Fra Domaine de Danis vinmarker, hvor vinstokkene nu er i en miserabel tilstand. Foto: David Piquemal.
Åh nej, ikke nu igen!
David Piquemal fra Domaine de Danis i Castelnau d’Auzan i det sydfranske Gers har netop mistet 100% af sin kommende druehøst til et usædvanligt kraftigt hagluvejr - og han er langt fra den eneste.
Netop nu har de franske vinproducenter efter sidste års stærkt reducerede høst hårdt brug for en stor mængde druer og masser af vin i lagrene. Og så har vejrguderne - ligesom under vækstsæsonen i 2021 - igen vist sig fra den yderst barske side.
I den forgangne uge bombarderede haglbyger ifølge Vitisphere vinmarkerne i såvel Gers som i Bordeaux, Bergerac, Gascogne, Loire, Savoyen og Roussillon.
Kæmper også med tørke
Hagl på størrelse med marmorkugler rev det friske grønne løv og de spæde drueklaser mod jorden i vinmarkerne, og det vil højst sandsynligt medføre endnu et år med en reduceret høstmængde. Nogle vinproducenter har allerede meddelt, at de nok får svært ved at leve op til de sædvanlige leverancer af vin til samtlige kunder.
De franske vinhuse slås ikke kun med haglbyger – mens nogle vinområder har fået næsten alt for rigelige mængder nedbør i de seneste måneder, venter producenterne i andre områder – fra Provence til Alsace - stadig utålmodigt på at se bare nogle få regndråber dale ned over vinmarkerne.
Det nye hotel kommer til at ligne en gigantisk snegl midt i den hstoriske vinmark.
Luksushotel midt i vinmarken
Seppeltsfield, der blev grundlagt i Barossa, South Australia i 1851, er en af Australiens ældste vingårde. I 2009 blev den købt af forretningsmanden Warren Randall, og siden da har han brugt 12 millioner AUD (cirka 83 mio. kr.) på at renovere det gamle vinhus og udvide ejendommen.
Næste skridt er opførelsen af et 12 etages luksushotel, The Oscar Seppeltsfield, med egen restaurant midt i Seppeltsfields historiske vinmark – noget, der har vakt harme hos de lokale beboere i området. Men efter to års kamp fra begge lejre har Warren omsider fået endeligt grønt lys af myndighederne til at gå i gang med byggeriet.
Randall har store ambitioner for det nye hotel, der forventes færdigt i 2024. Han kalder det for ”Barossas Sydney Opera House” med henvisning til den skulpturelle arkitektur, og han er sikker på, at det vil blive ”den mest eftertragtede luksus-destination i Barossa for turister fra hele verden”.
Slut med produktionen af Fino
Ud over de 71 værelser og suiter vil der på toppen af bygningen blive anlagt en tagterrasse med en 360 grader udsigt over de omkringliggende vinmarker.
Et større areal med Palomino Fino vinstokke vil blive nedlagt, så der bliver plads til byggeriet. Det medfører, at Seppeltsfield må stoppe med sin produktion af fortificeret vin af Fino-typen. Til gengæld bliver markens meget gamle Grenache-vinstokke reddet ved at erstattet nogle døde vinstokke i en anden af vinhusets marker.
Ved at
klikke her kan man se en lille YouTube-film om hotellet, som er budgetteret til at koste 50 mio. AUD (cirka 346 mio. kr.).
Og i denne uges Hall of Fame længere nede på siden kan man læse om manden, som lægger navn til hotellet, Oscar Benno Pedro Seppelt.
Berømt vinhus solgt
Isole e Olena er et af Chianti Classicos berømte vinhuse, hvis flagskib er supertoskaneren Cepparello. Vinhuset blev grundlagt i 1956 af en advokat fra Piemonte, Francesco De Marchi, og siden 1980 har det været drevet af hans søn, Paolo De Marchi.
Men det er slut nu – Paolo De Marchi har valgt at sælge vinhuset, og den nye ejer er det franske firma Societe Europeenne de Participations Industrielles (EPI) – et holdingselskab, som ejes af familien Descours.
Selskabet ejer i forvejen flere andre vinhuse og -firmaer – blandt andet det ligeledes berømte toskanske vinhus Biondi Santi, champagnehuset Charles Heidsieck, Château La Verrerie og négociantvirksomheden Tardieu Laurent.
Købssummen er ikke offentliggjort, men sikkert er det, at Paolo De Marchi forbliver som vinmager i Isole e Olena, mens Giampiero Bertolini, der også er EPI's CEO hos Biondi Santi, vil stå for den daglige ledelse af vinhuset.
I Château Troplong Mondots vinkælder ligger årgang 2022 stadig på fade. Foto: Troplong Mondot.
Vinslottene afslører priserne
Vinslottene i Bordeaux er i færd med at løfte sløret for priserne på den nye årgang 2021 – den årgang, der stadig ligger på fade, og som blev smagt af vinskribenter og -importører fra hele verden under primeur-ugen i april. Og en årgang, der af mange anmeldere er blevet kaldt for en tilbagevenden til den klassiske og mere stringente Bordeaux-stil.
Vækstsæsonen var bestemt ikke nem for vinproducenterne, og udfordringerne afspejler sig ifølge flere anmeldere i en meget uensartet kvalitet med store stjerner og mindre interessante vine.
Turbu på frigivelsen
Priserne, der frigives, er de såkaldte ex-Bordeaux priser - dem, vinhandlerne betaler til slottene. Før vinen havner i forbrugernes glas, er der naturligvis også lagt en avance på fra de handlendes side. Generelt er de ex-Bordeaux priser, som slottene indtil videre har frigivet, enten lavere eller nogenlunde på niveau med dem for årgang 2020.
I den forgangne uge kom der for alvor turbo på pris-afsløringerne, og flere af de berømte vinslotte har meldt ud om deres priser. Det gælder fx Château Lafite Rothschild, der har sat sin pris til 470 euro (cirka 3500 kr.) flasken – en lille nedgang på 1,2% i forhold til årgang 2020.
Fra 250 til 1340 kr. flasken
Château Montrose har meldt ud med en pris på 114 euro (cirka 848 kr.) flasken – en nedgang på hele 10,9%, og det til trods for, at slottets 2021-årgang har fået meget rosende ord med på vejen af flere vinskribenter, heriblandt fra The Drinks Business’ Colin Hay, der har kaldt den for appellationen Saint-Estéphes ”star of the show”.
Rauzan-Segla har også meldt sin pris ud på 60 euro (cirka 446 kr.) ex-Bordeaux – ligeledes en nedgang på 9% i forhold til årgang 2020.
Prisangivelserne fra Troplong Mondot, Cantenac Brown og L’Evangile har ikke ændret sig nævneværdigt og ligger på henholdsvis 72 euro (cirka 535 kr.), 34,2 euro (cirka 254 kr.) og 180 euro (cirka 1340 kr.) flasken.
Festivalen breder sig både ude og inde i det store væksthus hos Nordlund Vingård.
Nedtælling til årets Rhônevinfestival
Selv om vi kun lige har taget hul på sommeren, kan man godt allerede nu sætte kryds i kalenderen ved de vinøse festivaler og arrangementer, der venter i sensommeren.
En af de store begivenheder er Rhônefestivalen, og krydset skal sættes ved d. 10. september. Det er 19. gang, den populære festival afholdes, og rammerne er som altid Nordlund Vingård i Avedøre ved København.
Hvert år er festivalarealet blevet udvidet for at have plads til de stadig flere stande og besøgende - og i år er ingen undtagelse.
Med udsigt til Nordlunds vinmarker kan man smage mere end 200 forskellige Rhône-vine, og startskuddet til at få skænket i glassene lyder kl. 11, hvor festivalen åbner.
Sidst på eftermiddagen vil der være en publikums-konkurrence om ”Best buy” blandt de mange vine, før dørene igen lukkes kl. 16.
Rhônefestivalen arrangeres i samarbejde mellem Inter Rhône og The Wine Company, og man kan finde en oversigt over udstillerne og købe billetter til 300 kr. pr. person ved at
klikke her.
