syre, der gør den velegnet til mad.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Ser Lapo, Mazzei, Chianti Classico, Riserva, Italien, 2012, middel alkohol (13,5%)

En dejlig, klassisk Chianti-rødvin med god frugt, fin krydring og en lækker syre, der lægger sig hen over tungen. Lang eftersmag. Drøm om hele det italienske køkken!

stjernestjernestjernestjernestjerne

Château Belgrave, Haut-Médoc, Frankrig, 2012, lav alkohol (13%)

225 kr., pris ved 12 flasker, 1855 Cru

Denne røde Bordeaux skal have lidt luft for at åbne sig - men den vil frem for alt blive mere afrundet, hvis den får lov til at hvile endnu nogle år. I smagen er der blommer, kirsebær og solbær samt i dag nogle fremtrædende fadnoter.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Cascina Cucco, Cerrati, Nebbiolo, Barolo, Italien, 2011, høj alkohol (15%)

329 kr., pris ved 6 flasker, GrauballeVin.dk

Denne fortræffelige rødvin skal bare have lidt luft, så åbner den sig som en elegant vin med dyb frugt og et bredt smagsbillede. Dyr og dejlig. Lad den gerne ligge endnu tre-fire år.

stjernestjernestjernestjernestjerne

El Nido, Bodegas el Nido, Jumilla, Spanien, 2013, høj alkohol (16%)

999,95 kr., pris ved 6 flasker: 799 kr., AndrupVin.dk

Denne rødvin er dyr, men også utroligt lækker. En dejlig duft og en moden, dyb og blød smag. I smagen mørke bær, fin krydring, bløde tanniner og vanille fra lagringen i 24 måneder på nye fade af fransk og amerikansk eg. Dertil 16% alkohol, men der er slet ingen spritkant. Vinen er lavet på 70% Cabernet Sauvignon og 30% Monastrell (Mourvèdre).

Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen