En af sidste års deltagere i konkurrencen i færd med at kreere en opsigtsvækkende cocktail.
En meget kreativ konkurrence
I 2016 afholdtes første udgave af ”World’s Most Experimental Bartender” - en cocktailkonkurrence, der giver denne verdens bartendere mulighed for at give kreativiteten fuld skrue.
Det er Glenfiddich, der står bag konkurrencen, og det verdensberømte skotske whisky-mærke skal derfor selvsagt være hovedingrediensen i de dystende cocktails.
Bartenderen får dog ikke lov til at være alene om at eksperimentere - cocktailen skal nemlig skabes i samarbejde med en person fra en helt anden branche.
Spændende makkerskaber
Ved sidste års konkurrence var der fx en bartender, der samarbejdede med en poet, mens andre deltagere havde indgået makkerskab med en brygger, glasmager, botaniker, ostemager, chocolatier osv.
Der er frit valg på alle hylder - målet er blot at skabe de mest opsigtsvækkende, eksperimentelle og selvfølgelig også velsmagende cocktails.
I 2016 blev det amerikansk sejr til bartender Nathan O’Neill fra NoMad Hotel i New York. Han vandt med noget så specielt som en stribe kogte cocktails, der blev skabt via en særlig vakuumteknik, sous-vide, som anvendes inden for madlavningen. Hans samarbejdspartner var da også en kok, John Taube.
En lille film på YouTube giver et indtryk af de fantastiske serveringer, finalisterne bød på.
Bliv deltager i konkurrencen
Nu gælder det årets konkurrence, og før finalen i Skotland skal der afholdes nationale udtagelseskonkurrencer.
Det er Hans Just, der importerer Glenfiddich til Danmark, som står bag den danske konkurrence. Og bartendere, der kunne tænke sig at deltage, kan få mere at vide hos Morten Barndorff Simonsen på
mbs@hansjust.dk.
Man kan også med det samme sende en ansøgning. Fristen er d. 10. september, og ansøgningen skal omfatte et billede af den cocktail-servering, man har tænkt sig at deltage med sammen med sin makker, og en beskrivelse på højst 250 ord.
Et kursus oven i hatten
Udtagelseskonkurrencen afholdes i slutningen af september, og i november skal det danske vinderpar så deltage i den internationale finale, hvis rammer er Glenfiddich Experimental Bartender Academy i Skotland.
Før finalen deltager finalisterne i tre intense dage på akademiet, hvor de lærer at lave whisky fra bunden af og vil kunne suge viden til sig fra Glenfiddichs dygtige destilleri-specialister.
Derefter får de mulighed for at forfine deres innovative cocktail-ideer ud fra deres nye viden, inden ideen skal præsenteres for dommerpanelet på finaledagen.
Man kan læse mere og se endnu en lille inspirerende film på på Glenfiddichs
hjemmeside.