Interesserede udstillere er velkomne til at kontakte arrangørerne på
thewinecompany@private.dk eller tlf.: 22 24 68 82.
Denne bolig med den skønne udsigt over Douro-dalen kan lejes via Airbnb.
Vingårde hos Airbnb
Det er nok de færreste, der ikke har hørt om ferieappen Airbnb, hvor private udlejer til private. Man kan vælge mellem en lang række kategorier af ferieboliger lige fra mere almindelige sommerhuse, historiske huse og palæer til kuppelhuse, hyrdehytter og husbåde.
Nu har Airbnb lanceret en ny kategori ”vingårde”, og der er rigtig mange destinationer og prislejer at vælge imellem.
Kategorien omfatter såvel deciderede vingårdsophold som værelser, villaer og lejligheder tæt ved vinmarker.
Når ”vingårde” er valgt, så klikker man på kortet og vælger land og område, og så er det ellers bare at gå på jagt efter den vinøse drømme-feriebolig.
Fra Danmark til Portugal
Man kan fx bo i den gamle vingård
Il Selvino i Toscana for 917 kr. pr. nat, i østfløjen i slottet
Arenfels i Rheinland-Pfalz til 1265 kr. pr. nat eller i et historisk hus i Umbrien til kun 353 kr. pr. nat.
Længere sydpå i Portugal kan man nyde udsigten fra vingården
Quinta Nova højt oppe i portvinsdalen for 1637 kr. pr. nat.
I Danmark er både Ørnberg Vin i Nykøbing Sjælland og Nordlund Vingård ved Avedøre med på listen.
Sådan kan gærceller se ud i et mikroskop. Her er det Saccharomyces cerevisiae. Foto: Wikipedia / Mogana Das Murtey og Patchamuthu Ramasamy.
Ny gær reducerer alkoholindholdet
Den globale opvarmning medfører i flere vindistrikter tørre vine med et stadig højere alkoholindhold, og det kan nogle gange være svært for vinproducenterne at tæmme procenterne.
Men hvis alt går vel, vil der før druehøsten årgang 2023 i de europæiske vinlande være en ny gærtype på markedet, der kan reducere det potentielle alkoholindhold med 1-2%.
I årtusinder har den mest anvendte gærtype til fremstilling af vin og øl været Saccharomyces cerevisiae. Når denne gær, der også findes naturligt på druernes skind, tilsættes druemosten, går den straks i gang med at fortære sukkeret og omdanne det til alkohol.
Vin med større fylde og fedme
Den nye gærtype, Starmerella bacillaris, skulle ifølge Vitisphere have endnu en fordel udover at kunne reducere procenterne. Den skulle give vine med større fylde og fedme – hvilket selvfølgelig kun er en fordel, hvis det er den vinstil, vinproducenten stræber efter.
Det er franske forskere, der står bag forsøgene med Starmerella-gæren, og det franske firma Sofralab, der til sin tid vil stå for produktionen af gæren - der får navnet Starbella.
Foreløbig har gæren kun været anvendt på forsøgsbasis i et laboratorie i små mængder druemost. Hvor effektiv den reelt er, når det gælder reduceringen af alkoholindholdet, kan forskerne først udtale sig sikkert om, når den senere i år afprøves på en større mængde druemost i samarbejde med et vinhus.
Dommerne var inddelt i flere smagepaneler. Her ses Bordeaux-panelets Élyse Lambert og James John i dyb koncentration. Foto: Nic Crilly-Hargrave.
Rekord for verdens største vinkonkurrence
Efter flere uger og smagerunder er verdens absolut største vinsmagning, Decanter World Wine Awards (DWWA), årgang 2022 slut, og resultatet over vinder-vinene er netop blevet offentliggjort.
Til denne 19. udgave af DWWA var der indsendt 18.244 vine, hvilket var en hidtidig rekord. Der blev uddelt medaljer i enhver kulør, hvoraf de tre fineste er guld, platin og så toppen af kransekagen Best in Show. Kun 50 vine – svarende til 0,27% af de mange indsendte vine – opnåede top-placeringen. Endnu engang brillerede Frankrig med hele ti Best in Show vine, hvoraf de fem kom fra Bordeaux - og en enkelt for første gang fra Beaujolais.
Italien opnåede otte Best in Show-medaljer, og her gik halvdelen til toskanske vine. Spanien fulgte på tredjepladsen med seks af medaljerne.
Bronze til Sverige
De cirka 250 dommere, hvoraf 41 var Masters of Wine og 13 Master Sommelierer, uddelte i alt 165 platinmedaljer og 677 guldmedaljer.
Vinene kom fra 54 forskellige lande – fra alle de kendte europæiske og oversøiske lande til de mindre kendte som Indien, Japan, Jordan, Bolivia og Peru. Danmark deltog ikke, men det gjorde Sverige, og her vandt Kullabergs Vingård en bronze-medalje for sin hvidvin Immelen.
Ved at
klikke her kan man se samtlige resultater fra årets konkurrence og søge via medaljefarve, land, distrikt, underdistrikt, vintype, vinfarve (her er også orangevin med), vinstil osv.
Vi hører gerne på
info@vinavisen.dk, hvis der er danske importører af nogle af Best in Show-vinene - eller af platin- og guldmedalje vinene.
Sådan så det ud under World Whisky Forum årgang 2020, som blev afholdt hos Westland Distillery i Seattle. Foto: WhiskyCast.com.
Internationalt whiskyseminar i Danmark
Whisky-verdenen har sit eget årlige seminar, World Whisky Forum, som i år afholdes for fjerde gang. Det virker oplagt, at værtslandet for et sådant seminar er et af de store whisky-lande, altså Skotland, Irland, USA eller Japan – hvilket det da også har været de tre gange, seminaret indtil videre er blevet afholdt.
Men årgang 2022 af World Whisky Forum bliver afholdt i Danmark, og det er landets førende whisky-destilleri, Stauning Whisky ved Skjern i Vestjylland, der bliver rammen om begivenheden.
Det er tre internationale whiskyspecialister, der står bag World Whisky Forum, hvis formål blandt andet er at give whiskyproducenter og andre professionelle i branchen inspiration til at takle de udfordringer, den internationale whiskyindustri løbende står over for.
Et innovativt destilleri
Seminaret varer fra d. 21. til 23. juni, og det bliver med taler og paneldiskussioner fra nogle af verdens førende whiskyspecialister og drinks influencers.
Dagene byder også på en rundvisning hos Stauning Whisky for deltagerne. Man skulle måske tro, at det ikke kunne have den store interesse – i hvert fald ikke for deltagere med egne destillerier i de store whiskylande.
Men jo, Stauning Whisky har i høj grad vakt internationale opsigt og anerkendelse med sin ofte innovative tilgang til whiskyfremstilling. Fx anvender destilleriet hele 24 små 2000 liters kobberkedler, hvor de fleste andre destillerier har større og langt færre kedler. Det medfører whiskyer med en ganske særlig aromaintensitet.
Følg med online
World Whisky Forum afholdes hver 18. måned, og for hver gang er der et overordnet tema i talerne – i år er det bæredygtighed i whiskyindustrien.
Enhver med glæde for whiskyens verden kan deltage, og som noget nyt har man sat billetter til salg til både fysisk og virtuel deltagelse. De fysiske billetter er allerede solgt – dog, hvis man meget gerne vil være til stede, kan man henvende sig til lederen af seminaret, Jan Groth, på
jan.groth@worldwhiskyforum.org. Og ved at
klikke her kan man få mere information om seminaret og købe billetter til online-deltagelse.
”Queens Visit” 12 Year Old Port Ellen Single Malt. En sådan sjældenhed kræver håndtering med hvide handsker hos Whisky Auctioneers.
En royal whisky fundet ved et tilfælde
Da skotske Gordon McIntosh for 23 år siden tømte sit barndomshjem for at sælge det, fandt han ved et tilfælde en større mængde whiskyflasker under trappen. Dem tog han med sig hjem til Glasgow, hvor han ligeledes placerede dem i et skab under trappen i sit og sin families hjem.
Og her har flaskerne befundet sig lige siden – indtil en whisky-kyndig ven for nogle måneder siden nævnte, at whisky fra det ikke længere eksisterende destilleri Port Ellen var i høj kurs i øjeblikket.
McIntosh vidste, at han havde en flaske whisky fra netop Port Ellen stående i skabet, og nu fik han så flasken vurderet. Det viste sig, at den var yderst sjælden, idet den var en ud af kun 40 flasker, fremstillet i 1980 i anledning af dronning Elizabeths besøg på Islay, hvor destilleriet lå.
Whiskyen var en 12 Year Old Single Malt, og formålet med flaskerne var, at de skulle overrækkes til dronningen og hendes nærmeste ansatte.
Solgt for rekordpris
Hvordan en af de sjældne flasker "Queen’s Visit" whisky var havnet under trappen i McIntoshs barndomshjem, forbliver uvist. Et gæt er, at hans far, der arbejdede i whiskyindustrien, har fået en flaske som afskedsgave, da han gik på pension i 1985.
McIntosh har netop solgt flasken på auktion hos Whisky Auctioneer, og hammerslaget lød på hele 84.000 pund (cirka 730.000 kr.). Det er en hidtidig rekord for Port Ellens "Queen’s Visit" whisky – der er nemlig kommet et par stykker under hammeren gennem årene.
I 2012 blev der solgt en flaske for 4500 pund (cirka 39.000 kr.) og i 2016 endnu en for 12.100 pund (cirka 105.000 kr.). Det helt store hammerslags-hop kom med salget af en flaske i 2018, der gik for 50.000 pund (cirka 435.000 kr.). Og igen i 2021 lød hammerslaget for en flaske på 72.000 pund (cirka 627.000 kr.).
At den netop solgte flaske gik får så højt et beløb skal selvfølgelig også ses i lyset af, at den britiske dronning fejrer sit platinjubilæum som regerng.
Den gamle, kostbare whisky leveres i en fornem æske med sort lak og guldstøv.
Ældste japanske whisky under hammeren
Budkrigen om en flaske af den ældste japanske whisky, Yamazaki 55 Year Old, startede på en online-auktion hos Sotheby’s d. 1. juni. Whiskyen er vurderet til mellem 400.000 og 500.000 dollars (cirka 2,8 og 3,5 og millioner kr.), og i skrivende stund (d. 10. juni), er buddene allerede nået op på 380.000 dollars (cirka 2,6 mio. kr.). Så man må sige, at der er rift om flasken.
Kun 100 flasker i omløb
Whiskyen har modnet i 55 år på fade dels af hvideg, dels af japansk Mizunara. Denne egetræs-sort vokser i det nordlige Japan, og træerne er som regel først velegnede til fade, når de er omkring 300 år gamle. Det er ikke alle bødkere, der kan forarbejde det hårde og lidt besværlige træ, men fadene er eftertragtede af de japanske whiskydestillerier – og i dag er der også enkelte skotske destillerier, der bruger fade af Mizunara.
For to år siden blev den gamle Yamazaki whisky tappet på kun 100 flasker og frigivet til salg i Japan til en pris på 3,3 millioner YEN (cirka 171.000 kr.). Så der er en god fortjeneste at hente, hvis sælgeren har købt flasken til den oprindelige pris. Man kan byde med (hvis man har råd) ved at
klikke her.
Vil du have vores løbeseddel?
Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.
Nyheder fra den danske vinbranche
* Theis Vine har optaget importen af vine fra det spanske vinhus Familia Torres.
Oscar Benno Pedro Seppelt.
Vinens Hall of Fame
Vi fortsætter i høj grad med "Vinbranchens Blå Bog", men ind imellem bringer vi også sider til "Vinens Hall of Fame" – en "blå bog" om vinverdens store vinpersonligheder: Mondavi, Hugh Johnson, Catena, Robert Parker, og hvad de nu alle hedder, nulevende såvel som afdøde. I denne uge er turen kommet til Oscar Benno Pedro Seppelt, der skabte Australiens engang største vinhus. På
en særlig side har vi samlet de personligheder, vi indtil nu har omtalt.
Oscar Benno Pedro Seppelt (1846-1931) var i høj grad med til at sætte Barossa Valley – og resten af South Australia - på det vinøse verdenskort.
Sammen med sine forældre og søskende immigrerede han i 1850 fra Tyskland til Australien, hvor familien året efter grundlagde vinhuset Seppeltsfield i Barossa Valley. Efter farens død overtog den 21-årige Oscar Seppelt, der var blevet uddannet i ønologi og kemi, roret i vinhuset sammen med sine søskende – som han senere købte ud.
Han viste sig som en yderst fremsynet vinhusejer. Ikke nok med, at han udvidede vinmarksarealet betydeligt – han indrettede også et dengang top-moderne kemilaboratorium, hvor der blev eksperimenteret med druer og vin. Han fik også opført et vineri efter tyngdekraftens principper – noget der bestemt ikke var almindeligt dengang, men som er udbredt i dag.
Omkring år 1900 havde Seppeltsfield udviklet sig til at være Australiens største vinhus med en produktion på 2 millioner liter vin årligt. Og vinene var vidt berømmede og vandt priser både i hjemlandet og i europæiske konkurrencer.
Ud over vin, fremstillede Oscar Seppelt også forskellig slags spiritus, og i den forbindelsen designede han selv i 1877 en af de største destilleringskedler, datiden kendte til – en 11 meter høj kedel, der fik til huse i en 16 meter høj bygning, og som kunne fremstille 910 liter spiritus om dagen.
Det var også ham, der gav startskuddet til det, som vinhuset i dag kalder for Centennial Collection. I 1878 besluttede Oscar Seppelt sig for at lade et enkelt fad med hedvin (Tawny-typen) blive liggende i vinkælderen – for først at blive tappet på flasker 100 år senere. Og det fortsatte han med år efter år, og den dag i dag gør man nøjagtig det samme hos Seppeltsfield.
Oscar Seppelt giftede sig med Sophie Schroeder i 1870, og sammen fik de hele 16 børn! Ud over at have travlt med at føde og opdrage de mange børn tog hustruen i høj grad også del i det daglige arbejde i vinhuset. Flere af de i alt ni sønner kom med tiden også til at bestride forskellige poster i familie-virksomheden.
Hvad betyder ordet climat?
Karl Nielsen har på en flaske Bourgogne set ordet climat. Nu vil han gerne vide, hvad ordet dækker over.
Det franske ord climat er specielt for Bourgogne, og det henviser til en bestemt mark eller et jordstykke.
I Bourgogne er jordbunden geologisk set meget varieret. Selv to små nabomarker kan have forskellig sammensætning af jorden. Og dertil kommer forskelligheder i mikroklima og makroklima, markens hældning og orientering mod Solen, dens dræning osv.
Med hensyn til ordet climat, så har vi også flere betydninger på dansk. Vi taler ikke kun om det meteorologiske klima, men kan sige: De har et godt klima på den arbejdsplads.
Klima er et græsk ord, som betyder region, område, zone. Det er afledt af ordet klinein, der betyder "at hælde" eller "at læne sig", og de tidlige geografer brugte netop solstrålernes hældning til at afgrænse forskellige zoner – forskellige klimater.
Ugens vinøse billede
Henrik Lund har taget dette billede i Bulgarien for nogle år siden uden for havnebyen og ferieparadiset Varna ved Sortehavet. Her foregår vinmarksarbejdet hos de mange vinbønder stadigvæk på den gode gammeldags – og hårde – metode både for mand og hest.
I dag fremstiller Bulgarien rigtig mange gode vine på såvel internationale druer som Chardonnay og Cabernet Sauvignon som på en række lokale druer.
Foruden vin anvendes druerne til spiritus og ikke mindst til den populære frugtbrændevin rakia.
Send endelig billeder til os!
Hvis I tager nogle smukke, sjove eller interessante vinøse billeder, så send dem endelig - og gerne i en nogenlunde god opløsning - til
mariette@tiedemann.dk.
Ugens store billede
Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til mariette@tiedemann.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:
689
Et farvebrag af druer, rødgyldent løv og blå himmel i en vinmark i Californien (foto © Dorner Family Vineyard).
Ugens smagte vine
Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 16 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at
klikke her.
.
Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at
klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via
VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af
Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.
Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen